Asistent pro dítě v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32055
1.5.19 17:28

@vokishka a ještě tvrdí, že to dělají schválně, aby měl asistent práci…no nevím, jak je to tam, co bydlí, ale tady u nás je asistent fakt nedostatkové zboží, hledají ho u nás jak do školek tak do škol a nikde nejsou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
1.5.19 17:29
@Monchichik píše:
@ka2ka no tak třeba by mu pomohlo být v kolektivu, ale asi navrhují, že s asistentem…já nevím, co by tam dělala učitelka, která má na starost dalších x dětí s dítětem, které vůbec nemluví a ještě po ní matka chce, aby s ním trénovala logopedii…to jako nejde, no…a podle ní mají asistenta jen blbé děti, takže je to těžké nejen s dítětem ;)

hele ale pokud je na s ním doma na rd tak bych si udělala kurz asistenta a dítě ti ho dělala osobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32055
1.5.19 17:30

@ka2ka ale asistent je jen pro blbé děti, to ona nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
1.5.19 17:32
@ka2ka píše:
pokud opravdu nemluví tak bych si zařídila osobního asistenta a domluvila se s ním aby fakt cvičili řeč a rozvíjeli motoriku aby mu to rychleji naskočilo, já jedu se synem logopedii 5× denně a fakt se snažíme poctivě a občas je to na budku a to syn mluví jen špatně

jenomže ona si může zažádat o pedagogického, který je zdarma (osobního si platí) a ona prostě nechce, že asistent je pro debily nebo jak to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
1.5.19 17:33
@Monchichik píše:
@ka2ka ale asistent je jen pro blbé děti, to ona nemá…

aha tak to jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
1.5.19 17:34
@vokishka píše:
jenomže ona si může zažádat o pedagogického, který je zdarma (osobního si platí) a ona prostě nechce, že asistent je pro debily nebo jak to napsala.

jasně, ale kdyby ho ona dělala vlastnímu dítěti tak by neměla pocit že je pro debily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
1.5.19 17:34

Podle toho, co jsem si precetla, tak dite asi neni blbe, muze za to dedicnost. Jak se ovsem zjisti, jestli dite blbe je nebo ne, kdyz se s nim nikdo nedomluvi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.5.19 17:35

A kolik je diteti a co ma presne za problém?? Ja jsem taky asi uplne blba a me dite tez, take ma syn asistenta pedagoga a jsem rada, ze se synovi nekdo individuálně venuje a rozviji ho. Neni na tom nic špatného a potupneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32055
1.5.19 17:36

@ka2ka no asi má pocit, že její dítě asistenta vůbec nepotřebuje, takže by ho těžko vůbec dělala…a děkuji, ale s takovým názorem fakt ať do školky nechodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32055
1.5.19 17:37

@Klara178 Já fakt nerozumím tomu, že to může někdo brát za potupné atd…snad jde o to dítě a pomoc jemu…navíc, když je ta možnost, aby se mu někdo věnoval individuálně, když to potřebuje, tak proč ne? to se radši bude trápit ve třídě sám, to je asi pro něj lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.5.19 17:45

@Monchichik
Presne tak. Ja jsem rada, ze ho syn ma, pomaha mu to. Rozhodně je pro me důležitější dite, nez to, aby to náhodou nejak blbe nevypadalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.5.19 17:47

Obnovitelka má pravdu v jedné věci. Dříve skutečně nebyli asistenti pro děti jako má ona. A když nějaká aktivní učitelka něco řekla, kolegyně ji usadila: vidělas jeho matku, tak co po tom klukovi chceš…

Jestli to bylo dobře nevím, ale krásně to ukazuje základ tvrzení, že testy dětí (ve školce, škole, na gymlp) neměří ani tak inteligenci, jako sociální zázemí. A to je pravda. Pokud by se dítě, co má zakladatelka narodilo do běžné středostavovské rodiny, rodiče by mu sehnali nejen asistenta, ale ještě by ho dali do logoškoly a na kurzy, mělo by za sebou ranou péči a dělalo by nejmíň SÚ s obrázky, co by mu maminka laminovala a dávala na ně suchý zip, zatímco tatínek by bušil na dveře všech možných institucí nabízejících podporu. :think:

Ale obnovitelka má nevětší starost, aby „si někdo nemyslel, že mám blbý dítě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.19 18:20

Já jsem proti tomu takže ikdyby jsem měla na to kurz, nebo lépe řešeno když už tam si udělám radši kurz na to aby děti kteří jsou na vozíku nebo se nekazaji postarat sami o sebe, ne že neumí mluvit! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
32055
1.5.19 18:36
@Anonymní píše:
Já jsem proti tomu takže ikdyby jsem měla na to kurz, nebo lépe řešeno když už tam si udělám radši kurz na to aby děti kteří jsou na vozíku nebo se nekazaji postarat sami o sebe, ne že neumí mluvit! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

děti, které jsou na vozíku, nepotřebují asistenta pedagoga…jestli si proti tomu pomoci vlastnímu dítěti, tak je to tvoje věc…a co mají asi ve školce dělat s dítětem, které vůbec nemluví? jak jim asi řekne, co chce? myslíš, že učitelka má čas věnovat se jen tvému dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
1.5.19 18:38
@Anonymní píše:
Já jsem proti tomu takže ikdyby jsem měla na to kurz, nebo lépe řešeno když už tam si udělám radši kurz na to aby děti kteří jsou na vozíku nebo se nekazaji postarat sami o sebe, ne že neumí mluvit! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

no nejdřív si trošku ujasni co kdo dělá a nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect