Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design 3-Tec?
Přidejte zkušenost s ABC Design 3-TecAhojky, tak už asi měsíc poctivě testuji v praxi typ 3-Tech a mám docela smíšené pocity, ale nemám zkušenost s žádným jiným kočárkem a tak se těžko porovnává.
Byla bych šťastná, kdyby korbička vydržela alespoň těch 6 měsíců. Tomášek nezřízeně roste a tak bych příště asi volila něco většího. Taky jste mě polekaly s tím sporťákem. Přesedláme do něj právě na zimu a někdo tu zmiňoval, že v leže je stříška otočená tak, že miminko vůbec nezakryje. To asi budeme muset pořád jezdit s pláštěnkou nebo co ![]()
Co se týká odpružení, tak zatím teda nepruží. Ta pružina je tak tvrdá, že s ní ani nehnu, ale manžel mě utěšuje, že to bude fungovat až Tomík bude těžší - tak doufám. Manipulace perfektní, váha taky OK.
Mrzí mě, že při skládání je potřeba dát korbičku zvlášť od kostry.Tím kočárek zabere mnohem více místa v autě.
Autosedačka je fajn a hlavně ta stříška.
Korbička má stříšku dost vysokou, tak do ní neustále svítí sluníčko. Malý je ve stínu jen když je sluníčko přímo proti korbičce nebo přímo za mými zády a já na něj házím stín (Což znamená, že ani otočení korbičky nepomůže). Musím vymyslet nějaký látkový potah na léto nebo z něj bude škvarek ![]()
Doufám, že jsem vás moc neodradila. Jak říkám nemám žádné jiné zkušenosti. Třeba by to u jiných kočárků nebylo lepší.
Když jsme kočárek obdrželi bylo na krabici napsáno „Made in China“ - prosím měli jste to taky tak nebo někdo natrefil i na jiného výrobce?
Dík za odpověď
Jana
""http://lilypie.com/pic/080521/s22i.jpg":http://lilypie.com/…521/s22i.jpghttp://b1.lilypie.com/7yUVp2/.png
Ahoj, Tak s tou korbičkou jsi mě docela zaskočila, že do ní takhle svítí,ale myslím, že je to problém asi u více kočrků. Já doufám, že ho v praxi už brzy vyzkouším, miminko čekáme za týden. Made in China máme na krabici také napsáno což mě taky trochu zarazilo. Myslela jsem, že je Německé výroby. Mě docela štve na té korbičce, že nám jde hrozně špatně zatahovat ta boudička,musíme za to hodně velkou silou zatáhnout, aby to zacvaklo. Na tu pružinu jsem také koukala,opravdu je hodně pevná. Skáče v té korbičce miminko hodně?Ten sporťák mi přijde jinak docela velký, akorát ta boudička je opravdu dost blbě vymyšlená.Ale ono na každém kočárku je něco. Když jsem měli první mimčo, měli jsme kočárek s tou vložnou taškou, a nafukovací kolečka a také jsme spokojeni moc nebyly, o moc víc prostorný nebyl a ještě k tomu dost těžký a hlavně dost vybledl. Dcera měla v 6 měsících 65 cm,v 8 měsících 70 cm tak doufám že i to druhé nebude nějaký obřík a do korbičky se alespoň ještě začátkem zimy vejde. To je zatím vše. Mějte se Petra
hojky,
já si myslím, že na každém kočárku se něco najde.
Když jsme se byli s manželem dívat na 3 Tec, tak nám paní prodavačka vyndala z hluboké korbičky tu madračkua zkoušeli jsme ji vložit do klasických hlubokých kočárků. A nebyl tam skoro žádný rozdíl co se týkalo velikosti na šířku a délku. Korbička je zešikmená a hodně to zkresluje. Jedině kvůli svíce sluníčka pořídit slunečník.
Holky, tak jsem byla znova v prodejně pořádně zkouknout 3tech a 4tech, protože vzhledově se mi více líbí ten 4tech, ale ten rozdíl ve váze a manipulaci je fakt velký a když si tam ještě domyslím dalších třeba 5kg s dítkem, tak já osobně bych se stím 4techem hodně nadřela (jsem ale hodně zmlsaná manipulací s trojkolkou). Nicméně je to super, protože jsem zatím nenašla žádná jiná negativa, ale zkoušela jsem dát u toho 3techu sportovní sedačku po směru i proti (jak se tady o tom v diskuzi psalo) a nikde to na nic nenaráží????? je tam ještě dost místa od té pružiny i v protisměru jízdy, tak teď nevím, zda to nějak nevylepšili u těch nových???? Z toho jsem měla strach, ale fakt jsem na nic nepřišla a to jsem tam narvala i mou 3,5 letou dceru, zda to není zatížením ![]()
Já jsem zkoušela manipulaci s 3 Tec a Tec a mnohem lépe se mi manipulovalo s 3 Tec. Dobře se s ním zatáčelo, takže v srpnu pro nějpojedeme do Brna. Holky, nemáte prosím Vás někdo zkušenost s prodejnou Baby Star v Brně? Děkuji za odpovědi.
Anetosko, prodejna Babystar- potažmo firma Kenyo je výhradní dovozce ABC… a dalších, takže pokud máte tu prodejnu v blízkosti tak kupte rovnou tam a máte to od zdroje.
Ahojky,
tak se zase hlásím. Nějak jsem nestíhala, protože jsme hodně venku.
Jinak díky za podporu - rodila jsem opravdu toho 5.5. a bylo to celkem rychlé. (3h v porodnici)
Co se týče kočárku:
připomínám, že máme 3Tech. Manipulace je opravdu úžasná, což doceňuji především v malých prostorách, kde kočár na místě bezvadně otočím bez nějakého složitého manévrování.
To že je stříška na korbičce vysoká, jsem si vlastně ani neuvědomila. Tak jako každá mamina, kterou potkám to řeším připnutou plínou, takže sluníčko nás netrápí. A pokud bych chtěla být stylová pořídím si ještě slunečník, zatím to vnímám spíš jako nadstandart.
(kromě toho stejné problémy jsme řešili i u klasické polské čtyřkolky - takže mě vůbec nenapadlo se nad tím pozastavovat)
Co oceňuji je skejtík pro druhé dítko. Je pravda, že kočár tím ztrácí stabilitu (na což výrobce upozorňuje), ale jsme už domluveni se synem, že musí vždy dopředu avízovat, pokud nastupuje nebo vystupuje. Jinak je ale fajn mít obě dítka pěkně pod dohledem, navíc jsme všude raz dva. První výjezd byl trochu nepohodlný (pro mě), ale brzy se člověk naučí za skejtíkem cupitat a teď už mi nepřekáží.
Pro mě je jinak odepnutí korbičky docela praktické, neboť ta se dá pak složit na placku a samotný podvozek je celkem skladný, takže já si naopak myslím, že v autě tolik místa nezabere. Je ovšem pravda, že máme combi, takže je to v pohodě. Porovnávám s to prvním kočárem a to byl děs ho jen složit - tudíž ze skladnosti ABC jsem zatím nadšená.
Autosedačku vyzkoušenou ještě nemáme, neboť nám ji z obchodu stále nedodali (prý ji nemají na skladě - už 2 měsíce), ale to je na jiné vyprávění.
Když to shrnu - žádné velké nedostatky jsem zatím neobjevila, ale jezdíme teprve 2 týdny. Ještě máme před sebou tu zimu a přesedlání na sportovní verzi. To byla pro mě největší záhada a po pravdě, stále netuším jak to bude. Zatím to vypadá, že budem měnit korbu brzo. Náš „prcek“ má totiž ve třech týdnech 5 kilo, takže jestli nám korbička vydrží alespoň těch 6 měsíců budem rádi.
Jinak jsem si uvědomila, že kočárek jako takový moc nefotíme, tak to musím napravit a pak sem snad i něco vložím. Zatím pa
Ještě mě tak napadlo: k tomu výrobci, ten je opravdu německý, leč jako většina používá levnou pracovní sílu z číny. Sama ale doufám, že v tomto kočáru odvozím své druhé dítko v pohodě a nerozpadne se mi po roce, tak jako mi to udělal ten předchozí! ![]()
Ahoj Lucy,
blahopřeju k Tomikovi, jen ať se má pěkně k světu. Chtěla jsem se zeptat, jak budeš přikrývat malého teď přes léto v korbičce? Jelikož je černá, tak mám strach, aby mu nebylo moc horko, ale zase ta přikrýrka neleží přímo na něm, když to odepnu a dám tam třeba jen plenku, tak to bude mít přímo na tělíčku a navíc mám pocit,že tím ty paprsky projdou ![]()
Ahojky a děkuju.
Já mám teda korbičku šedo modrou, takže to tolik sluníčko nepřitahuje. Jinak teď co jsou ty pařáky, nechávám Toma jen v bodýčku a připnu přes něj ten krycí potah. Nemá to přímo na sobě, takže se nepotí, ale zas je alespoň chráněný před sluníčkem apod. Plínu mi hned odkope, takže to nemá cenu ho něčím přikrývat. Docela mi to oblíkání dává zabrat - první dítko mám lednové, takže jsem byla zvyklá nabalovat. A teď jezdíme jen tak a i tak se potí. Babky co nás potkávají, tak jsou na prach, že měsíční miminko nemá čepici a není v zavinovačce
Někdy je to fakt maturita! ![]()
Tak to jsme na tom stejně plátěnou čepičku sice nosíme,ale stejně se všichni diví, že jsme s krátkým rukávkem i nohavičkama a to už jsou mu skoro 2 měsíce
V noci spinká jen v bavlněném spacím pytli - bez přikrytí a pořád má teplé ručičky i nožky a navíc potničky
!
Chtěla jsem se ještě zeptat na zimní fusak do sporťáku, nejraději bych koupila co nejdelší, ale nevím, jestli se mi pak vejde do nánožníku. A jde použít jakýkoli nánožník? O originálech ABC se píše,že nejsou moc teplé?
Zatím pa a dík za info.
Ahoj, jestli můžu poradit,originál nánožník ABC jsem také koupila a zdá se mi úplně k ničemu, je to takový tenký promokavý hadřík.Na zimu zrovna přesedláme na sporťák, tak se také budu muset poohlédnout po nějakém pořádném fusaku,který neprofoukne.Nebo jedině koupit nánožník od jiné firmy, ale máme barvu oranžovo-šedou, tak by byl problém se trefit asi do té samé barvy. Ahoj Petra.
Ahojky,
já chci zkusit na zimu koupit tento fusak:
http://www.kamnacamp.cz/shop/index.php?…
Zaujala mě možnost nakombinování barev podle kočáru. A i cena mi připadá příznivá, ale zatím je to jen obrázek, tak doufám, že ve skutečnosti pak nebudu zklamaná.
Dík za typ na zimní fusak, ta možnost nakombinování barev je fakt praktická.
Ještě by mě zajímaly vaše názory na srovnání kočárku ABC 3-Tech a Quinny XL Freestyle. Rozměrově jsou skoro stejné, jen korbička asi trochu větší, a Quinny je na nafukovacích kolech a s ruční brzdou na madle. Zajímal by mě rozdíl ve stabilitě a odpružení těchto kočárku a vůbec jakýkoli názor. Dík
Kromě porovnání těchto kočárků by mě zajímalo, jestli by měl někdo případný zájem o koupení 3-Tech společně s autosedačkou Risus a taškou na rukojeť - cena dohodou. Vše je používáno 2 měsíce. Uvažuji totiž o výměně za Quinny
Ale ještě si nejsem jistá.