Ano, šéfe!

872
15.9.15 12:27

Ano šéfe..

Ahojky viděli jste díl ano šéfe, jak byl Polreich v tom učňáku? Já teda nejsem vyučená kuchařka, ale mám spousty kamarádů, co ano a tak by mě zajímalo, co jste říkali na tento nebo jakýkoliv díl? Zjistila jsem, že na té střední nebo na učňáku moc ty děti nepřipraví na tuto práci a to mě přišlo poměrně alarmující. 8o :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
15.9.15 12:42

Díl jsem sice neviděla, ale je obecně známo, že učni vesměs škrábou brambory a míchají polívku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
15.9.15 12:44

Tak asi jak kde, brácha dělal kuchaře a poslední dva roky jdou na praxi kam chtějí a sám už na škole vařil na jednom dost známém místě. Dneska mu to tam říká pane :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.9.15 12:45
@araw píše:
Tak asi jak kde, brácha dělal kuchaře a poslední dva roky jdou na praxi kam chtějí a sám už na škole vařil na jednom dost známém místě. Dneska mu to tam říká pane :lol: :lol:

je to jako všude, záleží na tom, kam se dostane na praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.9.15 12:46

Ahoj, já jsem vyučena cukrárka a byla jsem na integrované škole spolu s kuchaři. Po x letech jsem se dívala na nějaký pořad s Vankem, kde se vyjadřoval k současné vyuce na školách pro kuchaře. A v podstatě se bohužel nic nezměnilo. Zastaralé postupy, vaření z polotovarů… gro kuchařského umění je podle škol svíčková s knedlíkem-mimochodem jídlo, které jsem uměla uvařit ve 12 letech.

• Citovat
  • Upravit
4140
15.9.15 12:46

Jo tenhle díl jsem viděla a nestačila jsem kroutit hlavou.. Nejsem vyučená kuchařka, ale mám taky gastronomické vzdělání a pohybuju se v oboru. Těm dětem vaření ve škole moc nedá a když se dostanou někam na praxi do opravdové hospody, tak je tam k ničemu kloudnému nikdo nepustí, maximální k nádobí nebo škrábání brambor. Tak to pak vypadá, tak jak to vypadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.9.15 12:48
@aslynt píše:
Na středních i vysokých školách nepřipraví absolutně na žádnou práci…

No, až zas tak striktní bych nebyla, pochybuju, že si na všech byla, abys to mohla tvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.9.15 12:49
@aslynt píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
:palec:
@aslynt píše:

Příspěvek upraven 15.09.15 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872

No právě ti moji kamarádi taky ve druháku a třeťáku už normálně chodili na praxe do restaurací a právě taky oba v různých restauracích dělaj a dobrý, tak jen mě těch učňů bylo v tom pořadu kapku líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.9.15 12:50

@Pajka89 kámoš právě ve třeťáku normálně vařil v restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
15.9.15 12:58

Viděla, docela výživná sonda do učňovského prostředí :mrgreen: :mrgreen: Docela mě dostalo, že to ve třetím ročníku neumí zapnout zařízení, někteří údajně krájet maso..Pro 7lidí, že uvaří takový kotel brambor, nebo že neumí základní věci, jak že, co se dělá déle, se hned zapíná, nebo si pomoci varnou konvicí, popř. horkou vodou 8o A vono to tam sedí a čumí :roll: Ale křičet na staršího a krást, to by jim šlo, ale samo, ne všichni byli takový výkvět..Ale ta nedostatečná znalost nebo um, je fatální selhání toho systému. Jsem asi naivní, ale já žila v tom, že vyučený kuchař, zvládne více než průměrná domácí kuchtička :roll:
Jinak, viděli jste jaké fotomontáže a vtípky se na netu rozjeli?

Příspěvek upraven 15.09.15 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.9.15 12:58

Jo holky a ten kluk, jak vzal babičce řetízek, se prý zabil. :(

• Citovat
  • Upravit
5420
15.9.15 13:00

@aslynt Ale no tak, každá škola? Každý kout ČR? O tom dost pochybuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
15.9.15 13:00
@Tiger-lily píše:
je to jako všude, záleží na tom, kam se dostane na praxi.

Ne dostane, kde si ji najde, to je na každém jednotlivci. takže záleží, jak moc se umí otáčet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí