...
- Otevřená skupina
Autismus a vše o něm.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No chodi k ni uz jedna kamaradka s dcerou autistkou a pomohla jim dost. Ono ani tady se moc rad nedockam, jak koukam, ale prece to nevzdam. Proste se budu zajimat, to je pro me prirozene.
A usnadnit myslim tak, aby se citil co nejlepe.. Prece jen maji jine vnimani nez normalni deti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markatka ono je to těžký rdit, on každý autík jinak reaguje a vadí jim každému jiné věci, já to nemyslela nijak zle, já sama se v tom plácám, jak jste na tom například s komunikací, my jsme s řečí dost pozadu, tak s malým začali ve školce metodu VOKS, poslala jsem ti pozvánku do skupiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dzarunko, ja vim, nemela jsem vyletet, ale uz jsem s nervama dost na hrane.. Ja si moc dobre uvedomuju, ze kazdy je jiny a neda se poradit „jak na nej“. Uz premyslim o znakovani, komunikace nam jde Adam smerem ke me, ovsem co ja po nem chci vetsinou nechape. Kdyz dela neco, co se nesmi (vyliva piti na stul napriklad), tak reaguje na zvyseni hlasu, ale podle me si nedava spojitost, ze se to nema delat. Nepoda veci na pozadani, pri ukazovani vzdalenejsich predmetu sleduje ruku a nasledne se zacne vztekat, kdyz se mu snazim vysvetlit, kam ma koukat. Na nocnik nam to take nejde, ale to si proste neumi rict. A tak premyslim nad tim znakovani. Dost by to ulehcilo vsechno, ale nevim, terba to bude zbytecne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markatka mně bylo řečeno, že je pro autisty skvělý právě ten VOKS, ale to by chtělo asi někoho, kdo by ti s tím poradil, mám příručku, jestli by ti přišla vhod
malej nám špatně mluví a když jo, tak mu rozumíme většinou jen my doma, proto děláme teď ten VOKS, zatím jsme v začátcích, ale spočívá to v tom, že když něco chce, tak ti ukáže pomocí kartičky, je to něco jako verbální komunikace se znakovou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky moc, uz jsem koukala i ve skupince u vas. Asi se premistim tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
asi máme taky doma problém s PAS, ale po našich zkušenostech s dr jsme zatím nikde nebyli, pořád čekám jestli se to nějak nezlomí, sice se mi zdá, že má neustále posun dopředu, ale.
jak píše Markatka, taky když ukážu prstem na něco, tak je úspěch když se podívá i na tu ruku ![]()
Ted už i zareaguje na zavolání, ale taky ne vždy, možná nám i rozumí, když mu třeba řeknu aby řekl máma, tak se usměje a položí mi ruku na pusu, abych to neříkala, to dělá, když nechce abych mluvila.Je toho víc, ale s nikým jiným než s manželem se o tom bavit nedá, protože všichni vidí jen roztomilé děcko, které si samo hraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No me treba dneska sebral auticka a naskladal je do rady… ale prijde se potulit, kdyz chce, tak ma i kontakt ocni, ale kdyz chci, aby opakoval, tak se zhnusene odvrati a zkazi mu to naladu :/ Tlacime se k psycholozce, uz mame slibeno, ze nas vezmou behem srpna..konecne..od brezna cekame..ale kupodivu jsem s tim dobre smirena, v podstate mi to nevadi, jen si uvedomuju, z eot budeme mit jine nez osatatni, ale to mi v podstate vyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás oční kontakt je si myslím dobrý, pomazlit se taky přijde, ale nemluví nic, je mu 28 m, no skoro 29 a neřekne fakt nic ani takové to slabikování-baba, dada, papa, prostě nic.
Autíčka má rád, u jednoho se dívá na točící kolečka, rád háže balonky ze schodů a nejradši všechny hračky cpe pod skříně a pod schody už půl roku nosí s sebou kvedlík nebo nějakou kuličku. Je toho spoustu, takových drobností, který ostatním přijdou jako super, ale to že s ním nemůžu jít na procházku, protože prostě totálně ohluchne a jde kupředu a na volání prostě nezareaguje. Mám ještě staršího syna, takže prostě vidím, že ten vývoj už vlastně od narození není úplně normální, jenže všichni okolo jsou tak chytrý a myslí si že přeháním, že jejich dítě taky neposlechne na zavolání, nenapodobuje, nemluvilo atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak to sedi i na nas, hlavne to okoli. Bud z toho delaj superlativ nebo naopak jako by byl retardovany.. U nas sice mame jen par symptomu, nejvic me mrzi to mluveni a nocnik, to obude asi jeste na dlouhou trat..Jinak malej se s nama mazli, hlida si tu svoji partu, abych to tak rekla a ma nas rad, coz je pro me nejdulezitejsi
Ale my mame 30 mesicu a slabikuje nesmyslne bez reakce na situaci a opravdu jen nekdy. Zvirata ani zadne zvuky nenapodobuje, je jako maly ptacek, nejcasteji se domlouva krikem, piskanim, houkanim
jo a vodi nas za prst.. nastesti je na prochazce nebo pri venceni hafanu ochotny jit za ruku a nebo kdyz ne za ruku, tak aspon nejak extremne neutika..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markatka píše:
Jo tak to sedi i na nas, hlavne to okoli. Bud z toho delaj superlativ nebo naopak jako by byl retardovany.. U nas sice mame jen par symptomu, nejvic me mrzi to mluveni a nocnik, to obude asi jeste na dlouhou trat..Jinak malej se s nama mazli, hlida si tu svoji partu, abych to tak rekla a ma nas rad, coz je pro me nejdulezitejsiAle my mame 30 mesicu a slabikuje nesmyslne bez reakce na situaci a opravdu jen nekdy. Zvirata ani zadne zvuky nenapodobuje, je jako maly ptacek, nejcasteji se domlouva krikem, piskanim, houkanim
jo a vodi nas za prst.. nastesti je na prochazce nebo pri venceni hafanu ochotny jit za ruku a nebo kdyz ne za ruku, tak aspon nejak extremne neutika..
Tak to je jak u nás, taky žádné slabikování, u nás jen hučí, když si hraje a nepo řve, když něco chce a my nevíme co.
Na procházku tedy my fakt nemůžem
,za ruku mi nejde a na zavolání nazareaguje. Taky už přijal i prarodiče do toho svého okruhu, takže už nejsou scény na návštěvách. Budu ho objednávat ted na kontrolu na neurologii, tak jsem zvědavá, jestli nám k tomu něco řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My uz mame neuro za sebou, EEG taky a ated cekame na tu psycholozkua v rijnu rezonanci. Taky ma nekdy takovemini krece, ale z ceho se zatim nevi, jelikoz dostava magnesium.. koukam i ted pro nejakych tech dopncich na cinnost mozku, myslim, z e z vyplaty se jen zaprasi :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EEG mu dělali loni, ale v suovislosti s něčím jiným.
Na magnet. rezonanci se musí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusi, ale za poslednich par let dokazou pomoci magneticke rozeznat pripadne vady na mozku. EEG jsme meli ciste, ale to je hlavne o epilepsii…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Fris26 , 17.5.26 18:10
- niw , 27.3.26 10:13
- Domka94 , 13.8.25 17:58
- Kr202248 , 2.7.25 09:14
- Danijka , 27.4.25 13:32
- Midaku , 16.2.25 15:48
- Anna888 , 22.1.25 20:59
- petula.bir , 21.9.24 09:18
- Bublina0 , 24.5.24 13:04
- Denisa 8652 , 9.12.23 15:23
- pecas , 19.10.23 22:46
- cacena , 21.8.23 21:30
- Kaculka238 , 29.12.22 11:21
- kubmaja02 , 13.6.22 15:40
- diki80 , 24.3.22 06:35
Moderátor skupiny
Nové diskuze
Picly jsme se s kámoškou. Je to ostuda?
- 16.7.26 10:53
- Premek_Orac
- 5
Vrásky kolem 30 - co pomáhá?
- 16.7.26 10:27
- Anonymní
- 38
Rodičovský příspěvek /nemocenská 2026
- 16.7.26 09:56
- Anonymní
- 1
Dítě v autě rychlá nebezpečná jízda sanitky
- 16.7.26 10:43
- cecetka
- 12
Šly by jste s pravdou hned na začátku...
- 16.7.26 10:54
- Lucy75
- 17
Dětské Lázně Bělohrad - zkušenosti (my...
- 16.7.26 09:46
- Lavender2
- 3
Vyhoření a ztráta smyslu
- 16.7.26 10:06
- Jazmine
- 16
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- Zvedava1
- 51
Přístavba k rodinnému domu
- 16.7.26 10:30
- Lucy75
- 2
Tetky a mařeny z vesnice
- 16.7.26 09:49
- ValaKrie
- 13
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 16.7.26 10:57
- sirikit
- 117743
Picly jsme se s kámoškou. Je to ostuda?
- 16.7.26 10:57
- chs.jasmin
- 8
Nesílící ani neslábnoucí tt, dopadlo to u...
- 16.7.26 10:56
- Kiki200
- 12
Dítě v autě rychlá nebezpečná jízda sanitky
- 16.7.26 10:56
- Premek_Orac
- 13
Šly by jste s pravdou hned na začátku...
- 16.7.26 10:54
- Lucy75
- 17
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- Zvedava1
- 51
Snažení 2026
- 16.7.26 10:50
- AnonymniBaba
- 2295
Kdo je Klopotka?