Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Racochejl88 píše: Více
Běžte na ten ospod. Adopce je úplný nesmysl. A počítej s tím, že vám už dítě zůstane.
Existuje plná moc. Objednat syna k lékaři můžeš klidně i ty, fakt se tě po telefonu nikdo nebude ptát, jestli jsi jeho matka
A opět, u vyšetření, kde je potřeba souhlas rodičů, ho to necháte podepsat, ne?
Mě se totiž trošku zdá, že on se snaží pouze vyvázat z povinností, což je v přímém rozporu proti „snaží se postavit znovu na nohy“. Kdyby to tak bylo, nebyl by problém cokoli vykomunikovat. Třeba že kluk bude 100 % času u vás, ale určité věci prostě s ním musí zařídit on.
Já nikoho nesoudím, na to jsi přišla jak? Já ti tady vysvětluju, že adopce nepůjde a jaká forma péče o dítě bude možná.
Klid
tady je přes net každý mistr světa. Jdi i s manželem na OSPOD a běžte se poradit tam. Manžel bude mít jako dítěte příbuzný velkou šanci ke svěření, navíc když má partnerku, to jest tebe a pečuje doufám řádně o své vlastní děti. Je mi sympatické že chcete pomoct chlapci, ale jeho otci nepomůžete pokud sám nebude chtít, je dospělý, tam bych síly nedávala.
Spíš si doma s mužem rozmyslete, jestli chcete synovce natrvalo a jste ochotni za něj převzít celou zodpovědnost a napořád, nebo jestli je cílem švagra stabilizovat a „donutit“ ho se starat…protože to jsou dvě hodně rozdílné věci…
@lucad77 píše: Více
Ne, to fakt nebudou ![]()
Proto píšu, že ta konkrétní instituce, se kterou bude potřeba něco ohledně dítěte řešit, jim vždy sdělí, co od nich pro tu danou situaci potřebuje.
Takže, týden je úplně pryč… Pak přijede, ale stejně doma není. Chodí za zábavou, ženskýma, denně chlastá. Když už se tu zdrží, tak je s malý pár hodin.. už to chápete? K doktorce nezavolá.. neobjedna ho na nutná vyřešení… Po měsíci, jsem ho dokonalá aby si domluvil schůzku ve škole a to ještě nevím zda tam dojde… Ještě něco?
A jak ho přinutíte zajít na ten soud a vzdát se otcovství, přepsat tam jeho bratra?
A jak tím pomůžete konkrétně JEMU?
Nikdo tě tady nesoudí, tak přestaň dělat hysterku.
To, co vymýšlíte, je nesmysl a ano, zbytečně byste tím věci zkomplikovali… a je zbytečné tady vztekle dupat nožičkama.
Rady jsi dostala naprosto přesné - dojdi na OSPOD, ideálně i s otcem, a tam ti jasně řeknou, jaké máte možnosti a která z nich bude pro váš konkrétní případ nejlepší.
Zakladatelka tu teda dostala slušně naloženo, přitom z toho dotazu je zřejmé, že neví, jak postupovat, a má strach, aby jim dítě nevzali, protože u soudu se ukáže, že otec není schopen se o něj starat. Chlapečka mají rádi a chtějí se o něj starat. Po popisu chování otce je také jasné, proč tu péči řeší. Potřebuje řešit školu (třídní schůzky, výlety, švp), družinu, lékaře, případné úrazy.
No tak je vám snad jasný, že ten si život do pořádku nedá a dítě vám zůstane. Navíc s adopcí musí souhlasit i matka. Běžte formou osvojení, poručnictví apod. Na ospodu vám poradí co dělat.
@ally123 píše: Více
Nikdo ji tu nenakládá. Jen se jí snažíme vysvětlit, že je adopce nesmysl a jsou i jiné cesty.
To, že se chtějí o chlapečka starat je velmi šlechetné. ![]()
Hysterka..
jo.. já slušně prosím o pomoct většina z vás se zvědavé vyptává.. někdo, že chce pomoct a mít více informací, protože to není jednoduchá situace. Někdo aby byl hned jedovatý.. a dělá že mě mrchu, která bůhví co.
Upřímně, mě je u zadní části těla, jestli se nějak srovná a dá si život do pořádku. To je jen na něm. Mě jde hlavně o malého! Na soud půjde, se vším souhlasí, matka taky.. jestli to jde jinak, super. Stačilo mi to napsat. Protože já to nevím..proto jsem sem napsala.
Děkuji těm, kteří se snažili pomoct a byli milý. Vážím si každé upřímné rady. Zajdu na Ospod. Přeji Vám krásný den.
Nikdo do tebe nerýpal, spíš jsi asi trochu přecitlivělá. A sama jsi několikrát psala, že vám šlo o to, aby se on srovnal a jednou se o dítě dokázal starat, což jsi teď popřela ![]()