Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Nevím, co je to alpinning, ale obecně pokud je člověk něco zvyklý dělat před těhotenstvím, tak normálně probíhající těhotenství není důvodem proto aby s tím přestával (pokud to něco samo není chlast atd.), pokud se bude chovat rozumně a reagovat na to, jak se cítí.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, co si myslíte o cvičení alpinningu v těhotenství? Před 14 dny jsem byla na KETu, vypadá to, že to vyšlo, ale cvičení mi už moc chybí. Před KETem jsem chodila pravidelně 2× týdně. Samozřejmě cviky na břicho bych vynechala. Díky za názory.
Jak píše @j.a.n.i1 na co je tělo zvyklé před otěhotněním, to by nemělo být problém v těhotenství. Ale záleží, proč u vás bylo KET-z jaké indikace. Navíc umělé oplodnění není úplně fyziologický proces- takže bych to spíše konzultovala s gyndr. a počkala na první UTZ, zda je vše OK, není hematom ap. (ten se může vytvořit při zanořování vajíčka do výstelky a nahlodávání cév)… Pak bych klidně „mírný“ alpining provozovala- jde vlastně o chůzi různě obměněnou, že? Vyvarovala bych se doskoků a posilovacích cvičení na břicho i záda…
Mne doktorka doporučila vynechat jakékoli cviceni do konce 12tt, ale mozna s ohledem na spatnou zkušenost. No a když už jsem chtěla začít znovu cvičit, prislo jednodenní zakrvaceni, takže za me si raději pockej nebo se porad s lekarem
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, co si myslíte o cvičení alpinningu v těhotenství? Před 14 dny jsem byla na KETu, vypadá to, že to vyšlo, ale cvičení mi už moc chybí. Před KETem jsem chodila pravidelně 2× týdně. Samozřejmě cviky na břicho bych vynechala. Díky za názory.
KET neni to same jako spontane vznikle tehotenstvi…leky apd…tady bych se informovala ne na emiminu ale v CAR. ![]()
U normálního těhotenství můžeš cvičit skoro jako před otěhotněním, jen vynechat některý cviky a skoky. Já chodila do 8 měsíce na K2 Těhotenství jsem zjistila až v 10. týdnu, takže jsem se ani do 12.týdne moc neomezovala…
Ale u tebe bych minimálně počkala na první kontrolu a poradila se s doktorem. Zatím vyraž na nějakou rychlejší procházku ![]()
Ahoj, jsem v 11. týdnu těhotenství a před otěhotněním jsem pravidelně chodila na Alpining. Teď se Alpiningu a běhání nechci vzdát alespoň do té doby, než budu mít velké břicho. Je to nebezpečné nebo můžu lehce pokračovat v běhání a alpiningu? Děkuji
Ahoj, chci se zeptat zda je vhodné Alp v těhu i když na to není člověk tolik zvyklí. Já chodím teď 3 týden ( 2× týdně) a nejspíš jsem těhu. Nevím zda nejít jen v pomalým tempu, bez běhu posilování a výstupu na rám? Děkuji za odpovědi ![]()
Těhotenství není nemoc, chodit i si zaběhat samozřejmě můžeš. Jak ti poroste břicho, uvidíš, co půjde a co nepůjde. A podle mě je mnohem zábavnější chodit po venku. ![]()