Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní - Máš pravdu, že z těch učňáků odchází spíš neschopní lidé, než špičkový kuchaři. Ale i za nás chodili na kuchaře ze ZŠ jen ti nejslabší. Dneska je výuční list podle některých fujtabl, ostuda. Maturita není nic, Bc. už taky ne a magisterský titul je tak běžný/samozřejmý, že se skoro není čemu divit
Zrovna v nedávné diskuzi se tu pár uživatelek nechalo slyšet, že aspoň trochu chytré dítě musí na gympl, potom na VŠ a kdyby dítě samo chtělo na učňák (např. cukrářka), tak by to dítěti snad zakazáli
Takže se nedivím, co tam studuje za děcka, když na učňáky ve většině chodí ti nejslabší ![]()
@Markéta80 přesně tak souhlas největší!!Prostě když si někdo naivně myslí, že restaurace je senza lehký podnikání a jsou z toho prachy…já to viddím pořád a vím jak je to náročný, jen zákazník nevidí co se kolem jednoho pokrmu děje. Nádobí, mytí, vaření, suroviny, dovážka surovin, rozpočítání atd, atd…
Ahojky co říkáte na čtvrteční tuším díl? Z té restaurace na národní třídě? mazec co?
@Kate888 No to byla hrůza
Hned, jak bylo řečeno, že nejdéle pracující člověk je tam týden, tak mi bylo jasné, že je problém v penězích. A taky že jo. A jak si ta nová provozní hrála na strašně důležitou… Navíc jídlo nikomu nechutnalo, zkažené maso. No mazec, moc dobrou reklamu si neudělali ![]()
@Petule030 to ne neudělali, ale s těma penězma to je fakt masakr!!!A ten majitel to byl stejně tak trošku hloupej a zdálo se mi, že o provozu nemá ani šajnu ![]()
@Kate888 A přitom jsem nějak pochopila, jestli nemá někde ještě jednu restauraci? Nebo jsem se přeslechla? ![]()
@Petule030 to nevim to si nepamatuju, ale jestli má tak je to teda fakt mazec a magor.Jako fakt chudáci ti co tam něco odmakaj a nebostanou nic a ještě jak tam na konci přišla ta servírka, že jí nedali ani listy na pracák a zápočťák vždyť to je podle mě snad i nezákonný ne?
Přijde mi jiná než předchozí série. Už to není o hospodách, ale o lidech. Všimněte si, že kromě dílu z toho učňáku všechny ukazují tupost a aroganci majitelů. Že až na tu veganskou a Zlatý potok na Šumavě jsou všichni neuvěřitelně nesympatičtí a hladoví po penězích a zahledění do sebe. Nebo alespoň na mě tak působí. Beroun - Bastila, Mohelnice - Americangrillbar, Národní třída. A poslední díl z Poděbrad - Grand Restaurant Septima. Když jeli na těch Segwayích, jak říkal, že nepotřebuje důchodce, který tam utratí 150 korun. Pak jak se chlubil, že má 20 milionů. Přijde mi, že tahle celá série je kritikou kapitalismu, respektive ukazuje chování rádobypodnikatelů, kteří o oboru moc nevědí a chtějí rychle zbohatnout. A ta šestá série si z nich celkem úspěšně střílí a zesměšňuje je…
Příspěvek upraven 12.10.15 v 11:22
Jo taky mi to příjde, že je to ukazování lidí, co v tom podnikaj, ale nemají o tom ani páru, já teda nejsem z oboru, ale mám spoustu známých co ano a je to fakt mazec tahle řada
Co to dneska bylo? Mně přišlo, jak kdyby ji ten táta měl zneužívat
.
Miluju pořad Ano šéfe! ![]()
A co se týká těch škol:
Pokud nemáte zkušenosti z praxe, jste pro zaměstnavatele nepoužitelní.
Brńáci, kdo chce být v televizi, šup sem
Šéf přijede na Cejl
![]()
Pracuji v oboru už 16 let. Momentálně na vedoucí pozici a řeknu Vám že to co v dnešní době vyjde z těch učňáků je děs a hrůza, že neumí vařit není to nejhorší, ale oni ti mladí ani nechtějí umět. Z ročníku když vyjdou 3 schopní a zapálení tak je to zázrak a mezi hospodskými je o ně rvačka. Hotelovky mají trošku lepší úroveň, ale taky žádná sláva. Ty děcka nemají žádnou zodpovědnost, prostě se jim nechce tak nepřijdou do práce, klidně každý pátek nedorazí a bez omluvy, zašívají se, kradou. Taky jsem chodila na učňák a za ty roky se nic nezměnilo. Úroveň vzdělání je jak za socíku, vždyť se dodnes učí vařit podle norem 20 let starých- to jako fakt, kde se v receptech jako koření píše Vgeta, kečup a maggi, když ji otevřete tak na první straně je reklama na polévky Vitana. Existuje pár lepších gastro škol kde kladou důraz na úroveň absolventů, ale je jich v republice hrstka.
Co se týče toho dílu Ano šéfe tak to byl pravděpodobně ročník kde se studuje obor KUCHAŘSKÉ PRÁCE, protože to psali pod těmi jmény těch děcek, to není kuchařina, ale pomocná kuchařina. Většinou tam chodí děcka ze zvláštních škol. Tam se nepočítá s tím že z nich budou samostatní kuchaři. To tam měli říct v tom pořadu.
Anonym, děkuji za respektování.
B.