Ada z Módního pekla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2153
25.10.13 14:31
@TýnkaK píše:
Ale nijak se to nevylučuje se zakázkovou krejčovinou…

já jsem reagovala spíš na tu nadšenou maminku/seniorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.13 14:35
@Kassy píše:
Ale prosím tě… Já mám postavu velmi nekonfekční, na výšku podměrečná, na šířku naopak až příliš, prsatá, prdelatá a nakupuju na sebe takhle běžně. Oni v těch zahraničních obchodech totiž na rozdíl od českých vědí, že všichni lidi nejsou konfekční, takže mívají různé řady curvy, extra curvy, petit, long… A dokonce i kombinace, teď mi třeba muž přivezl z USA ze služebky sako velikosti 16 petite curvy (tedy pro malé prsaté), které mi sedí jako ulité. Akorát musí člověk trochu hledat, číst velikostní tabulky a mít aspoň trochu odhad, jaký střih mu sedne a jaký na jeho postavě prostě fungovat nebude. V tom posledním zmíněném bývá největší problém. To že konkrétní model vypadá hezky na fotce ještě neznamená, že mi bude slušet a sedět v reálu, na to je potřeba trochu odhad. A Ada se mimo jiné snaží i vysvětlovat tyhle principy a pravidla, kterou postavu jak oblékat.

A když se netrefíš, tak jsou to vyhozený peníze. Já se v UK taky obleču bez větších problémů, ale když podle v zásadě stejných velikostí objednám, občas mi nesedí ani stejná značka (ani nemusíme chodit tak daleko, na džíny chodím obvykle celkem najisto do Nextu, ale rozhodně nemůžu říct, že by mi v dané velikosti bez jiné specifikace (slim apod) sedělo všechno. Naopak mi většinou z pěti kalhot sedí jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
25.10.13 15:21
@Elke píše:
A když se netrefíš, tak jsou to vyhozený peníze. Já se v UK taky obleču bez větších problémů, ale když podle v zásadě stejných velikostí objednám, občas mi nesedí ani stejná značka (ani nemusíme chodit tak daleko, na džíny chodím obvykle celkem najisto do Nextu, ale rozhodně nemůžu říct, že by mi v dané velikosti bez jiné specifikace (slim apod) sedělo všechno. Naopak mi většinou z pěti kalhot sedí jedny.

Proč vyhozené peníze? Maximálně za poštovné, zboží můžeš normálně vrátit. A to že ti nesedí všechno je přesně to, co píšu, člověk musí mít odhad, který střih mu sedne a ne si za každou cenu kupovat to, co je zrovna in nebo co se mu líbí na fotce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.13 15:27
@Kassy píše:
Proč vyhozené peníze? Maximálně za poštovné, zboží můžeš normálně vrátit. A to že ti nesedí všechno je přesně to, co píšu, člověk musí mít odhad, který střih mu sedne a ne si za každou cenu kupovat to, co je zrovna in nebo co se mu líbí na fotce.

Kassy, nezlob se, ale to je blbost. Je super, že máš s nakupováním podobně dobrou zkušenost, ale pro každého to prostě neplatí. Stokrát si můžu vybrat střih, který už doma mám, a stejně mi to ani u vyzkoušené velikosti nemusí sedět - jak jsem psala, na džíny chodím stabilně do obchodu jedné značky, vždycky na bootcut střih, který mi u nich jakž takž sedí, a stejně mi v dané velikosti jsou tak jedny kalhoty z pěti. A nepoznám to, dokud je na sebe nenatáhnu.

Btw - poštovné z ČR do zahraničí dneska taky není částka, nad kterou bys nemrknula okem, pokud by se to opakovalo častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
25.10.13 17:18
@páájaa2 píše:
Já s ní souhlasím s názorem na nošení tepláků. Značkové, neznačkové, v teplákách max. na zahradu, sport nebo do fitka. Všude jinde to mě osobně přijde hrozně nevkusné. :?

Tak já tepláky nosím jenom doma, na ven bych si je fakt nevzala, maximálně když jdu vynést koš. Já nemám ráda ani legíny na ven, ale to spíš proto, že sv tom necítím dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
25.10.13 17:36

@Kassy No z Anglie se koupit dá, taky jsem si obejdnala, jenomže při hromadný objednávce u sousedů na BC, protože to poštovný bych prostě nedala. Ale mám z Brastopu úžasný plavky, konečně dokonale padnoucí a nemusím se kontrolovat, jestli mi někde něco nevylejzá. Já mám ideálně obvod 65, dá se i 70DD. I to se blbě shání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.10.13 20:01

Tak samozřejmě, že není ideální zlítat několik měst kvůli ohozu, ale když to jinak nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat