Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky viděli jste díl ano šéfe, jak byl Polreich v tom učňáku? Já teda nejsem vyučená kuchařka, ale mám spousty kamarádů, co ano a tak by mě zajímalo, co jste říkali na tento nebo jakýkoliv díl? Zjistila jsem, že na té střední nebo na učňáku moc ty děti nepřipraví na tuto práci a to mě přišlo poměrně alarmující.
![]()
Díl jsem sice neviděla, ale je obecně známo, že učni vesměs škrábou brambory a míchají polívku ![]()
Tak asi jak kde, brácha dělal kuchaře a poslední dva roky jdou na praxi kam chtějí a sám už na škole vařil na jednom dost známém místě. Dneska mu to tam říká pane
![]()
@araw píše:
Tak asi jak kde, brácha dělal kuchaře a poslední dva roky jdou na praxi kam chtějí a sám už na škole vařil na jednom dost známém místě. Dneska mu to tam říká pane![]()
je to jako všude, záleží na tom, kam se dostane na praxi.
Ahoj, já jsem vyučena cukrárka a byla jsem na integrované škole spolu s kuchaři. Po x letech jsem se dívala na nějaký pořad s Vankem, kde se vyjadřoval k současné vyuce na školách pro kuchaře. A v podstatě se bohužel nic nezměnilo. Zastaralé postupy, vaření z polotovarů… gro kuchařského umění je podle škol svíčková s knedlíkem-mimochodem jídlo, které jsem uměla uvařit ve 12 letech.
Jo tenhle díl jsem viděla a nestačila jsem kroutit hlavou.. Nejsem vyučená kuchařka, ale mám taky gastronomické vzdělání a pohybuju se v oboru. Těm dětem vaření ve škole moc nedá a když se dostanou někam na praxi do opravdové hospody, tak je tam k ničemu kloudnému nikdo nepustí, maximální k nádobí nebo škrábání brambor. Tak to pak vypadá, tak jak to vypadá..
@aslynt píše:
Na středních i vysokých školách nepřipraví absolutně na žádnou práci…
No, až zas tak striktní bych nebyla, pochybuju, že si na všech byla, abys to mohla tvrdit.
@aslynt píše:
@aslynt píše:
Příspěvek upraven 15.09.15 v 12:49
No právě ti moji kamarádi taky ve druháku a třeťáku už normálně chodili na praxe do restaurací a právě taky oba v různých restauracích dělaj a dobrý, tak jen mě těch učňů bylo v tom pořadu kapku líto
Viděla, docela výživná sonda do učňovského prostředí
Docela mě dostalo, že to ve třetím ročníku neumí zapnout zařízení, někteří údajně krájet maso..Pro 7lidí, že uvaří takový kotel brambor, nebo že neumí základní věci, jak že, co se dělá déle, se hned zapíná, nebo si pomoci varnou konvicí, popř. horkou vodou
A vono to tam sedí a čumí
Ale křičet na staršího a krást, to by jim šlo, ale samo, ne všichni byli takový výkvět..Ale ta nedostatečná znalost nebo um, je fatální selhání toho systému. Jsem asi naivní, ale já žila v tom, že vyučený kuchař, zvládne více než průměrná domácí kuchtička ![]()
Jinak, viděli jste jaké fotomontáže a vtípky se na netu rozjeli?
Příspěvek upraven 15.09.15 v 13:02
Jo holky a ten kluk, jak vzal babičce řetízek, se prý zabil. ![]()
@aslynt Ale no tak, každá škola? Každý kout ČR? O tom dost pochybuji ![]()
@Tiger-lily píše:
je to jako všude, záleží na tom, kam se dostane na praxi.
Ne dostane, kde si ji najde, to je na každém jednotlivci. takže záleží, jak moc se umí otáčet ![]()