Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
20.3.17 19:33

@ashermanka děkuji moc. Konzultaci už máme za sebou a měli jste pravdu. MM je úžasný! Zase Jsme začali věřit a doufat… zítra mě čeká zákrok, tak začínám být nervózní a nemůžu se dočkat na verdikt..

@Xuan @sedmokráska Holky, přeji ať je vše v pořádku a napište, jak probíhá těhotenství :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.17 22:02

@Lola16 Moc moc drzim palecky, at zitrejsi zakrok dobre dopadne. Mara je super, takze verim, ze pomuze, jako uz mnohym z nas. Asi ti zminoval moznost aplikovat Hyalgel. Sice neni uplne levnej, ale urcite bych ho na tvem miste brala. Zabrani pak ve velke mire pripadnym dalsim srustum. Pred zakrokem by to chtelo rict, ze bys o nej mela zajem a pak podle toho, jak to bude v deloze vypadat ti ho bud aplikujou a zaplatis ho, nebo to nebude potreba a nemusis platit. Myslim, ze to zalezi na charakteru a mnozstvi srustu a asi taky na tom, jestli bys u zakroku krvacela nebo moc ne.

Jinak, ja mam dnes 21tt a zatim docela dobry. Dnes po ultrazvuku u Apolinare (u as. Zizky), placenta se zrejme na jednom miste malinko vrusta, ale nic dramatickeho, v zaveru napsano jen, ze to nelze vyloucit. Kontroly utz ted budou castejsi, aby se to sledovalo. Posilala jsem vysledek MM a prave odepisoval, ze prima a ze ted uz jen musim donosit - no, delam, co se da :D

Kazdopadne ty si hlavne pred zitrkem dobre odpocin a pak dej vedet, jak to dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
21.3.17 05:16

@sedmokráska děkuji za informace. O tělu vím, aplikovali mi ho už v Brně. S MM jsem na něm domluvená. Myslím, že u mě bude určo potřeba. Ozvu se, jak jsem dopadla. Moc děkuji za podporu. Super zprávy z ultrazvuku, že placenta není až tak vrostlá. Přeji, ať je i druhá půlka těhotenství v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.3.17 08:44

Ahoj holky, po přečtení vaší diskuse, jsem se taky rozhodla pro konzultaci u M.M.Jsem objednaná na příští pátek. Jsem po třech revizích, poslední v roce 2011. Bohužel na hysteroskopii jsem byla až letos a při ni se zjistilo, ze mi srůsty zdeformovaly dělohu a byla poškozená sliznice. No, protože u mě MS probíhá, nikoho AS nenapadl a roky žijeme v tom, že jsem zdravá a schopná donosit dítě. Takže i IVF nedopadlo dobře a roky běží, bude mi 40. Tak je M. M. moje poslední naděje… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.17 08:59

@T.martasek To je dobre, ze si se objednala u MM. Jeste je sance, ze se to spravi. Obzvlast, kdyz ti MS nevynechala, znamena to, ze se snad sliznice zachovala alespon v casti delohy. Ja jsem nekolik let mela delohu uplne srostlou, ms zadnou a pak i po remodulaci sliznici pouze v ostruvkach a nikdy nepresahla 4mm. (Letos mi bude 40 a ted jsem 21tt. Zatim jeste porad neni vyhrano, ale modlime se a doufame, ze to dopadne.) Uvidis, co ti MM rekne. Je realista, urcite upozorni na mozna rizika, ale udela maximum. A veku se neboj. Je to sice opravdu vic rizikove, ale znam nekolik zen, co porodily po 40, i kdy z to bylo prvni dite.

Moc moc drzim palecky a kdyz tak pak napis, jak si u MM dopadla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 00:08

Ahoj holky, nevíte, jak dlouho se přibližně čeká na objednání ke konzultaci s panem doktorem Márou? Jsem adeptka na ashermana :cert: a po přečtení této diskuze chci určitě jít k MM. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
31.3.17 07:30

@Vojteska84 ahoj, objednání do jeho ambulance není na dlouho max. Týden až 10 dní. Aspoň ja jsem to tak měla. Přeji hodne štěstí, at to asherman není. A pokud bude, tak máš obrovske štěstí, ze jsi se doltala k MM. Já bohuzel prosla tolika pokus omyl, ze jsem rada, že se to nepohnojilo vic… V půlce dubna jedu k němu už na druhý zákrok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 08:41

@Vojteska84 Souhlasím s @Lola16 . Vůbec to netrvá dlouho. Myslím, že do 14 dnů se tam dostaneš. Je to soukromá ambulance, takže objednání je na odpoledne až podvečer. Přeji, ať to není nic hroznýho a i dkyby tam srůsty byly, tak ať jdou rychle odstranit :)
@Lola16 Jak dopadnul první zákrok? Přeji, ať na tom druhém v děloze nic nebude, jen zdravá sliznice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
31.3.17 08:51

@sedmokráska ahoj, děkuji za dotaz :) z mého pohledu zákrok dopadl výborně. Když to srovnám s verdiktem z jiné nemocnice, kde mi řekli, že s delohou už nejde nic dělat a mám se smířit s jedinou možností a to náhradní matkou. A docent Mara mi hned po prvním zákroku dělohu zprůchodnil na 85%! Pro mě to byl samozřejmě zázrak, MM čekal víc, že na ult to nevypadalo až tak špatně, Ale srůsty byly masité a špatně se rozrušovaly. Takže i druhý zákrok bude pod celkovou narkozou. Jsem tak ráda, že jsem se díky této diskuzi dostala k MM! Konečně ty zákroky k něčemu jsou. Takže teď se opět láduji hormony a čekám na měsíčky. Upřímně se těším na další zákrok: D zní to morbidně ale těším se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 09:20

@Lola16 Tak to je super, hlavně, že se to posouvá správným směrem :)Vůbec se nedivím, že se těšíš :) Hormony jsem taky ládovala, ale já mám nějaké divné reakce a i při megadávkách, mi vůbec nezabíraly :( Sliznici jsem po nich měla stejnou jako bez nich, možná i horší :( Doufám, že u tebe je to lepší :) A jestli jsi zastánce bylinek, zkus alespoň čajíčky jako kontryhel a řebříček. Třeba taky pomohou tu dělohu trošku regenerovat. Dej pak vědět, jak dopadne zákrok v dubnu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
31.3.17 09:26

@sedmokráska děkuji za tipy. Kontryhel čaj mám a ještě jsem si před časem objednala nějaké bylinky přímo na podporu cyklu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.3.17 11:11

kontryhel

Ahoj holky! Mně kontryhel prokazatelně a výrazně zlepšoval sliznici. Dle ultrazvuku to bylo vidět, až o 1,5 mm. Pila jsem ho hodně, vždy od prvního dne menstruace do ovulace, skoro litr a půl denně. I před naším zázračným otěhotněním jsem ho pila dva měsíce v těchto dávkách. Také jsem užívala lneny olej. jedla jsem také Pangamin -12 tablet denne, ale to bylo kvůli vlasům, nevím jestli mohl mít na sliznici nějaký vliv. Ale prostě na kontryhel nedám dopustit! Vyzkoušela jsem všechno možný - čínské byliny, homeopatika, indicke byliny a spoustu jiných věcí ale pomáhal mi Prokazatelně jen kontryhel. jinak právě jedu na kontrolu ve 14 tt… držte mi palce pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 11:18

@Xuan Moc držím palečky :palec: Dej pak veědět, jak si dopadla. A co registrace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.3.17 11:36

registrace

@sedmokráska : registrovala jsem se nakonec do Podolí. Čistě emoční záležitost. Jestli budu rodit přirozeně, tak bych to u Apolináře asi nezvládla. Apolináře mám v záloze pokud by se vyskytl nějaký problém, o kterém bych před porodem věděla. Například placenta by nevypadala dobře nebo nějaké problémy s mojí krvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.3.17 11:38

@sedmokráska : A za palečky dekuju :* jsi zlatá… Jsem trochu nervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí