Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ornwen píše:
jako jedno dítě by mělo být v škole, druhému jsou minimálně tři, takže klidně školka a s jedním dvouletým se dá i na nákup oblečení. Nebo když spí se naložit do té vany, nebo se smát, nebo si číst nebo co já vim, stát na hlavě, jestli jí to pomůže.
Jenže to by se muselo chtít
@Fazulina píše:
Ale ona nemůže jít běhat, protože nemůže nechat děti hlídat někoho jiného. Muž není doma nebo nehlídá a chůva je považována za selhání její mateřské role…
já už jsem to pročetla… to je beznadějný cokoli radit
Zakladatelko, pri kojeni se muze bez problemu az 2 deci vina, naredi se to v tobe, takze nejaky Radler ti faakt neuskodi. Zrovna ted piju trosicku portskeho (kojim plne pulrocniho, ale kojit budu az za 3 hodinky).
Nahlas se klidne zasmeju, i kdyz dite spi (v jine mistnosti).
Ja te chapu, ze te to depta, ale spoustu tech problemu si delas sama ![]()
@růžový achát píše:
S kojením jsem sekla v roce a půl dcery a od té doby spí celou noc! Teď přes léto jsem ji odplenkovala, pouze na noc dostáva plenu a v září jde do školky. Manžel je od rana do novi v práci i o víkendech ajá se nehodlám strhat, chci taky trochu žít. Edit: teďjsou ji dva.Příspěvek upraven 06.08.18 v 21:56
To rozhodně, k čemu je unavená, strhaná máma, děcka to stejně neocení. Já nemám nic proti kojení ve dvou letech dítěte, ale mít ho naučené na kojení několikrát za noc, tak to fakt nechápu.
Pokud má žízeň, ať si dá vodu.
Tak s každým dalším zakladatelčiným příspěvkem to vypadá, že má vše pěkně vysvětleno od manžela. To vše není z její hlavy, jen vlastně ani neví, že rodina může vypadat a fungovat i jinak.
Zakladatelko, změň přístup, nebo během pár měsíců zcela vyhoříš
@Wani píše:
To rozhodně, k čemu je unavená, strhaná máma, děcka to stejně neocení. Já nemám nic proti kojení ve dvou letech dítěte, ale mít ho naučené na kojení několikrát za noc, tak to fakt nechápu.Pokud má žízeň, ať si dá vodu.
Ja ted prestala kojit dvouletou, budila se 1-2× a budi se stale, i kdyz nekojim. Kdyz byla dve noci s babickou, abychom odstavili, spala jak zarezana 20-7 a usnula sama v postylce, bez revu, sama to chtela.
Jen co jsem se vratila zas se budi ![]()
@dedrichov píše:
Tak s každým dalším zakladatelčiným příspěvkem to vypadá, že má vše pěkně vysvětleno od manžela. To vše není z její hlavy, jen vlastně ani neví, že rodina může vypadat a fungovat i jinak.
Zakladatelko, změň přístup, nebo během pár měsíců zcela vyhoříš
No me zajima,kdy je ten chlap vubec doma
o nem ani zminka, snad se to dozvime
@Káťa19 píše:
Ja ted prestala kojit dvouletou, budila se 1-2× a budi se stale, i kdyz nekojim. Kdyz byla dve noci s babickou, abychom odstavili, spala jak zarezana 20-7 a usnula sama v postylce, bez revu, sama to chtela.
Jen co jsem se vratila zas se budi
Potvůrka jedna malá ví, že tam má maminku. ![]()
Zakladatelko jsou to jen výmluvy a je to o nastavení ve tvé hlavě. Chápu, že nechceš chůvu, to mi připadá zbytečné. Ale aby sis nedala vanu, jenom kvůli tomu, že děti mohou 2× za rok onemocnět… to už mi připadá až chorobné. Jak tu radí výše, pořiď si vysílačky a dej si jí do koupelny, ať děti slyšíš.
A jinak, chápu, že manžel je třeba pryč, atd., ale někdy je určitě taky doma a může děti večer pohlídat, a ty klidně můžeš jít s kamarádkou do kina nebo si pokecat (nebo po obchodech nebo si jít zaplavat).
Já jsem byla doma s dítětem 7 let, sice jen s jedním, vím, že je to rozdíl jedno a tři, ale ani tak jsem na dospělé nešišlala, ani jsem nežila pro pleny a uklízení hraček. A hlídání jsme taky zas tak často nevyužívali, když jsem chtěla občas někam jít, tak hlídal muž a výjimečně babička.
Takže, jde to, i se třemi dětmi, už nejsou tak malé, jen ty se musíš přepnout z role oběti dětem do role žít normální život, který vyhovuje i tobě.
Zakladatelko hlavně se nenech ještě víc vydeptat některými radami a zlými komentáři ve stylu : komu není rady.....
Já tě chápu, každý si potřebuje postěžovat a někdy není komu. S tou chůvou.. taky bych na ni nepřistoupila a není to o dokonalém mateřství, prostě se mi to příčí a není mi ta představa někoho cizího u mých dětí příjemná, a co
budeš to mít náročné, ještě když děti trápí zdrav problémy… vydrž ono vážně bude dobře, aspoň já si to taky říkám když mám krizi
s tím smíchem… taky chápu, trocha nadsázky že, to někomu třeba nic neříká… manžel se taky chystá do zahraničí, mám z toho strach, už takhle je dost pryč. Víš já si říkám když to tady čtu…co za ženský mi vlastně radí
každá má svoje problémy, ale všechno ví nejlíp. Nikdo z nich s tebou ale nežije, ty sama musíš vědět nejlíp co potřebuješ…já mám taky tendenci se občas stavět do role matky trpitelky
jenže pak zjišťuji že mi moje role vyhovuje, jsem introvert a ke štěstí mi stačí můj manžel a moje krásné děti, prostě Moje rodina
a co si myslí někdo cizí kdo mi vlastně nezná a soudí na základě pár příspěvků…pfff. hodně štěstí !
@růžový achát ty si to nepochopila, proč trp? Já jsem štěstím bez sebe ![]()
@Fonty píše:
@růžový achát ty si to nepochopila, proč trp? Já jsem štěstím bez sebe
No, ale zakladatelka očividně není, když sem píše o radu. A že jich tady dostala požehnaně…
@Fazulina to asi není a osobně se mi zdálo že většina rad byla útočných, pln uštěpačných poznámek, kritiky, a pochybuju že takhle podané rady někomu pomůžou. On je rozdíl někomu říct třeba víc ti slušel ten účes předtím než říct v ty ofině vypadáš jako blázen, ses zcvokla? Když je někdo smutný tak proč ho nerozesmutnit ještě víc? Mě by to třeba nepomohlo a dle reakcí zakladatelky mi přijde že ji taky ne, jen se chudák bránila a vyvracela to, co zase někdo usoudil na základě jednoho příspěvku…
toť můj názor, netřeba mi ho vyvracet. Děkuji
@Fonty píše:
@Fazulina to asi není a osobně se mi zdálo že většina rad byla útočných, pln uštěpačných poznámek, kritiky, a pochybuju že takhle podané rady někomu pomůžou. On je rozdíl někomu říct třeba víc ti slušel ten účes předtím než říct v ty ofině vypadáš jako blázen, ses zcvokla? Když je někdo smutný tak proč ho nerozesmutnit ještě víc? Mě by to třeba nepomohlo a dle reakcí zakladatelky mi přijde že ji taky ne, jen se chudák bránila a vyvracela to, co zase někdo usoudil na základě jednoho příspěvku…toť můj názor, netřeba mi ho vyvracet. Děkuji
Jasně… No, hlavně, aby si z toho něco vzala. Ale to je jak u jiných diskusí. Vetšinou se chce člověk jen svěřit, ale setrvává ve stavu, z nějž vlastně vylézt nechce.
Poradili jsme jí, ať zapojí manžela nebo si najme chůvu, ale to prý nejde…