Soudní zákaz pro tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poustevnice
11.11.13 14:44

A proč prostě ten telefon netípne?! To si jako nechá HODINU nadávat?! Nefantazíruješ trochu???
Aby soud zakázal styk s otcem - to už musí být, např. když spáchá nějaký trestný násilný čin, je na drogách…apod. U tchýně si nějak nedovedu představit, proč by to soud dělal - jde o dítě a ne o snachu. Nadávání, pomlouvání atd. to vážně není důvod.

• Citovat
  • Upravit
1074
11.11.13 18:09

V dnešním právu psali, že podle nového zákona může soud určit, kdo bude přítomen při styku s dítětem a může např. nové partnerce chlapa zakázat se s dítětem vídat. :roll: Takže pokud si nahraje telefonát s tchýní, tak jí to soud prostě zakáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
11.11.13 18:35
@rybka56 píše:
Takže pokud si nahraje telefonát s tchýní, tak jí to soud prostě zakáže.

Ano, zákon to umožňuje, ale pochybuju, že by jeden nevybíravý telefonát byl důvodem pro zákaz styku… a vraždou ji určitě nevyhrožovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 20:14

Prosím poradil by jste mi někdo se soudním zákazem.

Začalo to v porodnici jak mi řekla tchýně, nedostatečně si nám ukázala malého a druhý den přišli vaši a hned stovky fotek a radost na celé kolo. Nepřeji si aby si malému říkala že je tvoje zlatíčko, je to hnusný projev lásky, je to opičí láska. A vůbec furt ho na veřejnosti vocicmáváš… Stovky a stovky podobných hnusob na moji a přítelovu adresu a navíc stále jen lže, lže a lže a ja už nevím co dál. Jak může tak mě slovně napadá, deptá a doslova šikanuje… Půl roku už jsem doslova na práškách abych byla trochu v klidu… Ale přesto jsem úplně na dně… Chci požádat o soudní zákaz ale nemám žádný důkaz jejího chování… Kdybych tu popisovala co je schopná udělat asi by mi to nikdo ani nevěřil, co je to za lidskou nestvůru! Jako důkaz mám jen chabou nahrávku na mobilu zase dalších hnusob, urážek a snůšku lží a mojí lékařskou zprávu od obvoďáka, že se rapidně zhoršuje můj fyzický stav díky zhoršení stavu psychického z důvodu šikany ze strany tchýně… Navíc se k ní přidal i její druhý syn neboť to je její miláček a tahá z ní peníze… Nezastaví se před ničím, dokonce mě nařkla před přítelem, že jsem se chtěla v těhotenství zabít… Jen lže a lže a dělá mi ze života peklo… Jsem už na hraně před zhroucením, ale stále mě drží úsměv mého malého synka, jenže on potřebuje zdravou maminku a navíc ona je tak zlá a já nechci aby zničila i jeho… Stačí, že ničí mě a mého přítele… Prosím poraďte mi někdo co mám dělat… Nejraději bych utekla někam pryč, někam daleko ale ona by nás stejně našla… Dokonce jsem napsala i poslední vůli aby náhodou nedostala mého syna a jemu náležící majetek do správy… Mám už velice podlomené zdraví díky vážné nemoci a pna snad dělá vše aby se mě mohla zbavit… Nikdy v životě jsem nepoznala tak prolhaného a zlého člověka a bratr mého přítele je to stejné, možná ještě horší… Prosím Vás lidi o pomoc nemám se na koho obrátit!!! Prosím, prosím… Jsem opravdu zoufalá… Prosím, najde se někdo kdo o tom něco ví a poradí mi jak se jí navždy zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.1.14 21:03

Promin, ale reseni je jen jedno… prestante se vidat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.14 21:25

Kdyby to jen šlo, bydlí ve stejném městě a je jako pijavice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.1.14 21:33
@Kakamilinka píše:
Kdyby to jen šlo, bydlí ve stejném městě a je jako pijavice…

Asi mam jinou povahu, no… proste a jasne bych ji rekla, at vas neobtezuje. Nenavstivila ji, nepustila ji do bytu, na ulici bych se s ni absolutne nevybavovala. Klidne bych kontaktovala policii (dejme tomu, kdyby busila na dvere, nebo me cekavala a atakovala)
Pokud te ale nepodpori partner, pujde to tezko, takze u nej by to melo zacit. Pokud bude na strane matky, a ta matka je opravdu tak silena, nejspise by stalo za to zvazit, zda-li s nim dalsi zivot bude mit cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.14 10:07

Přítel stojí na mé straně, ale je to ještě složitější. Pracuje v rodinné firmě, matka, otec a můj přítel. Přítel za mnou stojí, odráží ataky své šílené matky, ale přidal se k tomu ještě jeho bratr neboť z matky tahá prachy a proto, je mu jedno kde je pravda a že jeho matka lže jako když tiskne. Hlavně že prachy se sypou, zvláště když je zvyklý na nadstandartní styl života. Bratr mého přítele a jeho matka jsou citový mrzáci co neví co je to citový projev lásky nebo vůbec nějaký pozitivní cit. tchýně je hrozně ulhaná jednou řekne to, podruhé jiné a potřetí to první popře že nikdy neřekla, navíc všechno jsou je dobře mířené rady které jsou samozřejmě jediné dobré, protože její matka jí do toho kecala víc než ona mě. Tak když jsem jí řekla, že není moje matka ať do toho tedy nechá kecat moji matku strašně se urazila. A mě to vůbec nemrzí. Protože člověka urazí jen pravda, lež člověka mrzí… Dělá nám ta mrcha ze života peklo a doufám, že se jí to brzy vrátí… Každého dožene minulost… Dokonce tvrdí, že jsme hledali s přítelem její bývalé milence a štveme je proti ní… no to je více než choré na hlavu… napsal jí nějaké emaily nebo co ten její šamstr a manžel jí na to přišel a kdo za to může já a přítel… ostatně podle ní neděláme nic dobře a celý svět štveme jen proti ní a vůbec celý svět jí jen ubližuje a ona všem tak obětavě pomáhá… podle mě je chorá na hlavu… ale to tvrdí i jiní lidé… Nejraději bych jí vystřelila na Mars a byl by klid… Vážně si jen málo kdo dovede představit co je ta ženská zač… je to hnusná lidská pijavice na životech ostatních lidí nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.1.14 10:17

Prarodiče jsou stejně bráni jako matka a otec dítěte mají na dítě stejný nárok a právo jako rodiče. To mi řekla pani soudkyně u soudu. Koukala sem jak trulík a říkám jí: moje tchýně mi bude kupovat ošacení, stravu a platit dceři výlety a kroužky? Soudkyně chvíli koukala a obrátila se na tchýni a říká: jste ochotna se podílet s pani stěžovatelkou na výletech a placení kroužků a jiných aktivit? Tchýni polil pot a já věděla že mám vyhráno neviděla jí 9 let! A když jí náhodou potkáme tak malá ani neví co to je za pani :) s tím co mi prováděli celé těhotenství a po porodu může být ráda že nesedí v kriminále :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.1.14 10:19

Současná právní úprava nového Občanského zákoníku platného od 1.1.2014 říká, že právo a povinnost stýkat se s dítětem mají RODIČE, nikoliv tchýně a navíc, že rodič, kterému je dítě svěřeno do péče může klást požadavky na to kdy a kde se druhý rodič s dítětem setká a KDO TOMUTO SETKÁNÍ BUDE PŘÍTOMEN. Tazatelka má tedy za úkol umožnit dítěti styk s druhým rodičem, nikoliv tchýni. ;)

Občanský zákoník ale také říká, že „Právo stýkat se s dítětem mají osoby příbuzné s dítětem, ať blízce či vzdáleně, jakož i osoby dítěti společensky blízké, pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu. Také dítě má právo se stýkat s těmito osobami, pokud tyto osoby se stykem souhlasí.“, což sice může vyznít v neprospěch tazatelky, pokud by tchýně podala soudní žalobu a dožadovala se práva styku s dítětem před soudem, nicméně zde bude muset tchýně u soudu pokládat ona argumenty PROČ ANO a tazatelka může položit argumenty PROČ NE (šla by vůbec tchýně do soudního sporu?? a pokud ano - mysli na to, že až do PRAVOMOCNÉHO rozhodnutí soudu tě nikdo k respektování jejího styku s dítětem nemůže nutit).

Takže:

1. můžeš tchýni oznámit, že nejsi povinná jí styk s dítětem umožnit a vyčkat co ona na to??? (nic hezkého ti tchýně neřekne, ale na to už jsi zvyklá ne??) ;)
  2. otci dítěte můžeš říct, že si nepřeješ, aby se dítě stýkalo s tchýní a že pokud chce malého nebo malou vidět, určíš ty dle svého práva rodiče, kterému je dítě svěřeno do péče, kdy a kde a kdo u toho bude,
  3. ruku v ruce s těmito oznámeními můžeš sama pro sebe (protože jde hlavně o tebe!!!) podat na tchýni trestní oznámení dle § 354 Nebezpečné pronásledování (tzv. stalking), kde dle odst. 1 splńuje tvá tchýně všechny definice stalkera. ;) TADY ti bude významným důkazem tvá nahrávka telefonních rozhovorů (čím víc, tím líp) a taky lékařská zpráva o tvém zdravotním stavu - ta bude zásadní. TOHLE doporučuji udělat hned po negativní reakci tchýně na tvé oznámení, že jí neumožníš styk s dítětem.

Soud poté může rozhodout o tom, že se tchýně nesmí přiblížit k tobě ani tě jinak kontaktovat a vzhledem k tomu, že jsi rodič, který má dítě svěřené v péči, vracíme se zde k bodům 1) a 2). ;)

Držím moc palce a jestli ti můžu poradit jako mamina, vůbec se s tchýní ne_er a ukaž jí, že jsi silná máma i ženská a nenecháš si od ní s_át na hlavu. ;)

Hlavu vzhůru - je to jen tchýně, ne sedmihlavá saň…i když věřím, že by takoavou podobu klidně mít mohla. :roll:

Btw. není-li schopen a ochoten tvůj přítel s jeho matkou něco razantního udělat, oznam mu předem, že jestli toho jeho matka nenechá, podáš trestní oznámení a čau tvá máňa. Když se nepostará on, postará se soud. ;)

Příspěvek upraven 13.01.14 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
13.1.14 10:23
@Barca12345 píše:
Asi mam jinou povahu, no… proste a jasne bych ji rekla, at vas neobtezuje. Nenavstivila ji, nepustila ji do bytu, na ulici bych se s ni absolutne nevybavovala. Klidne bych kontaktovala policii (dejme tomu, kdyby busila na dvere, nebo me cekavala a atakovala)
Pokud te ale nepodpori partner, pujde to tezko, takze u nej by to melo zacit. Pokud bude na strane matky, a ta matka je opravdu tak silena, nejspise by stalo za to zvazit, zda-li s nim dalsi zivot bude mit cenu.

přesně tak, prostě se nestýkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.14 20:31

Moc děkuji za radu agnesol...

Moc děkuji za radu. Je to hrozné, ale spěje to jedině k tomu, že na ní podám žalobu za obtěžování a doslova šikanu. V jejím případě by jí to určitě dalo za vyučenou neboť je ve městě známou osobou, paní podnikatelka, které by soud zakázal vlastního vnuka… No nahoře HUJ a uvnitř FUJ… No sedmihlavá saň to fakt je… Já jsem takový ten tip člověka co by toulavého psa nevyhnal, bezdomovci klidně koupím housku a salám, krmím tu toulavé kočky a ona na to asi fakt hrozně hřeší… Známí mi taky poradil, při sepisování závěti, sepsat jí u notáře a jasně stanovit, že ona na něj nemá právo a svěřuji ho když tak svým rodičům…

Stýkáme se jen nejnutněji, ale i to udělá ze života peklo… Na malého to nemá moc dobrý vliv, je nervní protože v její přítomnosti jsem úplně mimo, klepu se a to i s prášky na uklidnění… Které už nestačí asi budu muset najít psychiatra a nechat si něco napsat…

Jeden známí mi ještě poradil, že by bylo dobré jít někam k psychologovi nebo klidně k psychiatrovi a narovinu mu říci jaký mám problém co mi dělá a opatřit si ještě dobrozdání od něj, že mi jistě potvrdí, že pokud deptá mě, zhoršuje se mi zdraví a možnost pečovat a věnovat se miminku, že to odnáší i miminko a to je pro ní další minus…

Jsem rozhodnutá to udělat. Pokud udělá ještě něco co mi ublíží, jdu na policii podám oznámení a hotovo dvacet. Já chci už zase žít a né trnout, že jí potkám ve městě nebo že zvonek co se zrovna ozve je ona mi dělat zle a né pošťačka…

A ještě jedna taková perlička aby jste si o ní udělali obrázek. Můj přítel, její syn (podotýkám je mu 40let) má měsíc odoperovaný nález rakoviny kůže a za 3 týdny jde na odoperování dalšího nálezu. Potvrdili mu rakovinu a to ještě takovou, že ani profesor v Praze v nemocnici neví přesně co to je… A víte co dělá vlastnímu synovi??? Deptá ho jak může, pomlouvá mě u něj, lže a dělá vše proto aby jemu a mě ublížila… To je matka co??? A to mě poučuje jak se mám starat o svého syna, že se jí přímo hnusí a nepřeje si abych malého stále jen olizovala a mazlila ho a vůbec na veřejnosti je to nevhodné projevovat takovéto city… Když mi tohle řekla, druhý den jsem seděla v parku u hřiště a s brekem pozorovala ostatní maminky jak hladí děti, dají jim pusu, opráší kolena od písku, pofoukají bebíčko a smějí se na své miláčky… Já tam jen seděla, koukala jak se na mě malej směje v kočárku a po tvářích mi tekli slzy jako hrachy… Ani nevíte jak mi to bylo líto… Od té doby se bojím malého před ní i pohladit… Pohladit vlastního syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.1.14 08:41

@Kakamilinka Není vůbec zač děkovat. ;) Ten nejtěžší úkol máš beztak ještě před sebou…pokud jsi rozhodnutá, řekla bych to i tchýni…ona zřejmě nebude připravená na to, že dobrosrdečný ochraňovatel jako ty se vzbouří. Já popsala tu nejhorší možnou variantu a možný postup. Třeba ale zabere, když tchýni jednoznačně oznámíš „Ještě jednou sem přijdete a podám na vás trestní oznámení pro obtěžování, šikanu a nebezpečné pronásledování.“ Věř, že i tahle malá revolta jí zmrazí nohy do země. ;) A pokud si nedá říct, tak bych už bez varování šla a trestní oznámení podala. On ti nakonec i tvůj přítel bude vděčný…budete mít klid. ;)

Držím moc palce, ať tchýně dá pokoj a ty se dej dohromady…malý za boj přece stojí. :hug: :hug:

Jo a ještě jedna drobnost…JUST bych před ní malého ocicmávala a tulila jak mě se to líbí a ona??? Ať si třeba pukne vzteky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.14 10:24

Je zač Agnesol… Víš moc děkuji za radu, jak se říká jsou situace kdy je každá rada drahá… A já jsem velice ráda, že jsi mi poradila… Na internetu se sice najde ohledně práva ledacos, ale mnohdy je lepší osobní názor, zkušenost k danému tématu než citace zákona…

Hlavně moc děkuji za lidský přístup. Jsem v cizím městě, nikoho tu moc neznám, vlastní nikoho tu neznám. Chtěla jsem si tu najít nějakou kamarádku, maminku někde na hřišti, v parku, v kavárně, ale upřímně se úplně bojím se bavit někde s někým. Nedávno mě oslovila na ulici cizí paní, udělalo se mi v tu chvíli úplně zle, hrklo ve mě, že je to zase nějaký rozmar od ONA. Vždyť nikoho ve městě neznám, tak proč mě jen tak někdo oslovuje na ulici??? A víte co chtěla ta paní, ptala se jen kde je Komerční banka. Mám už nervy z toho, že se za chvíli budu bát i vyjít na ulici, že je někde ONA a že zase něco někde vypustila, jak jsem špatná matka. Tak je mi moc příjemné, že alespoň po internetu je ke mě někdo lidský. Že alespoň na chvíli se mnou někdo jedná jako s lidskou bytostí. Ještě jednou moc děkuji Agnesold!!! 22.1. jdu k psychiatričce na sezení aby mi poradila, pomohla, co dál a pokud to bude nevyhnutelné napsat mi zprávu o zdravotním stavu a co mám s ONA dělat. Rodiče bydlí daleko, voláme si skoro každý den, ale můžu vlastní mamince denně volat jak jsem nešťastná, jak je mi zle, smutno, jak mi ONA ubližuje. Tak jí doma říkáme ONA = TCHÝNĚ.

Moc děkuji! Všem vám moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.1.14 10:47

@Kakamilinka Řeknu ti něco, co mi říkávala moje babička a je to veliká pravda:

Máš svůj život a je jen na tobě, jak ho prožiješ. NIKDO JINÝ HO ZA TEBE NEPROŽIJE a proto stojí za to o něj bojovat a žít ho po svém. Já se tím řídím už od své puberty a věř mi, je to tak. :)

Někteří lidé dokážou velmi ubližovat a znám je i z vlastních řad rodiny, takže vím jaké to je bojovat s rodinou. :roll:

Nenech sebou vláčet, i přesto jak ti tchýně ubližuje, ty to musíš zvládnout a postavit se jí…už kvůli sobě a kvůli malému taky. A my mámy toho zvládneme hodně ne??!!! ;) Zvládla jsi porod, takže podle mě ti nějaká tchýně může tak maximálně skočit na hrb. Věřím, že to zvládneš!!! Ona na to jednou dojede sama, věřím na boží mlýny.

Pro začátek ji prostě jen vyhodíš ze svého života a budeš mít klid. ;) A malého ocicmej i za mě…že zdravím tu fúrii, která neví co to je cit…svou malou objímám, mazlím a tulím kdy se mi zachce a proč se mi zachce. :hug:

Jo a ještě něco…nauč malého nějakou blbinku…u mě a mojí malé strašně dobře zafungovalo na nepřející členy rodiny „Jak se máme rádi???“ a roztáhla jsem ruce na objetí, pak jsme se obejmuly a potulily a u toho říkáme „Tak moc se máme rádi.“… Počkej, až to malý jednou předvede tchýni LIVE s tebou…praskne vzteky :lol: :lol: a ty jí s úsměvem můžeš říct „A co jako?? Máme se rádi.“. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová