Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
NiKina píše:
mě je taky čte.....
i mejly…
takže pokud máš něco, co nemusí číst, tak buď hned mazat, nebo mít jiný účet.
Je to blbý, ale když se začnu ohánět řečma o soukromí, je oheń na střeše, že někoho mám a mám co skrývat. A tohle rozdmýchávání fakt nepotřebuju
NiKi
Hele, ale ty to doma máš hodně hustý, co?
Sem tam tě vídám v nějakých diskuzích… ![]()
Ano, o to právě jde, že by do mobilu měl potřebu koukat tajně - kolikrát mu normálně mou sms přečtu, a také se vzájemně zeptáme, " kdo ti psal ". A když si píšu s kámoškou něco osobního a důvěrného, řešíme třeba její problémy, tak mu jen řeknu s kým si píšu, ale nenapadlo by se ho zeptat co si píšeme. Maximálně se zeptá " děje se něco " ? " ááále nic "
Nebo i normálně řeknu, že něco řešíme svého. Zrovna včera jsem byla ve sprše, mobil v obýváku, mám ho v neprůhledném obalu a čekala jsem důležitý hovor a zrovna začal zvonit, tak se mně přišel zeptat, jestli ho může vysunout z obalu a podívat se, jestli je to ona.
My jsme na mobil oba dost hákliví, takže toto by mě pěkně vytočilo ![]()
Jasně, taky se zeptáme, s kým si ten druhý píše nebo jestli se něco děje (když je větší esemeskový provoz), ale do mobilu si prostě nelezeme.
Asi nezbývá než mazat, mazat, mazat ![]()
Tak mi máme taky mobily věčně vedle sebe a občas si je půjčujeme (každý máme jinou síť, tak to bereme podle tarifů). Zná moje přihlašovací údaje do mailů (a já jeho) a vím, že tam občas jde a naopak, protože máme na maily nám chodí různé věci z různých firem. Ale hlásíme si to.
Tohle tajné by mi taky dost vadilo a asi bych se ho natvrdo zeptala, co tam hledal.
Tak me nevadi,kdyz si pritel precte me sms,nic co by nemel vedet tam nemam
A kdyby neco vedet nemel,tak bych tam ty sms neukladala ![]()
Ja si jeho sms taky obcas prectu
SMS si teda neprojíždíme, jinak se na mobil ze zvědavosti kouknu, kdo volá. Občas to i zvednu a klušu předat
Ale k tomu jsem občas i vyzývána, kdyby to chlapovi vadilo a řekl mi to, tak se snad ovládnu.
Mně teda zlomyslně napadá domluvit se s kamarádkou a zinscenovat SMS konverzaci ve stylu
Nečte-li, nebude mu to vadit, čte-li, ať se dozví něco užitečného.
Taky si s manželem navzájem berem mobily podle toho, který je blíž, který má ještě volné minuty nebo sms, známe svoje hesla na e-maily nebo facebook.A pokud jsem měla v mobilu někdy něco co by neměl číst, tak jsem to hned smázla a hotovo ![]()
Wiolla píše:NiKina píše:Hele, ale ty to doma máš hodně hustý, co?
mě je taky čte.....
i mejly…
takže pokud máš něco, co nemusí číst, tak buď hned mazat, nebo mít jiný účet.
Je to blbý, ale když se začnu ohánět řečma o soukromí, je oheń na střeše, že někoho mám a mám co skrývat. A tohle rozdmýchávání fakt nepotřebuju
NiKiSem tam tě vídám v nějakých diskuzích…
chvílema ano…ale příčina je zřejmá, v tuhle chvíli neřešitelná. Ale to je jedno, pro mě je tohle čtení soukromých věcí hřebík do rakve důvěry. Ta už prostě není…ne o tom, že mi nevěří, ať si nevěří, ale o tom, že NADE mnou chce mít nadvládu. Což mi přijde horší.
Ať mi klidně nevěří, ale ať mě nechá existovat sama za sebe.
Takže pokud partneři si čtou emaily a SMSky, je problém třeba hlouběji.
NiKi
ja taky pouzivam priteluv mobil a kdyz se chci podivat tak mu reknu ze se podivam a on nema problem..on taky jednou za pul roku rekne a ja se chci podivat k tobe tak mu ho dam a nic neresim ..maximalne ze uvidi ze jsem si psala s mamkou nebo kamoskou ..na meil mu chodim kdyz ceka nakou postu a vola mi pres den jestli uz neco prislo i na facebook mame hesla a posilame si navzajem veci…my tohle mame volne neresim to…
Můj manžel s mým telefonem neumí - spíš mu nerozumí - mám anglické nastavení, takže si mohu psát co chci s kým chci. ![]()
Díky všem za komentáře. Ted už to nebudu řešit ale kdyby se to opakovalo tak už mu něco řeknu. Nebo pro jistotu budu sms mazat i když na to zapomínám a nevzpomenu si že bych to měla hned vymazat. Ty smsky nejsou nijak hrozné ale nemusí vědět úplně vše. Ono mi spíš vadí to že mě kontroluje a nevěří mi. Nevím co tam hledá? Moje hesla na email nebo facebook taky zná, já před ním nic netajím ale tohle mě trochu zarazilo že mě kontroluje, mě by to vůbec nenapadlo mu lézt do mobilu. Několikrát se stalo že někde jel a zapoměl si mobil doma a mě by ani nenapadlo se do něj podívat, tak mě mrzí že jen co odejdu do vedlejší místnosti na 10minut co chci uspat malou tak už mi leze do mobilu. ![]()
jak kdybych to přivolala. Včera mi četl mejly a měl hemzy, přehrával tady hlasitě předčítal text, jako co mě to kdo zase kuká - kamarádka mi nabízela vylepšení mé kvalifikace, ale holt za peníze, že? Kurzy zadarmo prostě nejsou…
a tak jsem se chvíli bránila a pak bouchla s tím, že jestli se mu to nelíbí, tak ať nečte cizí mejly, že to není slušný. A on, jaktože jako cizí, snad si to může přečíst no ne? A jestli ne, tak jako co tajím nebo mám co tajit????
Hrůza…
na tohle už nelze argumentovat…
NiKina píše:
jak kdybych to přivolala. Včera mi četl mejly a měl hemzy, přehrával tady hlasitě předčítal text, jako co mě to kdo zase kuká - kamarádka mi nabízela vylepšení mé kvalifikace, ale holt za peníze, že? Kurzy zadarmo prostě nejsou…
a tak jsem se chvíli bránila a pak bouchla s tím, že jestli se mu to nelíbí, tak ať nečte cizí mejly, že to není slušný. A on, jaktože jako cizí, snad si to může přečíst no ne? A jestli ne, tak jako co tajím nebo mám co tajit????
Hrůza…
na tohle už nelze argumentovat…
niki asi bych si změnila heslo ..tohle už je docela dost velký zásah do soukromí ..určitě musíš být z toho neustálého hlídání otrávená ..já už mám 3 chlapa a každej je prdlej jinak
splácat je všechny dohromady to by byl ráj..jeden fešák ,druhej na sex a třetí zodpovědnej pracovitej
..
LENKACAR píše:NiKina píše:niki asi bych si změnila heslo ..tohle už je docela dost velký zásah do soukromí ..určitě musíš být z toho neustálého hlídání otrávená ..já už mám 3 chlapa a každej je prdlej jinak
Hrůza…
na tohle už nelze argumentovat…splácat je všechny dohromady to by byl ráj..jeden fešák ,druhej na sex a třetí zodpovědnej pracovitej
..
to nejde, je to Outlook a kdyby zmizel jeden účet, tak by to bylo nápadný. Už tak mám jeden ryze soukromý mejl, kam nemůže, takže jsem musela nadělat vizuelně podobný účty, aby to nebylo nápadný. A je to v podstatě pracovně-soukromý-rodinný mejl, takže ho zrušit nemůžu, bylo by nápadný, že na něj nic nechodí… :nevim