Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janha Bylo to celý syrový, spálená, plno oleje, ale hlavně to krvavý, bléé. Už atmosféra v kuchyni od začátku byla špatná, do toho hrůzostrašná hudba
Potom tam Pohlreich upozornil na to, že mají to maso už aspoň 15min venku, že by se mělo chladit a ten kluk, že to maso je venku už od 8mi od rána ![]()
@Liszane: no já nevím, u nás teda pomocný kuchař vaří taky - máme na směně kuchaře a pomocného kuchaře a vaří oba, akorát „korigovat“ to vždy musí a má kuchař, popřípadě šéfkuchař, je-li přítomen ![]()
Jinak teda, o jaký učňák se jedná by tam možná mohlo být uvedeno, ale možná to uvést nemohli - víme, jak to je, aby pak nebyl štáb osočen z něčeho (rasismus apod. )
Jinak já Ano šéfe mám ráda i proto, že v oboru se pohybuju a je pravdou, že v Česku se opravdu dobrá restaurace hledá těžko. Vůbec netvrdím, že nejsou, ale určo se hledají těžko a když bych k tomu chtěla ještě nekuřáckou restauraci, tak to už je teprv lahůdka něco najít…
K dnešnímu dílu - ten mlaďoch vypadal, že byl rád za rady a že bude šikovný - takový by se pak neztratil. Více takových!!!
@Petule030 oooo fuuuj
já si říkala, že nějak řádí, ale nemohla jsem se pořádně dívat. To je katastrofa, no. Bych tam už nepáchla, být místním. Sice se říká, že i negativní reklama je reklama, ale v pohostinství to moc neplatí.
@Janha Však taky ten kluk dostal ještě ten den padáka (byl tam prý 4 dny) a pak ta jeho adoptivní maminka šla vyšilovat. Ten druhý mladý vypadá celkem šikovně ![]()
@Clau.Zuzu no najít dobrou restauraci je umění a my jí našli
, tim že jsme oba z oboru tak to byl boj ale už víc jak rok chodíme do té stejné a vždy vše super
, sice cenově dražší ale je vidět kvalita jen manžel už je toho přejedený no
![]()
@Markéta80: jj, já vím také o pár, ale je jich fakt málo a ještě těch nekuřáckých tedy
… ale pokud se tam nemění meníčko, tak chápu, že se toho pak může člověk přejíst nooo ![]()
@Petule030 tak ty se určitě stydět nemusíš!!!Město á fajn lidi, ale má i prostě maníky to je všude
![]()
@Clau.Zuzu To je pravda, ale v tom věku je tak cílevědomých dost málo. Ostatní si to uvědomí až později a pak je to škoda, že je škola nic nenaučila. A škola tu praxi organizuje a zastřešuje, takže můj názor neměním, škola by měla praxi lépe hlídat.
Jinak já viděla jen ukázky a jako mám mamku v oboru i kamarády a týýýjo nikdy za ně nebyla máma orodovat
![]()
@Janha bufetil, aby majitelům ukázal, jak jejich kuchař „umí“ a neplýtvalo se čerstvým masem
@Clau.Zuzu mě se steaky nepřejí nikdy
a tam cenu neřešim pokud je to kvalitní maso a úprava taky ok. cenu řešit ani nemusim když to neplatim
, manžel než tam jdeme jestli si nebudu dávat nějakou extra speciálku aby měl dostatek peněz
![]()
@Tiger-lily: hlavně ale škola nemůže dělat všechno šmankote! Netvrdím, že osnovy jsou správné a že se nemají učit lepší věci, ale na praxi to je hlavně o tom, JAK se o vše zajímá sám student/učeň - nemá-li zájem, tak pak nemají ani kuchaři/číšníci zájem je něco učit… protože ono uč něco otrávený xichtík, co ví všechno nejlíp… ![]()
@Markéta80
joooo, tak kvalitní steak - ten by se mi taky nepřejedl
![]()
@Clau.Zuzu S tím, že je důležitý zájem studenta s tebou 100% souhlasím. Těch se zájmem, kteří si dokážou sami či s pomocí rodiny najít dobrou praxi, je ale málo. Takové ty neprůbojné šedé myši jdou pak někam, kde se nenaučí opravdu nic - a dle oboru škrábou brambory, zametají špony, odstřihují nitě… a fakt by na to měla dohlížet škola!!! Jestli to nedělá, má jejich výuční list či jiné osvědčení o dosaženém vzdělání hodnotu papíru vytřiřiťky.