Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Marelinka píše:
@KKK85 budu prostě opravdu muset být hodně tvrdá a nekompromisní, což se snažím být i teď, snad to dám…
Jednou se 3letá vztekala v sedačce tak, že jsme vážně to auto zastavili s tím, že si vystoupí a dojde si to pěšky. Začala jsem ji vyndávat ze sedačky a měla jsi vidět, jak byla najednou zticha a v klidu…musíš být nekompromisní, kdyby se něco stalo, tak si to neodpustíš…A co chlap? nemohl být ten přísnější on?
Tak nečetla jsem vše, ale v těchto věcech neznám bratra. Nevím jak jsou dítka stará, ale odpoutas se a nikam nejedem. Pokud jsou už školou povinné, klidně bych zastavila a ať si vystoupí. Už jsem to takhle párkrát udělala, když se mi vzadu hádali a nepomáhalo napomínání. Zastavím a kdo chce ječet, může vystoupit, jit pěšky a ječet jak chce. Nemůžou si zvykat, že bude po jejich, ne ve věcech, které se týkají bezpečnosti! A pokud to fakt nejde jinak a jsou malí - jednoho i se sedačkou dopředu- druhej dospelej k druhýmu dozadu a jak se odepne tak ho připoutám zpátky. Nikoho bych nenavadela k násilí, ale já bych ho při každým odpoutání klidně pleskla/štípla.
@thalasan můžu zkusit, budu tam sice jak sardinka ale pro ně to udělám… Já fakt už zkusím všechno, i kdybych měla viset na stropě.
@Marelinka píše:
@thalasan můžu zkusit, budu tam sice jak sardinka ale pro ně to udělám… Já fakt už zkusím všechno, i kdybych měla viset na stropě.
Tak pokud jezdíte málo a není to každodenně zkusila bych to. Nebo dat jedno dítě dopředu, podle možností. Třeba si časem zvyknou.
@Keyllah bohužel chlapa v tomhle musím dělat já, manžel je hrozně mírný, ten by jim snad dovolil jet i v kufru. To mě taky dost trápí, že jsem v tom na ně sama. Už jsem mu to i dneska říkala. Já jsem neřidič. Řídí vždy jen manžel, já s nima všude sockou.
@Marelinka píše:
Tak to mladší, co se předpokládám nerozepina, může dopředu na sedadlo spolujezdce. Ty dozadu k holce.
@Marelinka píše:
@Keyllah bohužel chlapa v tomhle musím dělat já, manžel je hrozně mírný, ten by jim snad dovolil jet i v kufru. To mě taky dost trápí, že jsem v tom na ně sama. Už jsem mu to i dneska říkala. Já jsem neřidič. Řídí vždy jen manžel, já s nima všude sockou.
No tak v tom případě bych propleskla v první řadě tatínka. Neb pravidla prepravy určuje především řidič. A jestli je jemu sumák, že ma na zadním sedadle nepřipoutane haranty, tak máte sakra problém.
@Svistice no jedno mu to právě není, ale on prostě na ně neumí houknout, vše řeším já ![]()
@Marelinka píše:
@Svistice no jedno mu to právě není, ale on prostě na ně neumí houknout, vše řeším já
Nezlob se na mě, ale pokud řídím, tak si sakra umím zjednat, když chci, aby na mě nikdo za jízdy třeba nemluvil, aby byli lidi připoutaný, nekouřili, nejedli, nedávali mimo kufr věci, které nechci, aby se v případě nehody staly projektily. Proste já řídím, takže moje pravidla.
Také ať se manžel kouká vzpamatovat a děti si v autě srovná, pokud si je nechce přizabit.
@beruska9 senzorickou poruchu? To by měla asi po mě. Ano i oblečení ji některé vadí. Já jako malá jsem s tím měla velký problém.
Možná to někdo napsal, nečetla jsem celé. Ale ve skupině na Fb ohledně autosedaček se tohle řeší dost často.
A zaujal mě tam přístup jedné maminky. Dítě se taky pořád odpoutávalo. Tuším že na prázdném parkovišti nebo na polňačce, nejsem si jistá kde přesně. Se rozjela. Nijak rychle, nicméně nechala dítko sedět nepřipoutané. A pak prudce dupla na brzdu. S dítkem to škublo, ale od té doby se už neodpoutalo.
Následně mu vysvětlila, že jeli hodně pomalu a normálně jezdí rychleji. Takže by to byla větší rána.
Sice drsné řešení, ale prý už byla zoufalá. ![]()
@Marelinka píše:
@beruska9 senzorickou poruchu? To by měla asi po mě. Ano i oblečení ji některé vadí. Já jako malá jsem s tím měla velký problém.
moji dceru tlačilo jednu dobu všechno… 10 minut si ráno nazouvala boty, protože ponožky… vztekala se u toho šílene…
@Janli nevím proč mě urážíš když si vše pořádně nepřečteš, máme Cybexe za 5 tisíc, v tom seděla původně a byl s tím problém, proto jsem zkusili podsedák. Má svoji sedačku. Syn má 5ti bodový Britax za 7 tis.
@SlečnaDahlia kvalitní autosedačky máme dcera Cybex Solution a syn Britax Romer 5ti bodový.
@Aletta80 jo asi budou muset řvát dal no a já taky
nejezdíme moc nikam ale teď měl manžel 14 dní dovolenou a tak jsme jezdili každý den někam. Na pískovny, zoo, zábavní parky. Nejdelší cesta do Plzně a pak ca každý měsíc za manželovo rodičema na Vysočinu hodinu a půl. Našla jsem si i pozitiva. Však jsem za to děkovala. Prostě to tady spousta lidí nezkousla. Dcera je připoutaná a je v sedačce pro její váhovou a výškovou kategorii. Ale je to cesta plná křiku a nervů ji udržet v sedačce připoutanou, když se neodpoutává, tak si ten pas tahá různě pře kolena. Ten podsedák jsme zkoušeli teď jestli to tam nebude lepší. Asi jsem to špatně napsala a píchla tak do vosího hnízda.