Máte zkušenost s abdominoplastikou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1156
5.5.14 21:16

Ahoj. Jen se přivtěrnu:)) Také mě všechny výše položené dotazy velmi zajímají. A hlavně jak moc to bolí. Jestli tu je někdo, kdo je po císaři dá se třeba ta bolest srovnat?:))) Nejsem nějaký posera, ale chci se připravit na ty stavy po.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
6.5.14 21:27

Ahojky, tak to vypadá, že už se nám panaí co na ní byla neozve - nebo přeci jen?? moc bych o to stála.

já mám holky jen info - byla jsem na té konzultaci medicom vip a pan dr mi prohlédl břicho a skutečně doporučil kombinaci abdominoplastiky plus liposukce toho horního bříška… no jsem nadšená… z ceny už méně - on by mi v té narkoze udělal i můj podbradek (už jako malá hubená jsem měla dvě brady :( a toto všechno bude stát 65tisíc. takže než to našetřím to bude něco. tak červnový termín ani náhodou… ou ou bohužel… takže jsem domluvená na leden, holt musím čekat a pak si ještě zbytek stejně půjčím…oni na klinice přímo sepisují homecredit, jenže já pak chci po půl roce - to se prý musí čekat - ještě jít i na prsa a nechci platit o cca20tisíc více, to už je půlka těch prsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
6.5.14 21:28

Jo a ptala jsem se na tu pojišťovnu, tak to prý ani náhodou. můžou ženy třeba po císaři nebo nějaké co už mají jizvu, že se to pak prý pro pojišťovnu „schová“ ale já jsem po dvou normál porodech, tak musím platit i když dr při omaku mého mega břicha řekl, že tam tu diastázu (rozestup vevnitř svalů) určitě mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
8.5.14 10:35
@Petulka II píše:
Jo a ptala jsem se na tu pojišťovnu, tak to prý ani náhodou. můžou ženy třeba po císaři nebo nějaké co už mají jizvu, že se to pak prý pro pojišťovnu „schová“ ale já jsem po dvou normál porodech, tak musím platit i když dr při omaku mého mega břicha řekl, že tam tu diastázu (rozestup vevnitř svalů) určitě mám

Tak tímhle jsi zase potěšila mě. Jsem po císaři, mám rozestup břišních svalů a ještě kýlu. Já jdu teď v pátek na vyšetření na chirurgii - kvůli té kýle. A tam se domluvím s dr. že bych to chtěla udělat všechno najednou v rámci abdominoplastiky. Jelikož to ale v Motole nedělají tak budu muset jít na konzultaci na Bulovku. Dle slov mé praktické lékařky by s tím u mě pojišťovna neměla mít problém… tak uvidíme. Jako upřímně. Peníze na to nemám a mít nebudu. Takže pokud ne pojišťovna tak boj vzdávám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.6.14 13:21

Ahojte mamči, mě taky čeká abdominoplastika - rozestup břišních svalů, pupeční a nadpupeční kýla, o převisu kůže nemluvě :) Byla jsem na konzultaci u prim. Vřeského na FN v Ostravě a 3 měsíce čekám na termín 23. června. Půjde to udělat přes pojišťovnu, protože mám právě kýlu, jinak by to asi nešlo. Jen mě teď děsí to, že jsme 2 měsíce v kuse s dětma na střídačku nemocní, já právě zobu 3. antibiotika (to jsem ještě nikdy nezažila) a do operace zbývají necelé 3 týdny. Takže začínám mít obavu, že z termínu sejde :( Měla jsem z toho děsné nervy, než jsem se odhodlala se na operaci vůbec zeptat, potom jsem měla stres už jen z té konzultace, a teď až jsem se s tím srovnala, tak je mi to možná houby platné. Každopádně jsem už po konzultaci vyfasovala úžasný pás, který nosím denně a moc mi na kýlu pomáhá. Běžný chirurg mi vůbec neřekl o možnosti takový pás získat, ještě k tomu na pojišťovnu (hradí 1× ročně, při kýle). Takže sice je to nepohodlné, je v tom vedro, ale ten zázrak, když nevypadám jako v 5. měsíci ale téměř normálně, je neuvěřitelný a s psychikou to udělá taky hodně. To že mi to neskutečně pomohlo s kýlou, ani psát nemusím. Jinak mám doma skoro 9měsíční holčičku a kluka 2 a 3/4 roku :) a je to záhul. Ale věřím, že se to nějak zvládne. A ještě mě trápilo, co se stane v případě těhotenství po abdominoplastice - tak pan primář mě ujistil, že je to v pohodě, že už měl dokonce maminku s dvojčátky po tomto zákroku a byla úplně v pohodě. Tak to mě taky dost zklidnilo. Co kdyby časem… :)

Příspěvek upraven 04.06.14 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
3.6.14 14:14

@Hapalíci
jéé, no tak to závist, že už to máš takhle krásně rozjetý. Já pořád nejsem schopná se dokopat na konzultaci :roll: :oops: Bojim, bojim… mám taky rozestup a kýlu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.6.14 08:55

@Cmochy Neboj, hlavně se odhodlat, objednat a pak už se to rozjede. A když máš navíc kýlu, je to sice horší případ, ale máš nárok na proplacení od pojišťovny. Určitě to zkus, než to proplácení zruší, nedivila bych se ničemu, když se čím dál víc šetří na čemkoliv… Já doufám, že to budu mít za sebou co nejdřív. Na konzultaci jsem byla před 3 měsíci a šla jsem tam naprosto rozklepaná, manžel šel se mnou, sama bych tam nevlezla, a říkal, že takhle vynervovanou mě asi ještě neviděl. A od té doby jsem mnohem klidnější, prostě už se to někam posunulo, vidím, že někoho to moje břicho opravdu zajímá a chce mi s ním pomoct, ne jako doteď. Už jen ten blbý pás je obrovský posun dopředu. Krabici jsem nechala tam, tak přesně nevím, co to je zač, je na něm logo „epx“ a je to pro mě fakt neskutečná změna, cítím se konečně po tolika měsících jako člověk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.9.14 23:45

Andpminoplastika a tehotenstvi

Ahojky, tak i ja se rozhodla přispět. Co si pamatuju, tak jsem nikdy nechtela svatbu, nikdy nechtela děti. Moje váha kolísala nahoru, dolu a dvakrát to byly velké skoky kdy jsem zhubla 20kg a po opětovném Jojo efektu zhubla 40kg a to jsem si rekla ze uz váhu nahoru nepustim a tak jsem se rozhodla pro abdominoplastiku ve 25letech, peníze jsem nasetrene měla,dr.se me několikrát dotazoval kdy plánuji děti. to me trochu pobavilo ptze ja a děti?? Pchhh… Nicméně rány se mi hojí dobre, takze ani jizva po abdominoplastice nebyla výjimkou. zhojila se velmi rychle a hezky, mam tam jen tenkou čárku takze neni skoro vidět jen na bocích mi zůstaly takové ja tomu rikam „prsa“ proste přebytek kůže. to mi dr.po úplném zhojení doporučil chirurgicky odstranit v lokálním umrtveni, to jsem nakonec nepodstoupila. A užívala jsem si plochého bříška cca rok, pak jsem postoupila na vyšší místo a z behaveho zaměstnaní se stalo sedave a váha šla postupně
nahoru.po pribrani 15kg a dalším roku jsem se rozhodla pro miminko. Takze jsem po dvou letech po abdominoplastice šla do toho ze vše bude zničeno. Hledala různé diskuze na toto téma a nenašla nic, snad jen ze znama zname apod. Takze píšu vlastní zkusenost.Nyni jsem v 7.mesici tehotenstvi. nabrala cca 6kg a cca od 3.mesice si bříško pravidelně vecer mazu. Jizvu domácí konopnou masti a kůži Bepanthen mast proti striim. zadne strie se mi zatim neudělaly a bříško roste. u toho „vyseku“ pod pupikem mam v podstatě od te doby co bříško začlo růst tvrdší kůži nebo spis tvrdé bříško ale neboli to jen to občas tahlo ale to jen zpočátku ted uz ne. Jedinej problem co mi abdominoplastika pred tehotenstvim přinesla je to, ze při vyšetření ultrazvukem je to miminko velice špatně vidět. Tim padem jsme zjistili az v 5.mesici co budeme mít. Takze toliko zkušenosti tehule po abdominoplastice.Snad tyto info někomu pomůžou a za me, pokud na tom vyloženě netrváte a deti chcete tak počkejte az po miminku, ale kdyz ji chcete a nechcete čekat na mimi tak se nic nestane pokud se o bříško budete hezky starat a poradně mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
3.10.14 20:35

Ahoj holky,
mám dotaz… 20.ledna mě čeká abdominoplastika (+ kýla + rozestup) a teď zásadní otázka…

Měsíc po operaci 17.února bych se strašně nutně potřebovala zúčastnit koncertu. Měla bych lístek na sezení… cca 2hodinový koncert. Kdo máte za sebou abdomino - myslíte, že budu schopná to dát??? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.10.14 23:41
@Cmochy píše:
Ahoj holky,
mám dotaz… 20.ledna mě čeká abdominoplastika (+ kýla + rozestup) a teď zásadní otázka…Měsíc po operaci 17.února bych se strašně nutně potřebovala zúčastnit koncertu. Měla bych lístek na sezení… cca 2hodinový koncert. Kdo máte za sebou abdomino - myslíte, že budu schopná to dát??? :think: :think: :think:

Ahojky, urcite to das.ja měla na rekonvalescenci tri týdny dovolenou a pak se vrátila do práce a uplne v pohode, pracovala sem jako zdrav. sestra na oddělení, takze běhání samozrejme sem si dávala pozor abych se někde nenatahovala. a kdyz budeš jen sedět tak se vůbec neboj.tak si uzij koncert! :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.10.14 09:16
@Bajbojka1 píše:
Ahojky, urcite to das.ja měla na rekonvalescenci tri týdny dovolenou a pak se vrátila do práce a uplne v pohode, pracovala sem jako zdrav. sestra na oddělení, takze běhání samozrejme sem si dávala pozor abych se někde nenatahovala. a kdyz budeš jen sedět tak se vůbec neboj.tak si uzij koncert! :kytka: :palec:

Díííky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.11.14 16:18

Ahoj všem jsem 4.den po abdominoplastice..ráda bych o tom pokecala. chodí sem ještě někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
27.6.15 12:14

Ahojky je tady někdo čerstvě po abdominoplasice? Mě to čeká 18.9.2015 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.10.15 12:28

Ahoj já jsem byla na abdomioplastice před dvěma roky v záři, to mi připomíná, že se musím objednat na kontrolu po roce. Šla jsem na ní po čtyřech porodech. Nejdřive jsem zkoušela cvičit ale prěvislá kůže pořád zůstávala. Bylo to i tim, že jsem u třetího těhotenstvi podstoupila v sedmém měsíci operaci slepého střeva a jizva mi zůstala přes celé břicho. Nicméně jsem na abdomi šla a mám dobré zkušenosti. Po operaci jsem druhý den vstala a nebolelo mě to. Šetřila jsem se, nosila 3 měs pás, jizva se hojila dobře. Po půl roce jsem začala pomalu cvičit a po roce jsem si nechala jizvu přetetovat takže neni vůbec vidět že tam nějaká operace byla. Já jsem spokojená a šla bych do toho znovu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
12.10.15 13:15

@Evita883 ahoj. já jsem byla na abdo před rokem.taky jsem spokojená. pošleš prosím foto jak vypadá to tetování? taky jsem o tom uvažovala ale nakonec jsem se s tou jizvou nějak zžila a nevadí mi :) přesto mě zajímá jak to vypadá s tetováním…vrátila už se ti citlivost? mě temer ne. okolí pupíku mám prostě necitlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková