Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aslynt Nemám úplně růžové brýle, ale nedělám machry, abych mohla hodit všechny do jednoho pytle a tvrdit, že jsou k hov.nu, když mám vše jen zprostředkované a ve skutečnosti o tom vím houbeles…Já vím moc dobře, že jsou školy, které jsou na nic, ale nedovolím si to tvrdit o všech, neb je neznám…
@aslynt jakto,že to můžeš tvrdit? Že ty jsi z inspektorátu školství nebo něco takového?
@Kate888 počkej. Mě je 32 a já teda na střední netušila, co chci dělat.
@aslynt píše:
Na středních i vysokých školách nepřipraví absolutně na žádnou práci…
Když to platí i na vysoké školy, co tedy dělají během studia medici? Nebo i další obory, to je jedno, lékaři mě prostě napadli jako první. Že to někde za moc nestojí, to je sice pravda, nějaký obor/fakulta je těžší, něco lehčí… Ale takhle zevšeobecňovat? ![]()
Ten díl jsem viděla, přišlo mi to smutné…pak není divu, že chytré děti na učňáky nechtějí, když je tam taková úroveň výuky ![]()
@aslynt píše:
Ne, koza všechno ví, všude byla, všechno zná… A i auto má pěknéOvšem já alespoň nemám na sobě růžové brýle a vím, jak to všude chodí, jak na státních tak na soukromých školách… Je to k smíchu, skutečně. Věř tomu, ikdyž je to hnusný.
Souhlasim. Taky mam co delat se skolstvim, kdyz zrovnanepecuji o dite
A je to tak - problem krom neschopnosti skol reagovat na zmenu doby, je brutalni previs kapacit skol nad poctem zaku a dost casto bidna kvalita vyucujicich. Zejmena mistru na SOS…
@aslynt co jsi napsala je blbost. mám srovnání, na VŠ jsem měla prakticky nulovou přípravu na práci..teď si dělám navíc VOŠ a jsem na praxích víc jak ve škole, příprava na práci bych řekla že velmi slušná.
@Svandu píše:
Souhlasim. Taky mam co delat se skolstvim, kdyz zrovnanepecuji o diteA je to tak - problem krom neschopnosti skol reagovat na zmenu doby, je brutalni previs kapacit skol nad poctem zaku a dost casto bidna kvalita vyucujicich. Zejmena mistru na SOS…
Spíš blbosti, které vymýšlí ministerstvo.
@Kate888 píše:
@Jan Nepomucký nene polreich ne a neslyšela jsem tam snad ani jedno sprosté slovo to že byl tvrdší těm žákům jedině prospělo!!!Myslela jsem ten s tím řetízkem.
To byl ale nějaký kolotočář, ne?
@aslynt píše:
Příprava na práci, nebo skutečná práce?
příprava..za skutečnou dostáváš snad plat ne? ![]()
@janeshort to je jedna z dalsich veci. Nicmene hlavni problem je proste v tom, ze tech skol je moc, deti malo, kvalita hrozna a vykonove financovani neucelne a demotovujici ke zmene..
@omites jasné tomu rozumim, ale že jsme se tam zas neváleli nebo jak bych to nazvala, měla jsem i ze střední respekt a tak jsem nelajdačila a nebyla líná, prostě dělalo se co se po nás chtělo. Teď mi příjde, že to tak není
http://www.super.cz/…la-nyni.html
je to sice drbárna jako blesk, ale chlapec žije a je v pořádku ![]()
@Kozomr píše:
Byla to vetsinou banda dementu, ale v takovem ciganove se neni co divit, kdyby to udelali v nejakem normalnim meste tak to mozna bude trosku lepsi.
Napsáno drsně, ale pravdivě. Díl byl vtipný, po shlédnutí jsem to dal ještě jednou s tatínkem a následně jsme vedli velmi podobnou debatu jako vy tady. Tatínek nadával na úroveň školství a já nepopírám, že se dost zhoršila. Na stranu druhou je vždycky nejjednodušší to hodit na systém. Ano, možná těm dětem mohli dát víc, ale upřímně - zajímalo by mě, jak by s tím panoptikem naložil Pohlreich jako pedagog, možná to zazní krutě, ale přiznejme si, že ta „Sedma“, až na Luboše myslím a možná Andreu, moc chytrosti nepobrala. Tím nechci shazovat kuchaře jako celek nebo učební obory, ale uznejte, že ta děcka příliš inteligence nepobrala. Ano, každý nemůže mít vysokou, každý není chytrý, ale pro některé je i učební obor obtížný. Čili pan Pohlreich se rád poslouchá a trochu kecá. Ano, on to někam dotáhl, ten Lexus byl pěknej, ale na férovku - vlastní byznys si dopřál údajně až v 50 letech, předtím vařil v Mariottu, a má myšlenka směřuje k tomu, že ne každý může být úspěšný, ne každý to může někam dotáhnout, na tyhle pravicové řeči jsem alergický.
Ano, Zdenda vařil v Austrálii, umí jazyky, někam to dotáhl. Ale opravdu slavným a populárním se stal díky pořadu „Ano, šéfe!“ Kdyby Prima nechtěla udělat českou verzi Pekelné kuchyně G. Ramseyho, dnes by „plešouna“ nikdo neznal, nebyl by „Šéf na grilu“, „Vaříme s Pohlreichem“, nepsal by knížky, co jsou bestsellery. Co tím chci říct? Že každému, kdo je úspěšný, se to kecá. „Ty můžeš taky!“
Možná. Ale není to jen o píli a ctižádosti, ale i talentu, štěstí a náhodě. A na to poslední se dost zapomíná. Nebýt televize, nebyl by Zdenda kuchařskou celebritou. Možná máme stejné šance. Ale možnosti ne. Ne každý je chytrý, ne každý má ostré lokty, někdo je postižený a někdo další vůbec nestojí o to být úspěšný. Ale Zdenda si tam primárně přijel zamachrovat a shodit je. Dokonce mám podezření, že záměrně vybrali takovouhle sestavu, protože chtěli, aby to bylo legrační. Nevěřím tomu, že je to to nejlepší, co učiliště mohlo nabídnout.
Těm děckám bych přál, aby to alespoň jeden z nich někam dotáhl, nicméně jejich budoucnost vidím špatně. Budou vařit v hospodě celý život za desítku měsíčně a budou rádi. Jo, někteří možná řeknou, že když se špatně učí, stejně na nic lepšího nemají, tak co s nima. To ale nic nemění na faktu, že kuchařina je náročná a mizerně placená práce, tedy pokud nevaříte v nějakým lepším hotelu. Proto se směju i těm různým knížkám a návodům od milionářů, jak zbohatnout, jak být úspěšný. Kdyby to bylo takhle jednoduché, už jsme milionáři všichni. Co ten Jirka, jakou má budoucnost v děcáku? Když je Zdenda takový mentor, proč mu trochu nepomůže ze sraček?
Takže možnosti máme všichni stejné, ale zdaleka ne všichni máme stejnou startovní pozici. Že každý to může někam dotáhnout, je hloupost. Není to jen o snaze a píli, ale i štěstí a osudu, každý jsme jiný a nemohou být všichni úspěšní.
Taky by tu mělo zaznít, že děti hloupnou, jsou línější. Mistři SOŠ by mohli vyprávět, takže i sebelepší učitel/mistr nic nezmůže, když dostane nepoužitelný, nebo jen omezeně použitelný, materiál. Někdo může být šikula, někoho nenaučíte nikdy nic. A NEJSEM UČITEL ANI MISTR!
Příspěvek upraven 15.09.15 v 16:22