Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mikelka píše:
a co promluvit si s jeho matkou?
Matka s sebou asi nechá orat a vláčet. Já bych takovýmu synovi míst peněz přidala pár po papuli.
Pán na ně řve, za nic nepoděkuje, všechno nere jako samozřejmost, no dobře ho vychovala…
Takový vztah jsem zažila nakonec to skončilo tím že mě mlátil.Musíš od něj odejít nebo to bude horší a horší a co až jednoho dne vztáhne ruku na malou?to jí chceš v tom nechat vyrůstat???nechápu.Nic ti nedává finančně na něm taky závislá nejsi co na něm můžeš milovat??
mikelka píše:
a co promluvit si s jeho matkou?
Na co? Když je na mámu taky hnusnej? (a na sestru, na babičku…)
I z toho jak se chová k ostatním se dá odvodit, jak to bude vypadat dál. Prostě čím dál hůř, je to u něj normální…! „Nenormální“ bylo spíš jeho chování na začátku vztahu - to se snažil a přetvařoval. Prostě „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. A jak měl svý jistý, tak se vrátil ke svému standardnímu způsobu chování.
Já bych zdrhala, až by se mi za patama prášilo! ![]()
(Ale já to mám jednodušší v tom, že jsem hodně racionální člověk, takže já bych si byla schopná „lásku“ k takovému člověku i zakázat. Prostě bych ho v hlavě škrtla a hotovo…
)
wiol tak teď jsem se pořádně zasmála
(vím, že to tady nepatří, omlouvám se
) ale hned se mi vybavilo slunce seno
tam je taky chtěli vyškrtnout ![]()
Nemyslím že by to byla láska, spíš už nějaká patologická závislost. Co proboha můžeš na takovémhle člověkovi milovat?!
Na tvém místě bych vyhledala nějakou odbornou pomoc, poradnu. Nemyslím to rozhodně nijak špatně, ale asi by sis měla pohovořit s někým nezaujatým kdo má s tímhle zkušenosti.
Svoje dítě bych v takovémto prostředí nenechala ani vteřinu!
Ona neodejde, upíná se k představě, jaké by to mohlo být a má naději, že se třeba něco změní. Nezmění. Akorát bude mít čím dál tím nižší sebevědomí, dostane se do situace, kdy bude obviňovat sama sebe, až ji začne mlátit, nakonec uvěří tomu, že si za to může sama, že ho vyprovokovala a tak dále. Prostě celý svůj život nebo jeho podstatnou část se bude trápit, pak si možná řekne, že svoje nejkrásnější roky promrhala vedle tyrana, který za to ale vůbec nestál…
Já bohužel vím, o čem mluvím.
Pokud chceš někoho změnit, změň napřed sebe. Otevři oči a uvědom si, jak se chováš ty.
Bohužel jsi pozdě zjistila, že je to nevychovaný spratek. Když se hezky nedokáže chovat ani ke své matce…, co hezky, slušně; že neumí ani poděkovat… asi ho tak vychovala ?
Za prvé, bych si promluvila s jeho rodiči, jestli byl takový vždycky a snažila se zjistit, co tohle jeho chování způsobilo.
Za druhé, není dobré mít chlapa, co neživí rodinu !
Za třetí - chápu, že ho miluješ, takže nemá cenu ti říkat, že máš od něj odejít. Proto ti doporučuji začít chodit do manželské poradny - ideálně s ním, pokud nebude chtít, choď tam sama. Určitě ti poradí.
Člověk nikdy nepřekročí svůj stín ! To si pamatuj. Pokud takový byl a je, nikdy ho nepředěláš !!!!! Ani dítětem.
Držím palce a silné nervy ![]()
Meredit píše:
Nemyslím že by to byla láska, spíš už nějaká patologická závislost. Co proboha můžeš na takovémhle člověkovi milovat?!
Na tvém místě bych vyhledala nějakou odbornou pomoc, poradnu. Nemyslím to rozhodně nijak špatně, ale asi by sis měla pohovořit s někým nezaujatým kdo má s tímhle zkušenosti.
Tak tomu odborníkovi by měl jít spíš on, jeho chování není normální…
MUFICE píše:Meredit píše:Tak tomu odborníkovi by měl jít spíš on, jeho chování není normální…
On k němu nepůjde, protože on problém nemá, je se sebou spokojen.
Jí pomohou srovnat si to v hlavě a odejít od něj.
Mufice, samozřejmě, ale on určitě nepůjde, proč by to dělal? On je ze svého pohledu naprosto normální ![]()
Odborníka by měla vyhledat ona, potřebuje otevřít oči aa zachránit sebe i své dítě…
lumáťa píše:
Pokud chceš někoho změnit, změň napřed sebe. Otevři oči a uvědom si, jak se chováš ty.Bohužel jsi pozdě zjistila, že je to nevychovaný spratek. Když se hezky nedokáže chovat ani ke své matce…, co hezky, slušně; že neumí ani poděkovat… asi ho tak vychovala ?
Za prvé, bych si promluvila s jeho rodiči, jestli byl takový vždycky a snažila se zjistit, co tohle jeho chování způsobilo.
Za druhé, není dobré mít chlapa, co neživí rodinu !
Za třetí - chápu, že ho miluješ, takže nemá cenu ti říkat, že máš od něj odejít. Proto ti doporučuji začít chodit do manželské poradny - ideálně s ním, pokud nebude chtít, choď tam sama. Určitě ti poradí.Člověk nikdy nepřekročí svůj stín ! To si pamatuj. Pokud takový byl a je, nikdy ho nepředěláš !!!!! Ani dítětem.
Držím palce a silné nervy
Prý takový ze začátku nebyl. On byl dokonce katolík předtím, ale prý se všechno změnilo někdy kolem 15ti let, kdy jeho otec začal dojíždět do Německa do práce. Jeho mamka si myslí, že je to tím, že začal hrát hry. Podle mě je to kravina. Možná to udělalo to, že tu nebyl otec nebo že ho vychovávala babička, která je taková divná. Sama o každým říká, jak je hloupý atd. Nevím, co přesně to mohlo způsobit. ![]()
Manželskou poradnu jsem několikrát nabízela, dokonce jsem mu řekla, že se s ním rozejdu, pokud nepůjde. On řekl, že mu je to jedno a že za nic takového nebude vyhazovat peníze a že stejně nějakýho cizího člověka poslouchat nebude. ![]()
Anonymní píše:
Wiolla: Já už ani nevím, vím proč jsem ho začala milovat a jen tak milovat nepřestaneš.
To, že měl pochopení pro to, co se ti stalo není důvod s ním zůstávat. Jednak není jedinej, kterej by tě podržel (takových chlapů je rozhodně víc) a jednak to s jeho pochopením nebylo asi tak horký, když ti to teď omlacuje o hlavu (nadávky typu že jsi kur.a a podobně).
Určitě mě vyhovuje, že aspoň toleruje mojí žárlivost, která se i hormonama v těhotenství dost stupňovala. Nemyslím si, že by to dost chlapů tolerovalo. Já
Žárlivost je nepěkná vlastnost, ale obecně pramení z nejistoty ve vztahu (z nedostateku vlastní sebeúcty). Kdybys byla s někým, kdo by se ti vážil, ty bys díky tomu měla vyšší sebevědomí, tak bys třeba ani nežárlila. Takhle tě chlap deptá nadávkama, ty se cítíš jako poslední onuce a proto taky žárlíš… To je začarovaný kruh…
nevím, co teď v posledních časech je dobrého.
To je špatný. Pokud nemůžeš nic najít, pak si polož otázku, proč vlastně zůstáváš? Co tě k tomu vede? Máš pocit, že si nic lepšího než toto nezasloužíš?
Lásku mi nijak nedokazuje, ale to jsem i tu na emiminu četla, že je docela normální, že chlapy nedokazujou lásku,
No jak kteří.
Ale ano, asi je jich hodně, co nenosí domů denně květiny a nezpívají milostné serenády, ale i beze slov víš, že tě mají rádi.
A to stačí! (nadávky a ponižování tam však nepatří)
A vážím si na něm třeba toho, že je věrný.
Hmm, tak to je pro mě nezbytnou podmínkou funkčního vztahu, nikoliv zásluhou.
Ale asi máš špatné zkušenosti z dřívějška, tak toto chápu. Nicméně si uvědom, že nejsou všichni chlapi nevěrní kure.níci.
Opravdu není jediný na světě, co umí být věrný.
Taky nevím, co ještě vzít ze současnosti. Je to hrozně těžký, on by se prostě musel změnit. Třeba by ho malá změnila?
Ne, nezměnila! To si vyžeň z hlavy, to je cesta do pekel…
To jak se chová ke své mámě je jednoznačným indikátorem toho, jaký opravdu je a co se od něj dá čekat!!!
a co chceš slyšet? Ne, nezměníš ho, takoví jako on se nezmění. Odhaduji, že časem tě začne bít, co chceš slyšet dál? Že tím bitím tě může zabít? Jo, může, už se to stalo. Že může vztáhnout ruku na dceru? Může, nebo ji může otočit proti tobě, podívej jak je maminka neschopná, podívej jak maminka nestíhá… podívej jak je maminka blbá… pokud on nechce pracovat, asi nebudeš mít jinou šanci než jít po porodu do práce, protože z 7600 ze žít nedá, půjdeš v klidu do práce? necháš mu malou aby on byl na rodičáku? Spadni na zem. Ještě máš možnost odejít a nezapsat ho do RL, asi bys tím vyhrála, protože by neměl šanci ovlivňovat tvůj a dcery život. Pokud najdeš sílu odejít až později, už pořád tě bude prudit, bude chtít dceru do střídavé nebo svojí péče jen aby ti ublížil, nebude platit alimenty.....Opravdu to všechno chceš? Láska je hezká, ale tohle není láska. Prober se.
Anonymní, ty ho miluješ a snažíš se najít příčinu toho, proč se špatně chová. Jenže to není tvoje vina, ty nejsi zodpovědna za to, jak ho vychovala babička, za to, že vyrůstal bez otce. Ono je hezký, že se snažíš najít příčinu jeho chování a pochopit. Ale ty jsi zodpovědná za svůj život a především za to, v čem bude vyrůstat tvoje dítě. Tvým úkolem je vychovat z něj dobrého člověka a budeš to mít těžké, když zůstaneš sama, ovšem když zůstaneš s ním, tak je to skoro beznadějné.