Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.10.17 14:43

@Mahaena Jestli chces k Marovi na konzultace, nejlepsi je mu napsat primo email na myom@seznam.cz Zadne doporuceni neni treba. Za konzultaci se sice plati, ale tam jdes normalne jen jednou a pak uz vsechno v nemicnici na pojistovnu. Soukroma ordinace MM je hned za rohem od Apolinare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.10.17 14:43

@sedmokráska Diky moc, pujdu tam na doporuceni sveho gyn. tak zkusim, jestli by me nedali Marovi… prave ze ja potrebuju, aby mi k tomu neco nekdo rekl, proto to cele podstupuji… chjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.17 14:50

@ArťačkaH Subseptum by nemelo s Ashermanem nijak souviset. Pokud nezminovali srusty, tak by to melo byt v pohode. Ted je jen potreba, aby se zacala obnovovat sliznice. Taky jsem s tim dlouho bojovala, navic se mi srusty porad obnovovaly :roll: Taky na me nijak nezabiraly estrogeny ani v megadavkach :roll: Zkousela jsem i vsechno mozne prirodni - caje, bylinky, kapsle, materi kasicku a nic. Chtelo to jen hoooodne casu. (u me skoro 12 let :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.17 14:55

@Mahaena Tak se kdyz tak zeptej, ktery den tam je a kdy operuje, az tam budes volat. Ja kdyz jsem sla na doporuceni od gyndr, tak me rovnou objednali na nejaky den a byl tam Kuzel. Nejdriv jsem byla na konzultace a pak me rovnou objednali na zakrok. Chce to, aby te uz na ty konzultace dali k Marovi, jestli si chces popovidat. Tak snad to pujde domluvit se sestrama po telefonu. Kdyz jsem pak po nekolika letech sla k Marovi, uz jsem sla rovnou do te soukrome ordinace, takze vlastne ani nevim, jestli on konzultace u Apolinare dela. Kazdopadne, myslim, ze operuje vzdy v uterky, pokud se to nezmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.17 15:01
@Linaka píše:
Ahoj holky, tak pred cca třema rokama jsem byla u Dr Mary na HSK s poderzenim na srusty. Ty se potvrdily a pan doktor je rozrusil. Nasledne jsem otěhotněla a narodil senmi v 30tt chlapeček. Nyni má 22 měsíců. A rekli jsme si ze bynjsme. začali zkoušet další miminko. Návštěva u meho gynekologa znela ze srusty jsou nejspíše znovu :( takze dneska jsem byla na kontrolní HSK v Olomouci a dle propuštěci zprávy „dutina delozni s četnými adhezemi, turbalni usti nevidět. Pomoci kyrety rozruseny adheze“ jsem z toho špatná :( nevim jeslti vůbec jsou pruchozi vejcovody. A dr rikala ze asi bude lepsi dat tělísko. To ja nechci. Takže se asi budu muset objednat znovu do prahy k dr Marovi. Jsem z toho všeho smutná a nastavana a bezradná. Zase asi cely koloběh jako před prvnim těhotenstvim :(

To je mi lito. Myslela jsem, ze tehotenstvi Ashermana tak nejak vlastne vyleci, jak psala i Xuang. Zvlastni, ze u tebe jsou srusty oper. Mela jsi vrostlou placentu nebo kyretaz po porodu? Kazdopadne, i kdyz zase budou nejake ty HSK u MM potreba, verim, ze to dopadne dobre, jako uz i predtim. Drzim palecky a dej vedet, jak jsi u MM dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.10.17 18:20

@dankabaran
Ahojky, moc děkuji za podporu :kytka: MM mi včera vrátil naději, že ještě snad není vše ztraceno.. Opět srůsty rozrušil a děloha byla remodelována na 95% a dal mi opět gel. S výsledkem HSK byl velice spokojen, že prý tentokrát bych to už dostat měla, dokonce mu mám hned napsat. On je prostě zlatý ;) Dále mám užívat Estrofem a Duphaston. Samozřejmě jsem objednaná na třetí HSK 28.11. Kéž by už poslední!!!
A kdyby to bylo potřetí OK, co nejdříve dle jeho slov musím otěhotnět, takže mi doporučil CAR. A mám už to řešit teď, tak jsem na něj celkem nechápavě hleděla, proč už teď. Říkal, že je to tam na dlouho, aspoň se objednat atd. Tak z něj cítím, že snad ještě nejsem úplně ztracený případ, když už mě teď žene do CAR. Vůbec právě o umělém oplodnění nic nevím, jak to chodí.. S první dcerou jsem otěhotněla hned. Nejblíže mám Zlín a pak Brno. Asi to zkusím ve Zlíně.
Moc na Tebe budu v pátek myslet, dej pak vědět co a jak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.10.17 19:03

@Mahaena Docent Michal Mára operuje u Apolináře každé úterý. Jinak ma své webovky www.myomy.cz a ke konzultaci se objednává na email myom@seznam.cz a platí se za ni 3000 Kč. Veškeré další zákroky u Apolináře už hradí pojišťovna. Ten gel proti srůstům pojišťovna ale nehradí a stojí kolem 3000 Kč (dle toho za kolik ho v nemocnici zrovna mají nakoupený od dodavatele, rozdíl je i ve stovkách). Docenta Máru mohu jen doporučit, je to opravdu člověk na svém místě. Má nejen zlaté ruce, ale i příjemný lidský přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.10.17 21:12

@sedmokráska Ahoj,vím že subseptum nemá se srůsty nic společného. Já už se jen chytám jakéhokoliv stébla, zda nemohli přehlédnou srůsty. Ale to by byla vážně blbost. No nic. Držím vám všem palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
27.10.17 14:08

@Aryanna No, mam doporuceni on gyn a po vikendu pujdu k Apolinarovi a budu se dozadovat, aby na operaci byl MM. Mela by to byt ok, jen je tedy otazka, jake budou objednavaci lhuty… uvidime. Ja bohuzel nemam ani jedno dite, jen neuspesne IVF, takze tohle uz tak nejak posledni nadeje… (kdybys potrebovala poradit ohledne umeleho oplodneni, tak pis, na to jsem expert :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.10.17 12:57

@Aryanna ahojky, no parada, :hug:
tesim sa s tebou, je to dobra sprava, ze sa to dava trochu do poriadku, hlavne, aby menzes prisiel fajny
Mara je spicka a vie co robi, musime verit a byt dobre naladene, ze vsetko bude dobre, uz si pisala volala do nejakeho car?
Ja som bola v piatok na tej kontrole, ale nic moc ovulka, na 12 dc som mala 13mm folik, mi vravela, ze ovulacia asi nepride, sliznica bola necelych 6mm, ta bola celkom oka, je 3-vrstvova, takze super.
Zajtra idem na dalsiu kontrolu, ze ci sa nieco zmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
29.10.17 19:39

Ahoj holky, za poslední rok mám za sebou 2 kyretáže po zamlklých těhotenstvích, jednou v 8., podruhé v 10.tt, ale přišlo se na to až na prvotrimestrálním screeningu. Po té druhé kyretáži mám za sebou už 3. menses, normálně silné jako dřív, jen trvají tak o dva dny déle. Zhruba 30 dní po kyretáži na ultrazvuku doktorka říkala, že „se tam nic nechystá, sliznice žádná, jen prázdná děloha, prostě nic.. jen ve fundu max. 5 mm.“ Vrtalo mi to hlavou, protože po první kyretáži tou dobou jsem měla sliznici už rovnoměrně všude 10 mm… Teď, i po první menstruaci v polovině cyklu, stejný nález - sliznice žádná, pouze ve fundu, nízká 6 mm. Zítra jdu na vyšetření, kdy mi naplní dělohu nějakou pěnou s kontrastní látkou, čímž se normálně zjišťuje průchodnost vejcovodů, ale poznaly by se prý tak i srůsty v děloze. Jenže tím, že na ultrazvuku se po celé děloze krom fundu neukázala sliznice žádná, ani nízká, ale přesto menstruuji, tak pochybuji, že to bude po celé ploše srostlé a bojím se tedy, že byla druhá kyretáž provedena nešetrně a seškrábli mi veškerou sliznici.. Vidíte to taky tak? :-( Holky, když to bude všude seškrábnuté moc, z té sliznice ve fundu už se to do zbytku dělohy asi nerozšíří, neobnoví, že? Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.10.17 12:07

@Aryanna ahojky,
Tak mam po kontrole, folik 13,2 mm takze o nicom na 15 den a, sliznica nejakych 5,5mm. Zdalo sa jej, ze tam su 2-zrasty. Len neviem, ze ci na normalnom ultrazvuku, asi nevidno zrasty ci?
A teraz neviem vobec ci napisat marovi ci ist do brna do car, neviem co robit, mala som 2 hsk pri marovi 1/2107 a 2/2017,
Sice vravel, ze do roka sa mozu zrasty vratit
Sliznica je tych 5-6 mm, ale ze je pekna 3-vrstvova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.17 20:20

@dankabaran Ahojky, jejda to mě mrzí, ale třeba to bude jen planý poplach ty údajné znovuobjevené srůsty.. Srůsty na ultrazvuku poznat většinou nejdou.. Ani docent MM na ultrazvuku neviděl, že mám srostlou celou dělohu, jen tam nějaké náznaky srůstů viděl.. A to jsi byla na kontrole u svého gynekologa? A už jsi objednaná do Brna do CAR? Asi bych to zkusila ještě konzultovat tam a až pak teprve kontaktovat MM. Už jsi tam byla na nějaké první konzultaci nebo tak něco v tom Brně? Já se právě odhodlávám se objednat do CAR do Zlína.. A musím mít doporučení od svého gynekologa? Hlavně se chci zeptat proč řešíš CAR až teď, když jsi byla na HSK1 v lednu a na HSK2 v únoru? Mně právě MM zdůraznil, že pokud bude HSK úspěšná a dorazí menstruace, musím otěhotnět co nejdříve od HSK, protože ty srůsty se tam dříve nebo později zase bohužel objeví. Proto většinou doporučí i hned umělé, aby se pravděpodobnost co nejrychlejšího otěhotnění zvýšila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.17 20:28

@PaFi Ahojky, jak jsi dnes dopadla na vyšetření? Máš menstruaci a to je hlavní :palec: Já na tu svou zatím stále čekám a snad teď po druhé HSK dorazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.17 20:37

@Mahaena Ahojky, dej pak vědět, až budeš mít termín HSK u Apolináře. Já jdu na HSK3 28.11., tak třeba se potkáme ;) K tomu umělému oplodnění mě zajímá hlavně to, jak probíhá ta stimulace před odběrem vajíček? Jaké konkrétní prášky jsi užívala a je pravda, že se píchají každý den i nějaké injekce?? To nevím právě jak bych zvládla.. A ten odběr vajíček je v narkóze a transfer už ne? A nebolí to moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí