Alkoholik, kde jsou hranice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
16.11.19 20:20
@Jaholos píše:
No presne takova o jaky mluvim. A zkus se zamyslet, kde prameni ten tvuj odpor k tomu? Byl nekdo z rodiny vecne zlity, bil mamku nebo neco? :nevim:

V rodině alkoholik naštěstí není, máma nepije vůbec, otec si koupí šest piv na půl roku, z komory teď máma vyhazovala prošlé pivo. Manžel pije opravdu jen příležitostně s přáteli, doma ne, já si dám příležitostně malé pivo na chuť nebo deci vína. Soused byl těžký alkoholik, nepříjemný člověk, ke konci úplná troska, celá rodina tím poznamenaná, sestra a matka od švagra těžké alkoholičky, věčně v dluzích a exekucích. Tady na vesnici je to jako folklor, chlast a dluhy. Pak děckám ani nezaplatí plavání ve škole nebo kroužky, ale na chlast a cigára se klidně i půjčí. Dlouho jsme žili v Praze v takové své sociální bublině, teď jsme se vrátili do rodného kraje, kde v podstatě také máme svoji sociální bublinu, kde se tomuto snadno vyhneme, ale je to tu víc vidět. Tady na vesnici je to jako rakovina, chlastají už i těhotné baby a nepřijde jim to divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21126
17.11.19 11:39

Alkoholika je jednoduchý poznat. Pokud má doma otevřené flašky, tak je ještě v pohodě. Pokud všechno vyslopá a má jen prázdný flašky, tak má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
17.11.19 12:42

@KalamityJohn Ale na pivo bych to radeji nevztahovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
17.11.19 12:47
@Alušáček píše:
Podle mě není normální pít alkohol každý den i když je to jen jedno dvě piva.. Ale alkoholismus to asi není, to byl alkoholik zřejmě každý druhy :lol:

Což by v naší zemi s přehnanou tolerancí k alkoholu nebylo nic divného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
17.11.19 12:52
@Venetia píše:
Takže, když se napiju pravidelně jednou za 14 dni, jsem alkoholik?

Pokud bys byla na nervy z toho, že jednou musíš vynechat a být měsíc v kuse střízlivá, tak to svědčí o závislosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
17.11.19 20:33
@Akinee píše:
Pokud bys byla na nervy z toho, že jednou musíš vynechat a být měsíc v kuse střízlivá, tak to svědčí o závislosti :)

Víš, ono to s tím alkoholismem není tak jednoduché. Znám jednoho, který by tím tvým rádoby testem, prošel naprosto bez problémů a přesto to byl alkoholik jak vyšitej. Dokázal naprosto bez problémů nepít třeba půl roku. Ale když měl dovolenou a čuchnul ke špuntu, tak prochlastal třeba týden v kuse.
Krom toho, myslím, že v naší zemi, mezi běžnými lidmi, není nijak přehnaná tolerance k alkoholu. Jen je dnes strašně moderní alkohol démonizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.24 20:55
@g.sandova píše:
Hele tady je normální, že alkohol se může každý den. Ne, není to úplně normální, věř. Nicméně co s tím neděláš? Můžeš se utěšovat, že se chová normálně. Alkoholismus na mnoho podob, věř mi.

Též to znám… Jsem ve stejné situaci, a hledám pomoc..nařknout někoho z alkoholismu je silné…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.24 20:58
@Alkata píše:
Nezáleží na množství, ale na četnosti. Jakékoli pravidelné pití je alkoholismus.

U nás každý den, min!!! 3 piva… Za 6let maximálně tak 14 dni kdy nepil (ne po sobě jdoucích) :(

• Citovat
  • Upravit
1147
31.1.24 22:18
@Anonymní píše:
U nás každý den, min!!! 3 piva… Za 6let maximálně tak 14 dni kdy nepil (ne po sobě jdoucích) :(

Najdi si nejbližší adiktologickou poradnu a běž se tam poradit. Sama, bez něj. Řeknou ti, co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.24 22:54

Když jsem neměla děti, dala jsem si každý večer skleničku vína, nebo ovocné pivo.

Nebyla jsem opilá, ale střízlivá samozřejmě taky ne.

A alkoholikem jsem se nenazývala :mrgreen:

Asi to moc řešíš. Toto co popisuješ alkoholik fakt není.

Alkoholik nedokáže bez alkoholu být. Ráno vstává a už si jde dát, popřípadě přetrpí v práci aby po ní hned šel dát. Nemá nikdy dost. Dokud neodpadne.

Alkoholik může být ten typ, kdy musí mít pořád určitou hladinku. Ne úplně opilý, ale malinko, zato 24.hodin denně.

Alkoholik může být i ten typ, že pije sám a hodně, do němoty…

A taky samozřejmě i takový, co je pořád pod obraz  :mrgreen:

Člověk, který si dá alkohol párkrát do měsíce a ještě zůstává ve slušném stavu, alkoholik FAKT NENÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13988
1.2.24 00:06
@Anonymní píše:
U nás každý den, min!!! 3 piva… Za 6let maximálně tak 14 dni kdy nepil (ne po sobě jdoucích) :(

Nevím odkud pocházejí tvoji předci, ale až do novověku nebylo zvykem pít vodu.
Fakticky celá populace byla dle tvého alkoholici.

Závislost umí určit lékař, ale tvůj manžel by nejspíš spadl do kategorie „pijan“ a možná ani to ne.

Tím nijak neříkám, že ti to nemůže vadit a že mu pití musíš tolerovat.

PS: skutečným alkoholikem může být nenápadná paní ze sousedství, do které by jsi to neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí