Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Kočárek jsem dopředu vybranej neměla žádný.jeli jsme se kouknout do Drážďan a koukali jsme na barvu, já chtěla hlavně modrej. V Drážďanech měli starý Condor 6s krásně světle modrej, jenže jsem si to chtěla ještě nechat projít hlavou a pak byl fuč. Tak jsme jeli ještě do Malvíka a zkoušeli všechny možné kočárky a on je ten ABC Turbo opravdu takovej bytelnej, ta kostra, super ty otáčecí kolečka. Na manipulaci byl lepší než i ty drahý za 15 tisíc. Ty byly takový rozhrkaný, slabý trubky, jen opravdu drahý za 25-30tisíc byly fakt bytelný anebo byly retro.
Takže jsem se projela asi s 20ti kočárkama po krámu a ten Turbo u mě fakt zvítěžil. Akorát neměli v Malvíku mojí barvu, tak jsme jeli mezitím zase do Drážďan a tam ho měli v akci a vyšel mě na 6300:-)
No musím říct že máš opravdu moc krásnou cenu za ten kočárek to je nádhera..nemáš už nějaké reálné fotečky toho kočárku? tak já si ho vybala hlavně kvůly tomu že až tak strašně drahý nen je fat že jsou i levnější ale jak říkáš je bytelný a strašně mě zaujal tím že má přední kole čtyři a vzádu jen ty dvě a pak hlavně taková ta vanička místo v ložné tašky čož je určitě výhodnější ![]()
Barča K píše:
No musím říct že máš opravdu moc krásnou cenu za ten kočárek to je nádhera..nemáš už nějaké reálné fotečky toho kočárku? tak já si ho vybala hlavně kvůly tomu že až tak strašně drahý nen je fat že jsou i levnější ale jak říkáš je bytelný a strašně mě zaujal tím že má přední kole čtyři a vzádu jen ty dvě a pak hlavně taková ta vanička místo v ložné tašky čož je určitě výhodnější
Nemám,fakt ho budu vybalovat a mýt tak 2 mes pred porodem,tak nekdy koncem cervna jedu k dedovi.Mam ho zatim u nej.Ale jako na webu ty fotky jsou,plno
Dneska jsem ještě koukala na D-test, tak tyhle nekupovat, jsou jedovaté.
Mezi největší hříšníky patří Chicco se svou sedačkou Keyfit (skupina 0+, do 13 kg hmotnosti dítěte). V potahu bylo nalezeno nepřijatelně vysoké množství problematických zpomalovačů hoření a dále zvýšený obsah organického cínu. Organický cín obsahovala i látka potahu sedačky Graco Junior Maxi (skupina II/III, od 15 do 36 kg hmotnosti dítěte).
Dalším hříšníkem je Kiddy Energy Pro 2 (skupina I, od 9 do 18 kg hmotnosti dítěte) s vyšším obsahem zpomalovačů hoření, ale i formaldehydu a naftalínu.
Zpomalovači hoření byla „vybavena“ i sedačka Bébé Confort Opal (skupina 0/I, do 18 kg hmotnosti dítěte), která navíc obsahovala i nechvalně známé ftaláty.
Takhle zase nevyhověla do kategorie do 13kg.
Samotný bezpečný systém ale nepomůže, když je dětská autosedačka špatně vyrobená. To je případ modelu Casualplay Fix QR. Při čelním nárazu došlo k utržení svarů, které držely isofix úchyty. Udělená známka za ochranu a celková známka zní: »nedostatečně«.
Tahle do 18ti kg taky nevyhovuje:
Model Chicco Eletta (do 18 kg), je-li instalován po směru jízdy, příliš nechrání ani při čelním ani při bočním nárazu. V pozici proti směru jízdy (obecně je bezpečnější vzhledem k nižší zátěži páteře při nárazu) je poskytovaná ochrana výrazně vyšší. Doporučujeme proto tuto sedačku používat do té doby, dokud se do ní potomek vejde proti směru jízdy, a poté ji raději vyměnit za jiný model
Tahle nevyhovuje od 15 do 36 kg:
Letošní nejhorší, tedy »nedostatečné« hodnocení z bočního nárazu opět získala autosedačka, jíž lze v nejvyšší hmotnostní skupině (od 15 do 36 kg) použít bez zádové opěrky, jen jako takzvaný podsedák. V takovém případě se ovšem při bočním nárazu dostává hlava dítěte příliš blízko spodní hrany okénka dveří a hrozí fatální zranění. Sedačku Graco Junior Maxi proto ke koupi nedoporučujeme. Používat podsedáky může být lákavé z praktického a finančního hlediska, rozhodně to ale není vhodné z hlediska ochrany nedospělých cestujících.
No páni tak to jsi mě ted rozhodně dostala to teda čumím ale tak lepší vědět tohle než ubližovat dítěti nějakými látkama ale pochopila jsem dobře že ta maxi cosi cabrio fix ani pebble není že ano? Moc děkuji za takové informace to se rozhodně hodí vědět dopředu
Barča K píše:
No páni tak to jsi mě ted rozhodně dostala to teda čumím ale tak lepší vědět tohle než ubližovat dítěti nějakými látkama ale pochopila jsem dobře že ta maxi cosi cabrio fix ani pebble není že ano? Moc děkuji za takové informace to se rozhodně hodí vědět dopředu
Neboj,ty jsou ok -):
Barča K píše:
Tak to je moc fajna co ostatní výbavička?
Ted si nejsem moc jistá, jak tu otázku myslíš?
Jestli už většinu máš nakoupenou a třeba co aby jsem třeba měla ještě inspiraci pro sebe:)
ahoj, já myslela, jestli všechno testuji ![]()
Já nakupuji podle tohoto seznamu
http://www.porodnice.cz/nakupni-seznam
plus navíc moskytiéra a pláštěnka na kočárek, postýlku, autosedačku. Pak ještě vložky do porodky a sítované spodárky a plínky pro mimi. Dneska mi přišel tenhle kolotoč. Hrozně se mi líbil. Sice tam je napsáno motýlci, ale jsou to takový medvídci ![]()
Tak to já si tu stránku prozkoumám tak já myslím že mám zatím základní věci jako kočárek tento postýlku a přebalovací pult s podloužkou z ikea a i matraci akorát se stále nemohu rozhodnou nad jídelní židličkou nemáš už vybranou?
Barča K píše:
Tak to já si tu stránku prozkoumám tak já myslím že mám zatím základní věci jako kočárek tento postýlku a přebalovací pult s podloužkou z ikea a i matraci akorát se stále nemohu rozhodnou nad jídelní židličkou nemáš už vybranou?
ahoj Barčo, mě se celkem líbí tahle. Je kombinovaná, dá se pak rozložit na židličku a stoleček. Chci se na ní kouknout v Německu, stojí 29,99 euro. Jestli je to jako bezpečný a pevný, když je to rozkládací.
http://www.toysrus.de/…ct/index.jsp?…
Ahojky tak ta jídelní židlička je moc hezká akorátka na tyhle jsem také už koukala a dítko musí umět hezky samo sedět a proto si myslím že by byly lepší ty plastové jak se dají polohovat co myslíš?