Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky, našla sem jen staré diskuze. Proto zakládám novou, je zde někdo kdo bere nebo bral antikoncepci pro kojící Evellien? Já do teď neměla žádný problém ale teď je malé o měsícu a já už přes 4 týdny špínim/krvácím ale pouze když se utřu víceméně jen po ránu a max je kapka na intimce, tak mě zajímá měla to tak nějaká taky? Něco co Vám pomohlo? Ascorutin sem zkusil ale nic, že začátku užívání sem krvácela ale pomohl Ascorutin. Děkuji ![]()
@Ellie688 píše: Více
Měla jsem a chodilo to taky jak na houpačce. Nejdřív co 3 týdny, pak o měsíc, pak třeba 2 měsíce nic a s nachlazení se to zase hned spustilo. Zkus konzultovat s dr. Ono je u HA vhodné při kojení vždy psáno, že může být krvácení různě, nebo naopak vůbec ![]()
@Dahlia0409 moje gyndarka mi na to napsala, že jinou možnost antikoncepci nemám, maximálně tělísko ale když takto špínim, že by počkala a nebo mám zkusit vysadit jestli se to ustálí, popravdě vysadit zeď nechci, jelikož máme dovolený a nechci riskovat, že se mi to rozjede fakt naplno. Každoročně občas s dostalo že sem slíbila ale max 2 dny ale teď je to fakt přes 4 týdny, tak nevím jestli je šance, že to ještě přestane ![]()
Azalia, nebo tak něco je taky u kojení, ale to bude asi všechno stejné. Kojíš teda, že ji bereš?
@Dahlia0409 to je to samé to bych si moc nepomohla. Ano kojim 9 měsíc ted
Může to být prostě hormonama. Kamarádka neměla při Azalii MS vůbec a bere to dodnes. Mně po kojení dr doporučil jinou, že když už nekojím, chce to jiné složení tabletek
@Dahlia0409 jo přikládám to k hormonům, řekla bych, že tělo je rozházeny, kvůli sníženému kojení, řekla bych že možná kdybych ji nebrala, tak už MS mám ale blokuje mi to ta antikoncepce ![]()
Pak buď mít třeba kondom, nebo to prostě vydržet ![]()
@Dahlia0409 ted to do září zkusím vydržet, kdyby to bylo v této formě jako teď tak to v pohodě zvládnu ale kód ví co mě ještě čeká
kdyby to bylo takto pořád tak si asi zařídím kontrolu na gynde a v září vysadím
Jasně, fakt uvidíš. Já původně zamyslela si to nechat, že se to nějak snad ustálí, ale pak jsem ráda po kojení změnila a jsem spoko ![]()
Ahoj, zrovna to teď řeším, taky beru Evellien a po šestinedělí jsme dostala 3 menstruace za sebou, vždy s týdenním odstupemem, pak 74 dní nic, pak přišla menstruace, pak dva dny nic a teď krvácím už 15tý den, akorát s tím jdu dopoledne na gyndu, tak uvidím, co mi řeknou. Podle mě je to nejspíš hormonální nerovnováha nebo je ta antikoncepce asi slabá
. No, uvidím co mi řeknou, třeba mi něco poradí, když dostanu nějaký typ, tak ho sem písnu ![]()
Ahojky holky, ve čtvrtek sem začala brát evellien a dva dny potom jsem začala krvácet, s manželem sme si rekly, že ji brát nebudu. Četla jsem na ni hodně špatných recenzi. Můžu ji po 4 tabletách přestat brát nebo bych měla dobrat aspoň jedno platicko?
Beru Evellien už přes tři roky (od porodu syna) a stejně dlouho nemám menstruaci. Já mám ale v anamnéze PCOS, amenoreu a anovulaci, takže bych menstruaci nejspíš neměla ani bez Evellien 😀