ADHD nebo nevychovanost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
30.12.17 10:51

Dcera teda čtení milovala, takže nebyl až takový problém ji udržet, ale i u toho se různě hýbala, vrtěla, skákala do řeči:lol:. Psycholožka nám doporučila číst nějakou dobu jeden příběh, pohádku pořád dokola a dcera na tom trénovala pozornost. Třeba jsem četla s chybama a ona mě opravovala nebo napovídla jak je príběh dál, někdy jsme četly kousek a ona dovykládala jak to bylo dál. Trénuje se tím posloupnost a pozornost, nepřeskakování v příběhu atd. Dost vydržela u příběhů, které znala zfilmované. Jo a pak hodně pomáhal ten plyšák, že se četlo i jemu, tak ho nerušit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.17 16:34

@lamicina my čteme pořád totéž. Má 3 oblíbené knihy a jiné nebere na milost. Totéž s prohlizecimi. Sám mě doplňuje a ukazuje. Ale on teda skáče. Já čtu a on už ukazuje na další stránku a křičí, co to tam je.

Ještě mě napadá, že výrazné zhoršení nastalo v době, kdy jsem nastoupila do práce. To zacal vic opakovat, jako by mozek nezvládal víc věcí.

• Citovat
  • Upravit
17472
30.12.17 23:20

U nás byl zase dneska náročný večer. Nejdřív ve vaně napatlal mladšímu mýdlo do očí a do vlasů. Zahnala jsem je do postele, při pohádce dělal bordel, takže po třetím upozornění jsem zavřela knížku, dala pusu a dobrou. Tak se pak šel napít, propašoval do pokoje svou voňavku, kterou tam nastříkal. Pak strhl z garnýže světýlka a rozbil je. Mladší každou chvíli brečel, že ho bouchá a tahá za vlasy. Dostal na zadek, ale smál se tomu, tak jsem slíbila, že příště přijdu s vařečkou. Pak dostal vařečkou přes plínu, to se urazil. Vypadlo z něj, že když se nemůže koukat na Harryho Pottera, nebudu se teda koukat ani já. Povedlo se mu to, usnuli oba asi pět minut před koncem. Já jsem vytočená, zároveň brečím, protože je mi líto, že jsem na něj byla zlá.
Edit: vlastně ještě když jsme šli odpoledne pro mladšího k otci, než jsem si zavázala tkaničky, tak mi utekl až na konec ulice. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.17 23:34

@Tamtama u nás taky erupce. Hodil po starším židli a rozrazil mu ucho. Pak spolu blbnuli a narazil hlavou do rohu skříně. Má bouli a tekla mu krev. Brečel asi 20 vteřin a vrátil se k dané činnosti. Pak babička přinesla vánočku. Dala jsem ji na ledničku, on tam vylezl a olizal z ní cukr. Než jsem se rozloučila s babičkou.
Na druhou stranu je to moje zlato. Ráno mi připravil snídani (jogurt a vodu), celý den mě chodí mazlit.
Večer usnul dobře, ale přes den nespal a od 15:00 to bylo náročnější. I když jsme byli 3 hodiny jen ve 2 a to byla celkem pohoda.
U něj je dobré, že je ještě prte a hodně věcí ještě nedomýšlí, takže není záludný a zlý, jen bezprostřední a bez vnitřních mantinelů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.17 23:37

No a když jsme šli z nákupu, tak se mi několikrát vyškubl a skočil do silnice. Neposlechl. Jednou ho chytal starší, protože jsem táhla tašky.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
30.12.17 23:58

@Tamtama to je těžké zvládat tyhle situace, když se to kazí jedno za druhým… no, aspoň po dnešní zkušenosti máte poučení, že je lepší se syna dříve zeptat, co se děje, proč je takový nedobrý… můj má 4,5let a odpovídá mi docela ochotně. Většinou v těch vyhrocených situacích rodič nevydrží a naplácá nebo strašně seřve dítě. Taky mi to někdy ujede… ale snažím se udržet… Vezmu ho na klín, ptám se… on cítí, že se zajímám a tak mi to řekne nebo to nějak spolu rozluštíme.

Děti se neorientují ve svých pocitech a neumí je zvládnout. Potom bývá útok na slabšího… nebo schválnosti rodičům - znám dobře - když synovi něco nedovolím, dá mi to hoooodně vyžrat, ale už to o něm vím, tak si popovídáme a zvládneme to spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.12.17 23:59
@Anonymní píše:
@lamicina my čteme pořád totéž. Má 3 oblíbené knihy a jiné nebere na milost. Totéž s prohlizecimi. Sám mě doplňuje a ukazuje. Ale on teda skáče. Já čtu a on už ukazuje na další stránku a křičí, co to tam je.Ještě mě napadá, že výrazné zhoršení nastalo v době, kdy jsem nastoupila do práce. To zacal vic opakovat, jako by mozek nezvládal víc věcí.

je hodně citlivý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.12.17 11:17

@3HE já se ho ptala, vždycky se ptám, ale včera se mnou celé odpoledne a večer nemluvil, zařval to na mě, až když dostal na zadek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.12.17 11:42

A dneska zase vstal špatnou nohou, hned od rána je u nás jenom řev.. mladší nic nesmí, všechno dělá špatně, takže mladší ječí jak na lesy, starší se válí po zemi, vzteká se, řve, kope a mlátí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
31.12.17 14:09

@Tamtama u nás je ten starší taky na zabití, dostal pod stromek florbalovou hokejku a míček a od té doby nedělá nic jiného než že tříská s míčkem o nábytek :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.17 15:52

@Tamtama @Moise mně přijde, že je toho na ně o těch svátcích moc. Moc vjemů, odchýlení od zajetých kolejí.
U nás dneska taky lahůdkový den. Od rána ječí a vzteká se. Čistil si zuby a vyplival na podlahu pastu. Vylil pití (nesmí ho nosit z kuchyně a ví to) na dlažky v chodbě a zahrál si na slimáka (došel pro hadr a udělal mokrou cestičku od pití až do kuchyně). Hodil si do kaluže čepici, protože jsem měla v ruce tašku a nemohla jsem ho chytnout oběma rukama. Po bráchovi hodil knížku. Po mně hodil vidličku, protože jsem mu nedovolila, aby si nalil půl lahve kečupu do talíře (netrefil mě, ale odštípl kus talíře a ještě trefil okno). Staršímu rozkopal autíčka z lega, protože jsem mu řekla, že jestli chce číst, musí mi tu knížku podat.
Dostal od manžela na zadek (za vidličku). A jede vesele dál.
Před chvílí si ho vyzvedla babička.

• Citovat
  • Upravit
56308
31.12.17 19:33

Anonymní, :mrgreen: :mrgreen:
JJ, ty vánoce jsou záhul.
Náš expert nedávno vytlačil do umyvadla půlku elmex pasty, zalil to celou mojí ústní vodou a šmrdlal to po umyvadle curaprox kartáčkem.. novým. :roll: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.12.17 21:34

U nás se to naštěstí odpoledne celkem uklidnilo, přišla kamarádka se dvěma dětmi, tak jsme hráli nové hry od Ježíška. Pak večer jsme stavěli lego a starší dokonce mladšímu dovolil, aby stavěl s námi! Vydrželo nám to dvě hodiny, pak mi zakručelo v břiše a došlo mi, že už je plno hodin a my ještě neměli večeři. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
31.12.17 23:07

Holky..tak vidim, ze mam naprosto pohodove deti proti vam 8o
Preji pevne nervy v pristim roce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.18 19:02

@3HE třeba dneska byl u nás klid. Starší byl s babičkou na novoročním pochodu. Chlap na stavbě, tak jsme byli 1+1 a byl naprosto milionový.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML