Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, když po dobrání mé aktuální HA(Triguilar-třífázová) chci začít užívat Softinelle, kdy mám začít brát, doktorka říkala, že od 1. dne menstruace a v příbalovám letáku se píše, že po sedmidenní pauze.. tak co teď?
@Liquip píše:
Chtěla bych se zeptat,…
Ahoj, pokud si dobře vzpomínám, když jsem přecházela na Softinelle, brala jsem to podle doktorky - v pondělí jsem dobrala starou antikoncepci a ve středu mi začala menstruace - a ten den jsem začala brát Softinelle. Takže se jeden cyklus o pár dní zkrátil.
Příspěvek upraven 13.12.12 v 09:24
Ještě se chci zeptat zkušených uživatelek Softinelle - zvažuju změnu doktorky. Softinelle beru už asi dva roky. Dlouhodobě řeším problém se svými nálůadami. Jsem děsná citlivka a hlavně jsem úplně ztratila chuť na sex. Buď nemám chuť vůbec, nebo jsem tak unavená, že radši usnu. Taky před každou menstruací celá opuchnu. S přítelem jsme tyhle problémy už rozebírali, protože to samozřejmě hodně zasahuje do vztahu, a a myslíme si, že z největší míry bude na vině právě antikoncepce. U doktorky jsem už dvakrát mluvila o změně, ale ona si stále „mele“ dokola tu svou - Softinelle vám vysadit nechci, ta je nejlepší, tím to nebude… Mimo to několik posledních cyklů špiním i uprostřed cyklu. Takže mám doma ještě prášky na rozšíření cév proti otékání a léky proti krvácení mezi cykly, ale Softinelle je pořád nejlepší.
Takže by mě zajímalo, jestli může být chyba někde jinde, nebo mi jiná doktorka třeba řekne něco jiného. ![]()
@Aunka píše:
Ahoj, tak mě doktor napsal softinelle s tím odůvodněním, že jim přišlo nějaké lejstro bůhví odkud kde se píše, že moji antikoncepci (chloe) mi může napsat pouze se souhlasem kožního doktora. Takže včera jsem si vzala první prášek a uvidíme co to udělá… jen doufám, že váha zůstane stejná a co bych uvítala větší chuť na sex. Prý by měla mít stejné složení jako Yasminelle a tu jsem používala po vypálení bradaviček na děložním čípku… a nebyl problém… tak uvidíme holky…))
Dnes jsem od lékaře přišla taky a po 5letech mi CHLOE na kterou jsem byla zvyklá sebral. Prý, že jí může napsat jen kožní lékař a to na dobu maximálně 6ti měsíců, že e tam nějaký vleký riziko strážlivosti krve nebo co…
tak teda nevim… napsal mi softinelle, že prý mesic uzivani bude drsnej ale pak se to srovná tak sem na to teda zvedava… ![]()
Ahoj, já sem antikoncepci Softinelle začala brát v první den měsíčku jak mi bylo doporučeno, a od té doby stále krvácím (už 17 dní), občas bolest břicha a prsa mám hodně citlivé…Nemá někdo s tímto zkušenost??? v životě jsem jinou anti. nebrala…tak neohu posoudit…ale zatím jsem teda po ní nepřibrala ani KG
@Vejunka.19 píše:
Ahoj, já sem antikoncepci Softinelle začala brát v první den měsíčku jak mi bylo doporučeno, a od té doby stále krvácím (už 17 dní), občas bolest břicha a prsa mám hodně citlivé…Nemá někdo s tímto zkušenost??? v životě jsem jinou anti. nebrala…tak neohu posoudit…ale zatím jsem teda po ní nepřibrala ani KG
Ahojte,
mam 2 platky antikoncepcie Softinelle na predaj, cena 20 eur.. ak ma niekto zaujem tak ma kontaktujte na mail Karsimka@azet.sk dakujem..
Já brala CHLOE asi 6let a o žádným riziku mi neřekly ani sem s ní žádný problénmy neměla! Teď sem to na půl roku vysadila a přemýšlím také nad SOFTINELLE ![]()
Ahoj já beru SOFTINELLE 4tý měsíc a neustále mezi cykly krvácím
předtím jsem měla 5let Chloe za celou dobu užívání se mi nenaskytl ani jeden jediný problém ať už s bolestmi nebo když jsem chtěla menstruaci oddálit, ani jednou se mi nestal, že bych mimo menstruačně krvácela. Ale teď co mam právě SOFTINELLE tak to narušilo všechno, skoro neustále ob týden krvácím, narušilo mi to vztah, náladu všechno, gynekolog řříkal zatnout zuby a vydržet, ale tohle se nedá
… to nemůže být normální
… sem zoufalá, nevím jestli mám k němu zajít nebo ještě vydržet… ![]()
@Markýtka K. píše:
Ahoj já beru SOFTINELLE 4tý měsíc a neustále mezi cykly krvácímpředtím jsem měla 5let Chloe za celou dobu užívání se mi nenaskytl ani jeden jediný problém ať už s bolestmi nebo když jsem chtěla menstruaci oddálit, ani jednou se mi nestal, že bych mimo menstruačně krvácela. Ale teď co mam právě SOFTINELLE tak to narušilo všechno, skoro neustále ob týden krvácím, narušilo mi to vztah, náladu všechno, gynekolog řříkal zatnout zuby a vydržet, ale tohle se nedá
… to nemůže být normální
… sem zoufalá, nevím jestli mám k němu zajít nebo ještě vydržet…
Tak neber Markét žádnou HA a je to! Já taky přestala. Nechci, aby moje tělo bylo pod vlivem „cizích“ hormonů. Navíc zastávám tento názor:
http://www.novinky.cz/…terstvi.html
![]()
Ahoj holky brala jsem lyndynette
hrůza přibrala jsem 30 kilo!! po vysazení uplně super…pak mám napsanou softinelle chtěly jsme mimčo tak byla dloooouhá pauza ted si pro ní půjdu…čtu jen pozitiva tak doufám že ok
… Potřebovala bych spíš něco po čem by se mi zpevnily prsa…
těm prostředkům moc nevěřím
a asi mi na to gyndařka nic nenapíše
škoda…
Po lyndynette jsem měla prsa strašně oteklý a nafouklý…
hrůza
Ahoj já brala yadine a softinelle je obdoba yadine akurat o pulku levnější a teda jsem spokojená až na vykyvy nalad bolesti prsou a skoro žadnou chutí na sex
jinak měnit ale nebudu ![]()
Tak snad budu ok
diky za skušenost…ldyndyntte byl des potom už bude každá procházka sadem
Holky nechala jsem si jí napsat ve FN…Na kontrole né u sve gynekoložky jelikož ji beru teprve poprvé začínám sní tak mi napsala prostě softinelle…Ale nevím je tam nějaký rozdíl v těch gramech…četla jsem tam něco 0,2mg-3mg nebo je to vše obsažené v tom jenom prášku? nechci vypadat jako idiot
ale jelikož nevím jak to napsala má dr tak chci vedět zda je třeba více miligramová a méně děkuji za odpoved ![]()