Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proto teď prostě neberu… nechci si v tom dělat brajgl…akorát nikdy nevím kdy přesně to bude teď jsem se oblékala v bazénu do plavek a šatně najednou krámy
to byl taky zážitek ![]()
Ahoj zítra si jdu koupit Softinelle..bohužel jsem to dostala dnes. Nebude vadit když si vezmu první tabletu 2.den mestruace? Začínám s antikoncepci poprvé tak čeho se mám obavát? Děkuju za odpověď
![]()
@badyyyss píše:
Ahoj zítra si jdu koupit Softinelle..bohužel jsem to dostala dnes. Nebude vadit když si vezmu první tabletu 2.den mestruace? Začínám s antikoncepci poprvé tak čeho se mám obavát? Děkuju za odpověď![]()
Ahoj, u Softinelle je uvedeno, že se musí začít užívat první den menstruace. Až si ji koupíš, podívej se do příbalového letáku. Myslím si ale, že když začneš druhý den, nic se nestane, ale nemusí ti účinkovat, takže používej ještě kondom. Jiný antiko se můžou začít brát i 5. den menstruace, ale taky je tam doporučení aspoň dva týdny používat kondom.
Holky kdyby mel nekdo zajem, mam doma cerstve 2 plata ( nenacata). Nemuzu ji brat nedela mi dobre, tak mi napiste sz prenecham za stovku jedno a poslu gratis
Ahoj, chtěla bych se zeptat, beru antikoncepci Softine, teď mě čeká 7 denní pauza. Poslední platíčko, které mi ale zbývá není kompletní a chybí mi tam asi 7 pilulek. Chtěla bych se zeptat, jestli mohu to poslední platíčko začít brát třeba odprostřed nebo jestli je to problém.. Děkuju mockrát.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat - antikoncepci jsem už dlouho neměla a dr. mi předepsal tuhle. Vím, že se začíná brát v den, kdy to dostanu, ale nechápu, že na platíčkách je PO, ÚT, ST, atd. takže když to dostanu třeba v pátek, tak si mám vzít pondělí? To je trochu divný nebo jsem to nějak špatně pochopila? Díky
@B.Hippi spatne jsi to pochopila. Kdyz ji dostanes v patek, vezmes prvni patek. Kdyz ji dostanes ve stredu, vezmes prvni ve stredu. Ty dny jsou tam oznaceny, abys vedela, ktery beres a ze jsi ten den treba nezapomnela.
Mne klesla akurát chuť na sex a to docela radikálne a orgazmus už tiež neviem čo je
z čoho začína byť hlavne partner nervózny a mna to tiež trochu už začína hnevať. Tak som dneska celý deň čítala iba o antikoncepciách. Tabletky meniť nechcem, sa bojím čo urobia tie daľšie, kedysi som bola strašne náladova a chovala sa ako dieta no des a s tabletkami som kludnejšia aj partner si to všimol. Tak som rozmýšlala nad telískem, ale po všetkých tých článkach sa toho nejak obávam..a vraj sa to hlavne nedoporučuje ženám čo ešte nerodili. Takže mám v tej hlave guláš. Gynekolog je tiež divný, ten mi vravel o telísku ktore si zavediem sama a celkovo není moc na pokec, takže idem meniť doktora a snáď mi z toho guláša niečo rozumne ponúkne.
Dinnuska - psala jsem ti zprávu předevčírem, je ještě k mání? děkuju
Ahoj děvčata ![]()
Prosím vás, dobrala jsem první platíčko Softinelle, ale menstruace se vůbec nedostavila. Musím se teda přiznat, že jsem asi 3 tabletky zapomněla a s manželem jsme měli sex, zrovna, když jsem měla mít teoreticky plodné dny, ale dva těhotenské testy negativní a já jen tak jako špiním, ale prostě jako NIC! Tak nevim no
Nemáte někdo tušení co se děje? Nebo je to ok?
Ahoj holky, Softinelle beru už přes rok a půl, předtím jsem skoro 6 let brala Vreyu. Před 3/4 rokem mi začaly psychické potíže nechtějí se mě pustit. Jsem také hrozně náladová a snadno se naštvu i kvůli blbosti. Teďkom mám symptomy jako před menstruací, ale ta ještě nemá přijít. Myslíte si, že za to může Softinelle? Když jsem brala tu Vrey, tak jsem takové problémy neměla až na bolesti hlavy, které mám mimochodem i teď a jsou velmi intenzivní a dlouhotrvající. Prosím poraďte, přemýšlím o jejím vysazení. Děkuji
Asi bych přešla na jinou, nebo ji vysadila, jak říkáš a uvidíš jak ti bude..
Vysadila bych uz kvuli tem bolestem hlavy. Me taky bolela strasne hlava a bylo to z antiko. Zjistila jsem to vysazenim, ale my planovali dite, takze se to hodilo.
Teď mi předepsal novou antikoncepci, jmenuje se Gaia? Znáte ji někdo? V lékárně jsem ji zatím nesehnala.