Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, chtěla bych se podělit o svůj problém s přítelem a popř.si přečíst i nějaké názory.
Je mi 19 let, jemu 20… s přítelem jsme nedávno ,,měli" slavit rok… Přítel pracuje, vím, že domů jezdívá později…ale někdy je to opravdu hodně pozdě. Končívá v práci v 5hod, tzn, že doma je tak o půl 6. Když jsme měli výročí, nachystala sem stůl, uvařila jídlo, přichystala dárky…na tu půl 6…ale on nikde… [:(] dojel až o půl noci s tou výmluvou, že byl u mamky…věděl, že máme výročí…sama si nemůžu vysvětlit, proč jel za mamkou, když my měli slavit naše první výročí…
Ale příjezdy domů pozdě pokračují…už se jen hádáme, vzdalujeme se od sebe, nespíme spolu…a už vím proč..zjistila sem, že si v práci píše s nějakýma slečnama, se kterýma se domlouvá, jak po práci k ní dojede a jak se spolu vyspí [:(] nevím, co mám dělat…nevím, jestli to vážně uskutečňuje, tvrdí, že ne, ale důvěra k němu už je nulová… Ale nejvíc mě zaskočil důvod, proč to dělá. jen mi na to řekl: ,,to sme byli zrovna pohádaní"… je tohle snad důvod? …proto, že se pohádáme, musí si hned hledat náhradu?…co tohle je za vztah…? …nevím, co mám dělat… [:(] je to složitý…když si chci promluvit, dělá, jakože o ničem neví, co by sme měli řešit…chová se, jako by se nic nedělo…ale on ví, že konec vztahu není daleko…ale neřeší to…
Chtěla bych vědět, co na to říkáte, popř. jak by ste to řešili…? … [:(] Děkuju moc za odpovědi…
odejdi, nic jiného ti stejně nezbyde, je to vůl, jsi mladá, najdeš lepšího, věř mi ![]()
Jsi mladá, děti nemáte, pryč od něj ![]()
Určitě se za čas objeví někdo nový a lepší ![]()
No jak - našla bych si jiného. Děti snad nemáte, tak co ti brání? Proč vlastně spolu jste? Takhle mladá si přece máš užívat života a zamilovanosti a ne se uvázat na kluka, který už tě evidentně nechce.
Jediné řešení - rozchod! Držim palce ať najdeš normálního chlapa ![]()
Ahoj,taky radím-vykašly se na něj.Chování z jeho strany mě přijde dětinské a nevyzrálé!!!Určitě máš na lepšího ![]()
Ahoj Ojinko, mozna me ted tady vetsina holek bude povazovat za debilku, ponevadz koukam, ze ti tu kazda radi rozchod. Ale já vím, že to není tak lehké.
jsem v podobné situaci jako ty, tedy jen opravdu v podobné, tak daleko jsme jeste nedosli, a doufam ze ani nedojdem. Mne je 18 a priteli 22, bude to rok, co budeme spolu. Začátek vztahu byl naprosto ideální, věřila jsem mu na stoprocent, jenomze ted, duvera hrozne klesla… Take jsem zjistila, ze si psal se slecnama, sice ne, ze se spolu vyspí, ale ja uz takovou zkusenost, ze me pritel podvedl mam. Proto mi to, ze si lehce flirtoval se slecnama na netu bohate stacilo… Za druhe, stale je mezi nama jeho bejvalka, ktera ho chce zpet. Nedavno jsem se dozvedela, ze je s ni celkem casto v kontaktu, coz me zabiji…
Kdyz o tom chci mluvit s ním, dela ze se nic hroznyho nedeje a ze ja prehanim. A vsechno to bere s usmevem, proste pohodicka, ja jsem hysterka… Tvrdí mi, ze by s ni nikdy nic nemel, ze by mi neublizil, ze me miluje. Ale polozme si ruku na srdce, je nam 20, jsme spolu rok, muzeme si verit na stoprocent?…
Potom jsem ti chtela napsat, to jak ti rika, to jsme byli zrovna rozhadany. Mozna si ted reknete ze jsem mrcha, ale kdyz ja se rozhadam s tim svym, pisu si s klukama a flirtuju s nima, jakoze an truc, nevim proc to delam, ale proste delam… Delam to sice, ale vim, ze nikdy bych ho nepodvedla. Nikdy bych s tim klukem nesla. Takze v tomhle bych mozna nehledala moc velky problem, i kdyz samozrejme bych ho za to sprdla poradne
Ale opravdu to muze myslet vazne, co rika tobe, to je jak ja…
A moozna ted mate blbe období, jak se rika, to mi ted prozivame taky.. Obcas se sama sebe ptam, jestli ho vubec jeste miluju, ale vzdycky dojdu k tomu, ze ano a moc. Proto bych nedelala ukvapene zavery a hned se s nim nerozchazela… Ale je to jen na tobe.
A vis co? Jak zjistujes ze si pise s holkama?? Ja to zjistovala pres fb. Od ty doby co jsem tam zjistila, co jsem nechtela, jsem tam nevlezla, z vlastniho strachu. Ted nic nevím, a treba si s nima pise, ale treba taky ne, ja jsem takhle spokojena, a mozna jsem blba, protoze ho miluju a radsi to vedet nechci, ale mozna mu verit vazne muzu… ![]()
Ahojky, nezlob se, ale já v tom žádnou budoucnost nevidím.. Možná takovou, že Ty budeš sedět doma a užírat se, zatímco on bude v těžký pohodě.. ![]()
Veru4 píše:
Ahoj Ojinko, mozna me ted tady vetsina holek bude povazovat za debilku, ponevadz koukam, ze ti tu kazda radi rozchod. Ale já vím, že to není tak lehké.
jsem v podobné situaci jako ty, tedy jen opravdu v podobné, tak daleko jsme jeste nedosli, a doufam ze ani nedojdem. Mne je 18 a priteli 22, bude to rok, co budeme spolu. Začátek vztahu byl naprosto ideální, věřila jsem mu na stoprocent, jenomze ted, duvera hrozne klesla… Take jsem zjistila, ze si psal se slecnama, sice ne, ze se spolu vyspí, ale ja uz takovou zkusenost, ze me pritel podvedl mam. Proto mi to, ze si lehce flirtoval se slecnama na netu bohate stacilo… Za druhe, stale je mezi nama jeho bejvalka, ktera ho chce zpet. Nedavno jsem se dozvedela, ze je s ni celkem casto v kontaktu, coz me zabiji…
Kdyz o tom chci mluvit s ním, dela ze se nic hroznyho nedeje a ze ja prehanim. A vsechno to bere s usmevem, proste pohodicka, ja jsem hysterka… Tvrdí mi, ze by s ni nikdy nic nemel, ze by mi neublizil, ze me miluje. Ale polozme si ruku na srdce, je nam 20, jsme spolu rok, muzeme si verit na stoprocent?…Potom jsem ti chtela napsat, to jak ti rika, to jsme byli zrovna rozhadany. Mozna si ted reknete ze jsem mrcha, ale kdyz ja se rozhadam s tim svym, pisu si s klukama a flirtuju s nima, jakoze an truc, nevim proc to delam, ale proste delam… Delam to sice, ale vim, ze nikdy bych ho nepodvedla. Nikdy bych s tim klukem nesla. Takze v tomhle bych mozna nehledala moc velky problem, i kdyz samozrejme bych ho za to sprdla poradneAle opravdu to muze myslet vazne, co rika tobe, to je jak ja…
A moozna ted mate blbe období, jak se rika, to mi ted prozivame taky.. Obcas se sama sebe ptam, jestli ho vubec jeste miluju, ale vzdycky dojdu k tomu, ze ano a moc. Proto bych nedelala ukvapene zavery a hned se s nim nerozchazela… Ale je to jen na tobe.
A vis co? Jak zjistujes ze si pise s holkama?? Ja to zjistovala pres fb. Od ty doby co jsem tam zjistila, co jsem nechtela, jsem tam nevlezla, z vlastniho strachu. Ted nic nevím, a treba si s nima pise, ale treba taky ne, ja jsem takhle spokojena, a mozna jsem blba, protoze ho miluju a radsi to vedet nechci, ale mozna mu verit vazne muzu…
Ahojky Veru, děkuju za vyčerpávající odpověď…ano, všeci tu tvrdí rozchod, já už s tím taky počítala, že to takhle bude nejlepší, ale nevím…
Taky mám zkušenost, že mě přítel podvedl..a né jednou…
tak proto taky nevím, co dělat, když si s něma jen píše…já to taky zjistila přes fb…napřed sem zjistila, že mi tam šel on a vadili mu jen zprávy, kde sem si psala s kámošem…já si řekla, že se tam nebudu koukat, protože tam určitě něco najdu a lepší bude, když o tom nebudu vědět…ale nedalo mi to…když sem psala heslo, třepali se mi ruce ze strachu…když sem to tam četla…vážně sem byla vyklepaná…
Znám plno takových lidí, kteří si po hádce začnou psát s jinýma…ale já na tohle vážně nejsem…a bojím se, jestli se s ní vážně sešel nebo ne…