Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lejlasabra píše:
Je jich víc, v lékarně se dívala jestli je to 2 mg, nebo 3mg
no nevím, všude je uveden jen jeden typ týhle antiko. já jsem ještě nenarazila na jiné složení.
Miligramově je v tom rozdíl…podle mě je to asi kolik je v tabletě hormonů…
@A.Suky píše:
Miligramově je v tom rozdíl…podle mě je to asi kolik je v tabletě hormonů…
Jestli to mam začít brát…podle mě čím min hormonu tim lepe..
@A.Suky proc sis za tu dobu nezavolala doktorovi?
jinak ja bych je brat zacla. Neresila bych to. Stejna antiko to je…
No ted je mi to šumec
ve čtvrtek jdu na zákrok a mám vysazeno…asi to tak udelam…softinelle to je.. ![]()
@Janča86 píše:
Ještě se chci zeptat zkušených uživatelek Softinelle - zvažuju změnu doktorky. Softinelle beru už asi dva roky. Dlouhodobě řeším problém se svými nálůadami. Jsem děsná citlivka a hlavně jsem úplně ztratila chuť na sex. Buď nemám chuť vůbec, nebo jsem tak unavená, že radši usnu. Taky před každou menstruací celá opuchnu. S přítelem jsme tyhle problémy už rozebírali, protože to samozřejmě hodně zasahuje do vztahu, a a myslíme si, že z největší míry bude na vině právě antikoncepce. U doktorky jsem už dvakrát mluvila o změně, ale ona si stále „mele“ dokola tu svou - Softinelle vám vysadit nechci, ta je nejlepší, tím to nebude… Mimo to několik posledních cyklů špiním i uprostřed cyklu. Takže mám doma ještě prášky na rozšíření cév proti otékání a léky proti krvácení mezi cykly, ale Softinelle je pořád nejlepší.
Takže by mě zajímalo, jestli může být chyba někde jinde, nebo mi jiná doktorka třeba řekne něco jiného.
Jančo, vidím, že Váš příspěvek je již staršího data, ale chci se zeptat, jak to u Vás nakonec dopadlo. Já beru Softinelle zhruba 3/4 roku a mám obdobné problémy. Rozhodla jsem se, že HA vysadím úplně a budu to řešit jinou cestou. Zajimalo by mě, jestli jste po vysazení cítila zlepšení.
Díky
Já brala softinelle asi 2 roky a byla to nejlepší antikoncepce, jakou jsem kdy měla. Trochu jsem ztratila chuť na sex a zhoršila se mi celulitida, ale to jsou malé věci. Pak jsem na 3 měsìce pràšky vysadila a teď je už zase beru, dobìrám 2.platičko a je to katastrofa! Mám úplně zničenou pleť a to jsem nikdy neměla problèmy, migrénu, jsem podrážděná a mám šìlené chutě. Co byste. dělaly na mèm mìstě? Uplně prášky vysadily, nebo počkaly, jestli se to nesrovná? Případně nemate některá podobnou zkušenost?
Ahoj holky chci se zeptat jak to máte s pravidelným braním? Já ted nastupuji do práce nebyli peníze a přítel prášky nekoupil
…tak jsem nezačla brát…a docela mě to štve že jednou mám prášky na 3 měsíce a pak zase ne ![]()
@A.Suky no myslím si, že většina holek je bere pravidelně. Ono se to totiž nemá a potom se nesmíš divit, že to nedělá dobrotu.
Holky mám dotaz, beru softinelle druhý měsíc, předtím jsem měla injekce depo-provery a předtím byla těhotná, při proveře jsem neměla MS vůbec, teď u softinelle jsem po prvním platíčku začala MS 17.4. a mám jí dodnes
dr. mi řekla, že mám zkusit dobrat tohle platíčko a pak se event. objednat. Máme s tím někdo zkušenost?
Jj taky si vzpomínám, že jsem hrozně dlouho krvácela, když jsem Soft. vzala poprvé, už jsem chtěla jít k dr a pak to ustalo a od tý doby ok. Byla jsem pak moc spokojená, nej HA, kterou jsem brala.
Tak to je mi jasné jen prostě pořád nejsou peníze. Když jsem přišla o práci musela sem vysadit
![]()
Je jich víc, v lékarně se dívala jestli je to 2 mg, nebo 3mg