Alimenty - odškodné navždy

Anonymní
18.11.12 21:48

Alimenty - odškodné navždy

Ahoj, mám takový zvláštní dotaz. Manžel má z předchozího vztahu 14 letou dceru. S dcerou se nevídá, protože je ovlivněná matkou a o návštěvy už nestojí (dokud byla malinká, tak otce měla moc ráda). Když se s malou ještě mohl občas vídat, tak to končilo obviňováním z pedofilie a z braní drog a trestním oznámením každý půlrok. Teď když se s dcerou nevidí, tak se řeší aspoň alimenty. Takže trestní oznámení také každý půlrok i když platí předem. Potom vždy prokážeme, že je vše ok a bylo vše řádně zaplaceno a za půl roku jedeme zbytečně nanovo.. Už toho máme až pokrk a chtěli bychom to nějak vyřešit napořád a zaplatit alimenty dopředu na x let. Lze to vůbec? Je mně jasné, že nikdo neví, jestli malá půjde na vejšku a začne dělat v 19 letech neto až ve 28 letech. Ale lze to nějak vyřešit aspoň na pár let aby byl klid? Uvažovali jsme také o podání trestního oznámení, protože každý týden napíše x sprostých smsek, ale byla by potom ještě horší, takže na to kašleme. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
18.11.12 21:51

Tohle myslím řešili v právní poradně tady koukněte tam a nyslím že paní odpovídala že to nejde :think:
Tak jsem to našla koukněte sem třeba vám to pomůže https://www.emimino.cz/…ene-vyzivne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 21:55

@nevada
No kdysi to nešlo. Nevlastní fotr za to seděl. Poslal bývalce najdenou v lednu výživné na celý rok. Ta to utratila a po několika měsících ho udala, že neplatí výživné. Když byl soud, tak řekla, že si myslela, že to má „navíc“ a že nemá z čeho živit děti, tak ho za to zavřeli. Ale bylo to teda ještě za komunistů. Teď může být vše jinak.
Já bych oslovila právníka. Ale řešení v tom nevidím, jelikož když ji porostou náklady na dceru, tak si může žádat o zvýšení za 3 roky zpětně. Takže i kdyby jste zaplatili dopředu, neznamená to, že by vám to už nikdy nezvýšili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.12 21:57
@nevada píše:
Tohle myslím řešili v právní poradně tady koukněte tam a nyslím že paní odpovídala že to nejde :think:
Tak jsem to našla koukněte sem třeba vám to pomůže https://www.emimino.cz/…ene-vyzivne/

Děkuji moc za zaslání odkazu. Tak to se té psychopatky asi nezbavíme. Už mně to lítání kolem té špíny a lží co vytahuje nebaví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.12 22:01
@Anonymní píše:
@nevada
No kdysi to nešlo. Nevlastní fotr za to seděl. Poslal bývalce najdenou v lednu výživné na celý rok. Ta to utratila a po několika měsících ho udala, že neplatí výživné. Když byl soud, tak řekla, že si myslela, že to má „navíc“ a že nemá z čeho živit děti, tak ho za to zavřeli. Ale bylo to teda ještě za komunistů. Teď může být vše jinak.
Já bych oslovila právníka. Ale řešení v tom nevidím, jelikož když ji porostou náklady na dceru, tak si může žádat o zvýšení za 3 roky zpětně. Takže i kdyby jste zaplatili dopředu, neznamená to, že by vám to už nikdy nezvýšili.

JJ, to je taky pravda.. Děkuji za radu. No jenom mě to napadlo abychom se jí zbavili, ale asi to nepůjde, manžela asi ten jeho úlet když mu bylo 16 let bude pronásledovat do smrti :poblion:

• Citovat
  • Upravit
2445
18.11.12 22:05
@Anonymní píše:
JJ, to je taky pravda.. Děkuji za radu. No jenom mě to napadlo abychom se jí zbavili, ale asi to nepůjde, manžela asi ten jeho úlet když mu bylo 16 let bude pronásledovat do smrti :poblion:

Já nechápu, že ji nepošlou úřady někam, když si to neustále výmyšlí. To probíhá soudně? Vždyť by ji mohli dát i pokutu, že zneužívá soudy, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
18.11.12 22:17

Myslím že poslat ji to třeba aspon na jeden rok můžete jen bych do poznámky jak se to bude odesílat napsala že jsou to alimenty a odkdy dokdy a hotovo tím pátem bude jasné že to není navíc ale že je to na alimenty na danné období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
18.11.12 22:26

Já bych to posílala tak jak je dané soudně, měsíčně danou částku, do soudem určeného data v měsíci, pokud přes banku tak vždy s poznámkou, že jde o výživné pro dceru XY za měsíc XY. Ani na rok to není řešení, i během jednoho roku může chtít zvýšení, i zpětně. A jak to probíhá to řešení „neplacení“? Přeci pokud řádně a pravidelně platí a má k tomu doklady tak pokud ona podá TO, stačí na policii doložit podat vysvětlení a pak policie nemá co řešit ne? A to samé u soudu, tam se to snad nemá jak dostat pokud u policie vše vyvrátíte…pakliže opravdu neplatíte třeba s výpadky, zpožděně nebo nějak najednou (ono to od ní pak může být podáváno, tak že to bylo od vás ten měsíc navíc, na nějaké větší výdaje a další měsíce, že už neplatíte řádně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 22:28

No, zjistili jsme, že ženská ať je jakákoliv má vždycky na úřadech první housle. Ona tam příjde s malou a začne brečet. Manžel tam dojde po ní kvůli vysvětlení a je za hajzla. I když má vše zaplacené a snažil se léta vyjít, je to marné.. Ano, často to probíhá i soudně. Největší mazec bylo ale obvinění ze zneužívání a z prodeje drog.. To byly fakt nervy.

Teď jsme o tom mluvili s chlapem a nic se ji předem zasílat raději nebude, napadla by to, že když má peníze dopředu, tak se musí zase zvýšit výživné atd.. Ach jo:-/

• Citovat
  • Upravit
617
18.11.12 22:29

A tím, že pošlete třeba na rok se nic nevyřeší ne? Pokud řádně platíte měsíčně a ona stejně podává TO o neplacení tak to bude podávat také i když budete platit ročně…nic to neřeší, spíš to bude komplikace. Navíc v lednu zapaltíte na rok, v únoru manžel přijde o práci (nemoc, úraz nedejbože), dá si alimenty snížit, dočasně než se vzpamatuje, ale o peníze na rok už příjdete, nikdy se už do budoucna nezapočítají, ani se nerozpočítají třeba na více měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.12 22:31
@Martina8888 píše:
Já bych to posílala tak jak je dané soudně, měsíčně danou částku, do soudem určeného data v měsíci, pokud přes banku tak vždy s poznámkou, že jde o výživné pro dceru XY za měsíc XY. Ani na rok to není řešení, i během jednoho roku může chtít zvýšení, i zpětně. A jak to probíhá to řešení „neplacení“? Přeci pokud řádně a pravidelně platí a má k tomu doklady tak pokud ona podá TO, stačí na policii doložit podat vysvětlení a pak policie nemá co řešit ne? A to samé u soudu, tam se to snad nemá jak dostat pokud u policie vše vyvrátíte…pakliže opravdu neplatíte třeba s výpadky, zpožděně nebo nějak najednou (ono to od ní pak může být podáváno, tak že to bylo od vás ten měsíc navíc, na nějaké větší výdaje a další měsíce, že už neplatíte řádně…

Ano, přesně tak, jakmile to na policii doloží, že vše opět platil, tak je klid a soud neproběhne. Ale je to úmorné tam pořád chodit. Přitom ona ví, že ji peníze došly a stejně furt podává trestní oznámení. Nechápu, že ji nepošlou do pr… To samé na sociálce atd. I do práce psala udání, že fetuje. Naštěstí ho lidi znají, tak se tomu zasmáli, ale kdyby byl někde v práci nový, tak je to v háji.

• Citovat
  • Upravit
617
18.11.12 22:31

Nerozumím, pokud ona přijde, řekne neplatí mi, on dojde po ní ukáže že řádně a včas platí, tak snad je v právu jasně on a nevím proč je za hajzla…tohle jsou fakta a důkazy, co musí úředník, policista, soudce uznat. Beru že nějaké povídačky a pomluvy o drogách atd to je jiná, tam je to už o dost složitější zjistit kde je pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
18.11.12 22:32

A to nemam manzel vzdy naky doklad o zaplaceni? Treba vypis z uctu, cokoliv. Pak prece nemuze ho takhle udavat za neplaceni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
18.11.12 22:33

Je to fakt smutný, jak se lidi dokáží chovat, tak přeji hodně sil do dalších řešení těchto nesmyslných situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
18.11.12 22:34

Je to fakt smutný, jak se lidi dokáží chovat, tak přeji hodně sil do dalších řešení těchto nesmyslných situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová