Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi hrozně líto rodičů a té holčičky, toho chlapa bych umlátila k smrti ![]()
Holky, Vaše výroky nenávistné mě udivují. Rodičůl a chlapečka je mi moc líto, ale ten chlap byl nemocný a navíc, takovými výroky se snižujete na stejnou úroveň, nechat linčovat apodobně. Kde to jsme?? Ten člověk je nemocný a defacto za to nemůže. Já znám jednu holku schizofreničku. Celý život byla vpohodě a schizofrenie se u ní projevila, když jí zemřely děti dvojčátka. A takového člověka byste nechaly zavřít holky? To snad ne??? Proboha. Co když se schizofrenie objeví u někoho z vaší rodiny, co pak? Přestanete se s ním stýkat, necháte ho zavřít? Pro jistotu ho rači zabijete??? U některých mě to tedy opravdu udivuje. Předně si myslím, že je to vina jeho lékaře, ikdyž toje taky diskutabilní, ale máma ho neměla pouštět domu, ikdyž pokud se u něj taková agrese dříve neobjevila, tak taky těžko soudit.
Rodičům a rodině upřímnou soustrast, je to hrozné a linčování jim bolest nezmírní.
@radúna píše:
Chlapečka je mi líto, ale i když budu zase za cynika - stalo se. To se tak prostě děje, že někdo někoho zavraždí, přejede, znásilní…
Trápit se kvůli cizímu nehodlám, i když neříkám, že to není strašné. Ale kvůli tomu to přece nebudu hrotit a nebudu říkat, že se budu bát pouštět dítě na záchod…
To je asi totéž, jako kdybych odmítala chodit ven, aby mě nepřejelo auto.
Sorry, jsem asi drsná a cynická, ale tak to prostě je.U nás na dědině máme taky takového feťáka - mladého (už tedy invalidního) magora, co jezdí na motorce zfetovaný jak dobytek. Druhý (zloděj a vrah) je vyšetřován na svobodě a taky si rád šňupne. Celá vesnice se jich bojí, ale co naděláme? Máme umřít od strachu? Nechodit ven?
Krom toho máme přímo naproti našeho baráku takovou tu ubytovnu pro bezdomovce a asociální nepřizpůsobivé.Takový je život.
Outlocitným se omlouvám…
Jak já ti závidím tvou povahu! Kéž bych neměla strach snad ze všeho. Už mě to samotné vadí, ale říct si, že takový je život, prostě nedokážu ![]()
@ladaw píše:
Jak já ti závidím tvou povahu! Kéž bych neměla strach snad ze všeho. Už mě to samotné vadí, ale říct si, že takový je život, prostě nedokážu
![]()
Ale je to tak. Takový život opravdu je. Nebo ty žiješ někde na Marsu, že sis ještě nevšimla toho, že se dějí okolo nás neskutečně příšerné příhody? Vraždy, znásilňování apod:? To jsi přišla na to až teď? Nebo jak ti mám vlastně rozumět?
Poraď mi co mám dělat, abys mi nemusela závidět mou povahu? Mám si rvát vlasy a držet smutek za cizí lidi? K čemu to bude? Komu tím pomůžu?
Já neříkám, že mi to není líto, ale nejsou to mí příbuzní, abych se hroutila. Jsem z toho smutná, nedovedu si představit tu šílenou hrůzu pro pozůstalé. Ale, komu tím pomůžu, že budu doma šílet a brečet pro cizí lidi a jejich neštěstí? Nebo je špatně, že jsem to podala takto veřejně? Že tu veřejně na diskuzi „nepláču“? Proboha, většina lidí ti řekne, že to mají taky takto. Teda ne, protože já jsem jedna z mála, kdo to pleskne takto natvrdo a tím se u těch outlocitných mamineček vlastně shodí…
.
App: a víš ty vůbec, jakou mám já povahu? My se nějak známe blíž? Já si nedovolím pomalu hodnotit sama sebe, ale troufnu si říct, že i když jsem drzá a vypouštím ven to, co mám na jazyku - jsem člověk se srdcem tam, kde má být
.
@Caty Nezlob se na mě, toto někdo udělat mému dítěti - vůbec nebudu rozebírat to jestli je nemocný nebo není. Nenechala bych ho ani dojít k soudu, a odstřelila ho!!!
Takovej hajzl z toho vyleze jen kvůli tomu, že je nemocnej, totál nezájem. (v mém případě by tam ani nedošel).
Jinak samozřejmě taky beru, že takový lidi bych nikdy nepustila ven z léčebny!
A to zas já ne, Prdolinka. Jestli byl ten člověk nemocný (což jsem pochopila dočetla se později
), tak schizofrenik za své činy opravdu z velké části nemůže. Já bych neměla slitování se sadistickým vrahem. To jsem radikální a razím v tomto názor - oko za oko…Trest smtri bych obnovila klidně z fleku.
Ale pokud se takový prů*er stane nějakému takto postiženému člověku, dávala bych nejspíš hlavní vinu tomu, kdo je za pacienta zodpovědný.
Radú, ale mě by to osobně vůbec nezajímalo. To takhle uhrát když to vemeš může každý, když je statný herec..
Znám lidi - co mají schizofrenii - ale také vím, jak se projevuje, nebo jaký přesný typ schizofrenie mají.
Jinak samozřejmě - když už mají sklon k ubližování - nepouštěla bych je ven ani na procházku. Ale držela pod zámkem!!! Jinak s tebou souhlasím.
Ale já jsem prostě v uvozovkách magor - kdokoliv by šáhl na mé dítě, by to prostě nepřežil, ať už by byl nemocný nebo ne!!!
To, ale odbočuji. Prcka je mi vážně líto.
a k otázce zakladatelky… Nevím, jestli to bylo jiné dřív, nebo si to lidé nepřipouštěli, ale naši - moji rodiče nás pouštěli ven, lítali jsme všude, na kolech jezdili.
A teď - samej ouchyl, v parku, před školou, nafetovaný frajeři v autech, co jezdí po chodnících atd atd..
Vážně se taky bojím pouštět děti ven…
Myslím, že toto se dělo i dřív, jen se o tom tolik nemluvila. A já to chápu, člověk by asi reagovalk jinak být to jeho dítě, ale moje dítě to není, proto na to koukám bez emocí a selským rozumem.
Rodičům je jedno, jestli byl nemocný nebo ne, ale jak říkám, podle mého by kvalifikovaný doktor v tomto případě psychiatr měl poznat jak moc je nebezpečný nebo není. Neodsuzujte někoho, kdo za to defacto nemůže. Je to blbé a je to tak.
A promiň, ale schizofrenii opravdu nejde nahrát. Hodně se to zkoumá, šetří, vyšetřuje apodobně než ti přiklepnou titul schizofrenika.
To je to samé jako bys odsoudila člověka, který někoho srazil v autě, když dostal třeba infarkt, mozkovou příhodu nebo co já vím. Taky za to nemůže, ale čin to nesmaže. Tohle je prostě to samé, jen se to týká hlavy a tak si každý myslí, že nemoc nafinguje a basta. Ale tak to prostě není. A tyhle radikální názory mi vadí. Kam bysme dospěli? Linčovat, vraždit, oko za oko? Nejsme ve středověku proboha. Jestli tohle učí někdo své děti, tak to tady bude brzo vypadat tedy. Někdo mi dá na ulici facku, tak se s ním poperu. ![]()
Chlapa bys umlátila k smrtí. Víš v čem je rozdíl? Že ty jsi zdraví jedinec, kdežto ten chlap ne. Tebe by odsoudili za chladnokrevné zabití. jediné k čemu by se mohlo přihlídnout, tak náhlé pomatení smyslů z události, ale to je tak vše. Odskákala bys to víc než ten chlap.
Tedy ty reakce o odstřeleni nebo lynčování jsou fakt silné kafe. Jak už tu někdo psal, žádná z vas nemůže vědět, zda ji schizofrenie taky jednou nepostihne. Navíc mě opravdu udivuje, jak v téhle zemí je nejčastější reakcí nadávání na politiky, kteří patrně můžou i za erupce na Slunci. Ale v tomhle jsou nevinně. Detencni ústavy pro nebezpečné pachatele už nějakou dobu máme. Za to, že jsou téměř prázdné politici nemůžou.
Je to hrozná tragédie…Nemůžu usnout…:( Čtyři roky bydlím s přítelem v Praze, ale pocházím z Králík a mám tam celou rodinu - mamku s taťkou a ségru s manželem a dvouma holčičkama…Štěpánkovi moc dobře znám
Jarda byl zvláštní člověk…Působil spíš jako podivín…odjakživa vedl řeči o ufonech a každou noc měl rozsvícenou lampičku a okno dokořán…Jsme maloměsto a nejlepší kamarádka bydlí přes ulici (její babička ve zprávach popisovala, jak vystříkal barák savem…)takže jsem u nich na zahradě strávila nemálo času…Mrazí mě po zádech…Když si vzpomenu, jak tam pochodoval po zahrade…A že ségra to od nich taky nemá daleko a má děti…že to mohl udělat vlastně komukoliv…A paradoxem je, že chvilku předtím další schizofrenik teda ubil Aleška železnou tyčí, a jeho maminka Alice je taky původem z Králík
a barak jejich rodičů není ani 200 metrů od místa, kde vraždil Štěpánek…:( Je to fakt až k nevíře
![]()
Co me stve, tak to, ze se resi, jestli budou souzeni. Uhraje se to na nepricetnot a je vymalovano!!!