Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@A.Suky no ja mam odzkoušene čim meně tim lepe
jsou ty hormony co obsahuje měli by tam byt dva už přesně nevim a to je asi gramaž
0,2 mg etinylestradiol (EE 20 mikrogramů) a 3 mg drospirenon (antimineralokortikoidní aktivita) - nezadržuje vodu v těle…0,2mg patří do velmi nízkodávkových, což je pro tělo určitě lepší
Snad jsem pomohla
Mirka
děkuju za info mě šlo o to jestli mi nenapsala něco blbě
…
No taky chci raději mene…Ano tady jsou dva ty hormony a já předtím měla lyndynette strašně zadržovala vodu hodně jsem přibrala a tahle je prý super…hodně si jí chválí že ani nepřibraly a tak že tu vodu jak píšeš nezadržuje..mě už pak z te lyndynette bylo i zle…tak uvidim
první si teda asi zobnu v den cyklu chtěla jsem už včera ale nechci bejt zas rozházená
…Akorát mi po té první dost natekly prsa…
což mi i štvalo byli hrozně těžký
![]()
Takže jestli jsem to pochopila dobře ta softinelle je i vicegramova?? ale já myslím že jestli teda ano
tak že mám to slabší sto pro…proč se tim dopovat nějak přehnaně…Ted to financoval táta a furt mi to rozmlouvá…Braní vůbec HA…
Ted než sme se s přítelem rozešly jsme chtěly mimčo snažily jsme se 7 měsíců…ale to je podle mě krátká doba…tak doufám že bude vše ok.. ![]()
Ahoj, nevím jestli je Softinelle i vícegramová (mám dojem že není)…Třeba Jangee ano - existuje EE 0,2mg i 0,3mg…a taky je proti zadržování vody
Jinak já ted taky přecházela na novou ANK (z Chloe -(na akné) 0,35mg, na Loette velmi nízkohormonální 0,2mg.Po dobraní Chloe jsem normálně udělala 7-denní pauzu a po pauze navázala na Loette…gynekoložka mi to tak poradila. Začínám ted 4. měsíc a ještě jsem nedostala měsíčky, i když dělám pauzy, prý to je normální
Při plánování mimi po vysazení ANK je určo lepší se snažením pár měsíců počkat než se tělo očistí od ANK - podle toho co tu holky psaly v jiných diskuzích
Držím palce ať ti sedne
![]()
Ani nevím kdy jí začít ted brát asi teda první den cyklu…jak je napsané…nebrala jsem jí 7 měsíců…No uvidíme… Začnu tedy ten první den cyklu hele mám pocit že taky bude vícegramová mě zmátlo to 0.2-3mg…nepochopila jsem to víš…ale jaký je v tom vlastně rozdíl?
chápu že ty hormony…ale nevím třeba proč mam tu nejslabší no…
asi se budu muset víc informovat
u lyndynette to nebylo
V pohodě, hele já taky vůbec neměla přehled až doted, než jsem chtěla změnit tu Chloe. Asi 14 dní (když jsem měla čas)jsem seděla u pc a přečetla spoustu odkazů a diskuzí a konečně mám přehled, jak o finanční stránce tak ohledně těch hormonů, složení, názvy, ANK na akné atd…;-)Zdálo se mi, že gynekoložka spíš jen tahá ze mě peníze (pořád předepisuje drahé ANK a přitom každá má generikum o stovky levnější…)tak to mě taky vyburcovalo k tomu si vše pozjištovat.. čím má ANK méně hormonů, tím lépe pro tělo - méně nežádoucích účinků, a víc přirozené tělu. Ale někomu nemusí sednout tak nízké množství hormonů (krvácení během braní ANK celý měsíc)tak potřebují více hormonů aby jim to udrželo cyklus tzn. těch 0.3mg(EE 30 mikrogramů), ale třeba tím vyšší riziko tromboz atd. 0,2 je ten etinylestradiol, a 3mg ten drospirenon (nezadržuje tu vodu), jak jsem psala, to jsou dvě různé hodnoty dvou hormonů
Takže srhnutí existují od 0,35-0,15mg EE a 3mg nebo 2mg (drospirenon - nezadržuje vodu, dienogest - na akné..a taky na akné chlormadion acetát, cyproteron acetát - to má to Chloe, Belara atd..takže se dívej vždy na složení a třeba i na nějaké diskuze, tam se dozvíš nejvíc
Každopádně gynekolog podle tvého zdrav. stavu by ti měl předpsat vhodnou ANK, ale určitě je dobré mít přehled a orientovat se..;-) Snad jsem ti to vysvětlila srozumitelně a správně ![]()
Je děkuju fakt jsi mi moc pomohla konečně jsem to pochopila trošku jsi zlatíčko
ještě že se o to zajímáš. Já se obědnala na uterý a ještě se jí zeptám no tak to je dobře že mam tu slabou mě nevyhovuje akorát ten obal
ho vždycky vyhodím
nelíbí se mi
![]()
Ale moc děkuji za vysvětlení beru ještě antidepresiva takže to musím oznámit že jí zase beru…aby se mi to nekřížilo…Hlavně já brala lyndynette asi jsem psala hrozná HA…
přibrala sem pak už se mi jen při pohledu na ten prášek dělalo zle…snad to bude tedka ok s tou softinelle…
Já bych potřebovala něco na prsa napsat
aby trošku se zěvtšily
ale to mi asi nepomůže
Jinak se omlouvám píšu ještě po včerejší oslavě tak blábolím nesmysli
ale jinak fakt děkuju za výklad..
Já mam ještě riziko trombozy…prave…ted sem ji mela po operaci…takze hruza ![]()
Ahojky, v pohodě, není zač…ráda jsem pomohla
Já ted státnicuju takže od začátku dubna jen samé učení a ještě do konce června budu učit
Tak oslavu docela závidím
No na prsa bych taky něco potřebovala
Tak pak dej vědět jak jsi dopadla u doktorky ju. Budu sem koukat každý den
Hodně štěstí ![]()
A.SUKY: sem si ted uvědomila, že ty hodnoty toho Etinylestradiolu (EE) jsou 0,02mg ne 0,2mg (=20 mikrogramů), pro správnost a přesnost, zapomenula jsem na jednu nulu
Měj se
V klidu
dekuju pak se ozvu
pomohla jsi mi moc..snad mi po ní ty prsa trošku vyraší
![]()
Ahojte, poradte, beriem softinelle prvy mesiac uz 15 dni a stale krvacam, ma niektora podobne skusenosti? ![]()
@henessi píše:
@henessi píše:
Ahojte, poradte, beriem softinelle prvy mesiac uz 15 dni a stale krvacam, ma niektora podobne skusenosti?
bola by som fakt rada, keby mi niekto poradil
@henessi píše:
@henessi píše:
Ahojte, poradte, beriem softinelle prvy mesiac uz 15 dni a stale krvacam, ma niektora podobne skusenosti?
já špinila asi měsíc vkuse..posledni den prašku jsem přestala a občas špinim někdy ke konci platička prej je to normlaní když je nizkohormonalní antiko, ted mam klid klepu, ale stát se to muže vyčkej a uvidíš ![]()