Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Josaku píše:
A jaky dalsi pisky sou pro ni vhodne??
Ten co najdeš v Autrálii
ne, jakoby v zásadě cokoliv co nebude zbytečné prášit, nebude to ostré, moc hrubé a ták, takže ten úplně klasický písek je skutečně ideální varianta.
@Nimie píše:
Ten co najdeš v Autráliine, jakoby v zásadě cokoliv co nebude zbytečné prášit, nebude to ostré, moc hrubé a ták, takže ten úplně klasický písek je skutečně ideální varianta.
Takže pisek co maj rybycky je blbost že
Dnes jsem si privezl agamu od soukromého chovatele furt mi chce vylezt z terarka a spatne reaguje na hlazeni a je moc hyperaktivní poradi te mi nekdo co mam delat a jestli to je spatne
![]()
@safi1 píše:
Dnes jsem si privezl agamu od soukromého chovatele furt mi chce vylezt z terarka a spatne reaguje na hlazeni a je moc hyperaktivní poradi te mi nekdo co mam delat a jestli to je spatne![]()
Hyperaktivní je v pořádku, že chce ven - nech jí si zvyknout, ale pouštět jí pak můžeš. Pod dohledem a jen v bezpečném prostředí, ideálně s minimem přenosu. Zvíře na hlazení to není, takže je vcelku v pořádku, že na to reaguje špatně. Navíc jsi pro ní cizí člověk.
Časem až si na tebe zvykne, tak se třeba nechá v klidu pohladit, ale nebude z toho u vytržení a není to nic, po čem by toužila. ![]()
Zdravím
chtela bych se poradit, chystám si koupit agamu, mám o ni uz dost načteno, vybrAné terarium s 3D pozadím 100×40×40. Je nutné mít agamu malou v menším terarku nebo mohu dát do velkého, čtu různé názory máte zkušenost z praxe? DĚKUJI ![]()
@Radkkaa píše:
Zdravímchtela bych se poradit, chystám si koupit agamu, mám o ni uz dost načteno, vybrAné terarium s 3D pozadím 100×40×40. Je nutné mít agamu malou v menším terarku nebo mohu dát do velkého, čtu různé názory máte zkušenost z praxe? DĚKUJI
Můžeš dát do velkého, ale musíš opatrně s krmením. My měli taky hned ve velkém, ale krmili jsme z krabičky nebo pinzetou.
U té velikosti akorát pozor, 40cm znamená, že už tam v podstatě nedáte plošinku + UV žárovku ve smysluplné vzdálenosti. Je to tak maximálně na kompakt, který sám o sobě není nic moc pro agamy. Až povyroste, doporučuju zvýšit aspoň na 50 (aby se to nějak smysluplně vešlo) a ještě líp tak na 70cm, aby se vešla výbojka.
@Nimie Děkuji za odpověď, mám vybrané terária která jsou už vybavená se vším pro agamu http://www.terariumproagamy.cz/…vousata.html
TAK jsem doufala, ze by tam mělo být vše jak má. Původně jsem měla vybrané 120×50×50 ale skončila jsem na tom, ze stolky pod terária, akvária mají šířky 40 a těch 10cm navíc mi přijde dost aby pak terarko nebylo nestabilní. Ale asi tedy zainvestuji rovnou do většího aby měla co potřebuje a stolek vyresim jinak
@Radkkaa píše:
@Nimie Děkuji za odpověď, mám vybrané terária která jsou už vybavená se vším pro agamu http://www.terariumproagamy.cz/…vousata.htmlTAK jsem doufala, ze by tam mělo být vše jak má. Původně jsem měla vybrané 120×50×50 ale skončila jsem na tom, ze stolky pod terária, akvária mají šířky 40 a těch 10cm navíc mi přijde dost aby pak terarko nebylo nestabilní. Ale asi tedy zainvestuji rovnou do většího aby měla co potřebuje a stolek vyresim jinak
Nevypadají špatně ta terária
jen pokud budeš ještě vybírat, tak jestli mohu doporučit - zaměř se na to, jak je to pozadí provedené. Jsou tam kousky, které jsou dle mého fakt suprové (třeba ty první tři fotky vypadají dobře), ale pak třeba terárium na 5 a 6 fotce má pozadí podle mě spíš pro malou ještěrku než pro agamu. Ber v úvahu, že to je potom ve velkém provedení docela velký ještěr, který si rád vyleze na plošinku usnout, tzn. měl by se na ní vejít.
Hlavně takhle z těch vzdálených fotek se to blbě poznává, třeba je to v pohodě a jen to tak vypadá, jen s tímhle ještě počítej, že by se tam měl ten ještěr fakt vejít fyzicky ![]()
@Nimie Děkuji za rady, na nic pospíhám zatím si vše studuji, pročítám a koukám až budu mít vše připravené tak pak teprve kouknu po nějakém tom mimču
Je pravda, že tohle jsem si u té stěny neuvědomila, že ta malá ještěrka bude pořádná aby se tam pak vešla v pohodlí ![]()
Zdravím, už mám doma agamku Dandyho
mám ho doma 3 týdny a je mu 4,5 měsíce. Chtěla bych se zeptat na koupání, je nutné agamu v tomto věku koupat? Je to takový aktivista jen otevřu terarko a už ke mě skáče, ale jak zjistí, že nemám nic k snědku a chtěla bych ho pohladit prchá. Proto bych u něj nerada ztratila důvěru pokud by se mu to nelíbilo ![]()
Není nutné koupat za každou cenu, spíš kvůli případnému vyprázdnění nebo pokud se mu nebude dařit svlek.
Ahoj holky, dneska jsem byla ve zverimexu nakoupit zvířectvu, a nevím proč, naprosto tam ze mě byla fascinovaná nádherná agama. Pořád na mě dorážel, lezl po skle, běhal ze strany na stranu. Trochu jsem si o něm povídala s prodavačkou, potom mi ho dala na chvíli do ruky. Hned se ke mně lísal, olíznul mě. Prostě miláček. Skoro bych řekla, že je to oboustranná láska na první pohled
. Jenže mám dost obavy z toho, že je to zvíře ze zverimexu. Nikdy jsem žádné ze zverimexu nechtěla. Navíc je i dost velký - tělo určitě 20 a více centimetrů. Takže už úplně dospělý? Prodavačka mi ho hned začala nabízet, předvádět akvárka, povídala mi, jak se o něj starat. Trošku mě to zarazilo. Manželovi jsem to ještě neřekla, nechci se s ním pohádat dříve, než budu mít jistotu, že bych si měla takového plazíka vůbec koupit. Co myslíte, byla by chyba koupit ho ve zverimexu? Trochu se bojím, že bude nějak nemocný, nebo třeba už starý a že mi po pár měsících umře. To bych ho raději nechtěla vůbec ![]()