Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
když jsme řešili po 3 neúsp. ivf adopci, tak jedna z variant byla „malá milá černoška“ přes Červený kříž..
nakonec jsme to zamítli zjm. z důvodů, co píše @Ou
není to nemožné, ale naprosto zbytečně si zkomplikujete už tak dost obtížnou rodinnou situaci..
adoptované dítě už tak je konfrontováno s tím, že nejde o biologického potomka, ale když je z naší kultury, tak aspoň „vypadá stejně“.. takhle ještě bude vypadat jinak, jiné kořeny…
hele, fakt bych si to nekomplikovala..
v požadavcích u KÚ jsme tehdy měli klidně i míšence (právě i míšence vietnamce.. ale měli jsme tam třeba, že nechceme roma
- hoďte klidně kamenem, snesu to
)
nakonec místo 1kluka telefonát na dvě holky-dvojčata
nejlepší volba a rozhodnutí mého života
těch 10 let s nimi je těch nejkrásnějších v mém životě.. říkají, že jsou šťastné
vědí vše.. a tak to má být ![]()
prober si v sobě motivaci, proč vás láká zrovna ta Asie?
@Lucy75 Co popisujes, je krasne
Duvody jsem popsala predtim: jednak doba cekani, kdyz uz svoje dve deti mame, (zaslouzenou) prednost maji bezdetne pary. Romske ani postizene dite take ne (take necht kdokoliv hodi po mne kamenem, nestydim se za to). Kdyby slo u nas do 3 let adoptovat zdrave belosske dite, coz ostatne chteji vsichni zadatele o adopci, byla bych rada. Ovsem co vim, zajemcu je vic nez takovych deti… nereknu “bohuzel”, spis bohudik pro ty deti.
@Ou Tak cerstve novorozene ani necekam, vim, ze rizeni “chvili” trva a deti rostou, ale podle mych informaci, nemusi byt celou dobu v sirotcinci.
Kdyby si mě někdo adoptoval z českého kojeňáku do velmi odlišné etnicky homogenní kultury, asi jsem dost nešťastná. Nechtěla bych vyrůstat v Číně nebo v Kongu, s rodiči kteří na první pohled nejsou moji rodiče.
@MrsNorris Tak to sle michas dohromady hrusky a jablka
Bavime se o velkem meste v CR v soucasne dobe - aspon jednoho asiata mas v jakekoliv tride ZS, malych detech, ktere jsou dost adaptabilni (zeptej se jakehokoliv prestehovalce v detskem veku aspon po 2 letech zivota v CR, zda je tu spokojen, nebo trpi a chce se vratit), mnohonasobne lepsich zivotnich podminkach oproti zemi puvodu a take o rodine versus zivote v sirotcinci rozvojove zeme, kde je takova pece, ze polovina deti nemusi prezit.
Ale mrzi me, ze tu zatim jen obhajuju svuj nazor misto toho, abych dostala nejakou smysluplnou informaci ![]()
@Sharmel píše:
@MrsNorris Tak to sle michas dohromady hrusky a jablkaBavime se o velkem meste v CR v soucasne dobe - aspon jednoho asiata mas v jakekoliv tride ZS, malych detech, ktere jsou dost adaptabilni (zeptej se jakehokoliv prestehovalce v detskem veku aspon po 2 letech zivota v CR, zda je tu spokojen, nebo trpi a chce se vratit), mnohonasobne lepsich zivotnich podminkach oproti zemi puvodu a take o rodine versus zivote v sirotcinci rozvojove zeme, kde je takova pece, ze polovina deti nemusi prezit.
A byla ses aspoň někdy v té zemi původu podívat? Vezmeš tam své případné adoptované dítě, aby poznalo své kořeny? Budeš ho učit i jeho rodný jazyk, kulturu nebo z něj uděláš jen jinak vypadajícího Čecha?
Vite co, cekam na informaci, nejsem u vyslechu. Rypejte si vsichni, kdo a jak chcete ![]()
Příspěvek upraven 23.02.20 v 17:11
@Sharmel píše:
Ale mrzi me, ze tu zatim jen obhajuju svuj nazor misto toho, abych dostala nejakou smysluplnou informaci
A smysluplnou radu jsi tu už dostala. Obrať se na Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí.
@lucenka píše:
A smysluplnou radu jsi tu už dostala. Obrať se na Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí.
Nemluv prosim za vsechny. Dekuji.
@lucenka píše:
Je mi to jedno proč. Ale takového dítěte by mi bylo dost líto. Jen sis vybrala panenku, která se ti líbí a zapadá do tvého vzorce ideálního dítěte. Sobecké chování z tvé strany.
Neadoptovat zadne dite je nesobecke. Ale adoptovat je sobecke. Zajimave
Ja jsem ale o tvuj osobni nazor nezadala a ani me nezajima ![]()
@Reinle Muzu se zeptat, zda jste se dostali k nejakym informacim z praxe ohledne mezinarodni adopce? Kdyztak prosim o soukromou zpravu, abychom nepoburovaly obecenstvo
Dekuji! ![]()
@Komsomol píše:
Napadlo vas nekdy, ze kazdy nemuze mit vsechno? Jen takovy zamysleni.A druha cast co mne nedava smysl. Proc z Vietnamu? Pokud nejsem asit, tak to nedava smysl. Tak si adoptuju evropsky dite kdyz bych bez ditete nemohl existovat a je to. Proc do psi pochvy asiata?
Tak zejména kvůli tomu, že sirotci například v Číně to mají daleko horší, než třeba u nás. Dříve tam měli politiku jednoho dítěte a preferovali zejména chlapce. Takže když se narodilo jako druhé dítě dívka, tak jí odložili někde na nádraží, kde bez okamžité pomoci mohla zemřít nebo se dostala k obchodníkům s lidmi. Kromě toho u nás je adopce hrozně složitá, takže i když se pár zaregistruje na adopci, nemusí mu to vyjít. A tak to zkouší v zahraničí. Mě by nevadilo, kdybych si někdy mohla adoptovat holčičku z Číny. Udělala bych to moc ráda. Ono nejde jenom o Vietnam nebo Čínu. Sirotci v Asii to mají těžké tak jako tak. Tam neexistují takové sociální sítě jako u nás. A když ano, tak nejsou pro všechny.