Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
my mu tablet dovolujeme nekdy o vikendu rano(treba ted) a do auta, protoze tam na nas neustale mluvi. porad. porad zvani a nuti nas odpovidat a my uz jsme moc unaveni z toho vecneho mluveni. hrajeme taky v aute nekdy hru kdo vydrzi nejdyl mlcet.![]()
![]()
ale ja sinemyslim, ze bude mit ve skole nejake problemy. je vysoce inteligentni a vsechno mu jde daleko lepe nez ostatnim detem, velmi rychle si pamatuje atd.
Ale škola není jen o chytrosti. Ale i o poslušnosti. A do školy jde?
Mám syna s podezřením na adhd. Jako je velmi chytrý což je potvrzeno i odborníků. Ale problém je jakmile ho něco nebaví. Je také beran. Tak nechce nebo úkol udělá ale nepřemýšlí nad tim. A jako aby mi tedy vse vylival nebo kvůli němu jsem nemohla mít ubrus tak opravdu ne. Deti s adhd. Jsou hodne jak kdyby zrychlene. Můj syn dokáže celý den lyžovat a není unaveny jako i hrát fotbal. U televize taky vydrží. Ale deti s adhd nerespektují když musí dělat něco co je nebaví.
Já nechápu dnešní maminky kdy vidí ze jejich dítě je sice chytré ale už nevidí ze ke škole a školní zralosti patří i to ze jde a dela co ho nebaví. Např po práci si sám uklidí věci. Respektuje dospělé. Atd. Není to jen o počítání. Určitě bych s nim zašla do poradny. Toto me neprojde jako dítě pripravene na školu
No já možná půjdu proti proudu, ale mě to nepřijde teda jako ADHD.. Nejsem odborník, ale je normální, že u věcí co děti baví, tak vydrží a co nje nebaví tak omrčí.. to dělají všechny..
To pouštění všeho najednou nevím, ale možná je to blbý zlozvyk. Třeba já musím mít k činnosti buď rádio a nebo televizi, jinak jsem na nervy, třeba to ani nevnímá tu televizi, tablet, jenom takový zvyk..
A to s těma dětma.. Asi je to normální.. kluk má takových kamarádů dost, kteří prostě přijdou a mluví i na mě,. jakobych byla jejich kamarádka- žádný ostych..
U nás máme problém s energii, prostě potřebuje pořád nějaký pohyb- např. dlouho poskakoval i při dívaní na televizi, pořád poskakol, pobíhal, i při snídaní, neusedí.. Hodně nahlas mluví, nahlas mluví.. a ve škole měl problémy, protože prostě byl problém usedět, nic nedělat- učitelka říkala, že aspoň musel kopat nohou.. Byl chaotický, nesoustředění.. tak unás…
Můžu ale říct a to nemyslím zle, třeba každé dítě je jiné, že prostě co se smí a nesmí chápe tak od toho 4 roku.. to co popisuje zakladatelka mi přijde spíš spojené s výchovou
nevím, nebudu hodnotit, prostě mu to zakázat strhávat ubrusy atd
Jinak protože jsme to taky potřebovali pro školu, tak taky mu dělali různé testy inteligence a různé, aby věděli, kvůli té soustředěnosti- měl horší známky a taky mu vyšlo nadprůměr, dokonce na matematiku 3 třída, ale prostě moc mu to nebylo platné, když měl problém se soustředěním a polovinu věcí nevnímal, potom se to projevilo i špatné sluchové vnímání…
Teď k němu přistupujem, jako k běžnému dítěti, jenom jsme zařadili víc pohybu- ten tablet má taky, tak nějak to nehrotíme a musí míř řád a pořád dokola připomívat..
Strattera bez předpisu - https://wourldpillseller.com mám syna 8 let.Od příchodu do první třídy užívá Stratteru.Je pravdou, že se zklidnil, více se soustředí, vymizela agrese vůči ostatním.
my mu tablet dovolujeme nekdy o vikendu rano(treba ted) a do auta, protoze tam na nas neustale mluvi. porad. porad zvani a nuti nas odpovidat a my uz jsme moc unaveni z toho vecneho mluveni. hrajeme taky v aute nekdy hru kdo vydrzi nejdyl mlcet.

ale ja sinemyslim, ze bude mit ve skole nejake problemy. je vysoce inteligentni a vsechno mu jde daleko lepe nez ostatnim detem, velmi rychle si pamatuje atd.