Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ja uz ted u nich radsi nic neobjednavam… pokojik jsem radsi zadala truhlari
Asko je opravdu asi nejhorší obchod s nábytkem na českém trhu, co jsem kdy viděla. Objednali jsme si tam dva noční stolky - v Asku jim říkají „komoda“. Přišly sice včas, ale teď se tady s jejich skládáním mordujeme už dobré 4 hodiny. Navíc nám k jednomu z nich vůbec nedali jeden typ šroubků (a nebýt hodných sousedů, co nějaké šroubky měli a věnovali, tak jsme ho ani nesmontovali). Návod na montáž je tak špatně vypracovaný, že musí člověk spíš improvizovat a čerpat z dřívějších zkušeností. Polského nábytku jsme v posledním měsíci montovali hromadu (před třemi týdny jsme se stěhovali a kupovali jsme sedačku, obývací stěnu a jídelní set), ale s žádným jsme neměli takové problémy s montáží a to ani nemluvím o kvalitě…no prostě škoda mluvit. Pro nás teda Asko už nikdy více!!! ![]()
Ahoj vsichni, ráda bych vas pozadala o radu. Dne 4.2.2013 jsem si koupila za hotove ve Zline v Asku dva nadstavce na skrin o celkové sirce 180,6 cm. Avsak po slozeni a smotovani jsme zjistili ze na skrin se mi tyhle nadstavce kvuli zminene sirce nevlezou. V informacni hlavicce o nadstavcich psali sirku jednoho 90 cm tudiz dva dohromady 180 cm. No a po slozeni jsem tedy zjistila ze mi tam nevlezou, jelikoz jsem to premerila az kdyz to bylo slozene, a zjistila sirku 180,6 cm. Samozrejme ze jsem volala na infolinku Aska, a ta pani mi rekla, ze to holt nemuzu vratit, ze je to v neoriginalnim obalu a je to jiz poskladane. (Ríkam ji ze to zase rozlozim, to take nejde).A ja ji rekla, ze jsou zase spatne uvedene informace o nadstavcich (sirka, vyska a hloubka), a tim je zakaznik - jako ja - poskozen. Nevim co mam delat, co byste mi poradili. Nadstavce mi ted lezi na zemi nevyuzite, a premyslim zatim co s tim podniknu. Opravdu to nejde vratit,,, kdyz jsme takhle poskozena. Jedna se o castku 4 000 Kč a takove nadstavce jsem hledala dlouho, a opravdu mam skrine presne vymerene, kde uz se nevleze ani milimetr… Dekuji vsem za nazor a radu. Ludmila.
Divím se, že ASKO už dávno nezkrachovalo!!!Jsou to pěkný a drahý šunty. Myslela jsem si, že když je to německá výroba, bude to kvalita, ale možná jenom pro jejich lidi a nám sem vozí výrobky, které se jim nepovedly a patří do odpadu. Zlatá IKEA!!!
Já jsem tak naštvaná, že musím přispět! Vybrali jsme si v Asku opravdu „kvalitní“ sedačku. Byli jsme hloupí, když víme, co tam mají za šmejdy, ale doufali jsme, protože se nám hrozně líbila a vyhovoval po všech stránkách. Koupena v listopadu - brzy se kompletně rozpárala ve švu. Na reklamaci přivezli 8. dubna novou. Ještě to není ani měsíc a už je opět roztrhaná na tom samém místě! Kvalita nadevše - sedačka za 20 000 Kč! Máte zkušenosti s tím, kolik je třeba reklamací pro vrácení peněz a jak se k tomu v Asku staví? Díky
Tak to samé jsme s Askem taky zažili!!
Ale úplně to samý!
Nakonec nám to dodali, ale nervů a nákladů na telefon nám to sežralo až až… Asko nikdy víc!
V Asku si už nikdy nic nekoupím, ani lžíci!!!Všem negativním příspěvkům z vlastní zkušenosti naprosto rozumím. Tomuto obchodu se raději vyhněte obloukem.
Boze, ze jsem si komentare neprecetla driv. Doufam, ze se Asko za tech par let trochu zmenilo. Dnes mi maji privezt sedacku, byla zlevnena z 26 000 na 10000, tak jsem zvedava jaka to bude kvalitka po par mesicich pouzivani. Jinak jsem ji kupovala v sobotu a vcera mi volali, ze dnes prijedou, to me mile prekvapilo, cekala jsem delsi lhutu. Nicmene dopravne 590 - montaz pry v cene, na to, ze je to 4 km od obchodu mi doprava prisla celkem draha…
Objednal jsem si sedačku.
Sedačka neodpovídá sedačce vystavené na prodejně, chybí opěrky hlavy, které už nepůjdou dodělat, Za sedačku jsem zaplatil 40 tis. Kč.
Bez opěrek hlavy je mi sedačka k ničemu, Brali jsme si ji kvůli nim a na prodejně vystavený kus byly.
Pokud neuspěju u reklamace, tak jsem díky ASKO nábytek vyhodil 40 tis. Kč. a můžu v jiné prodejně nábytku objednat sedačku znovu a snad tu která bude stejná jakou budou mít vystavenou.
V momentální chvíli čekám na odpověď z jejich reklamačního oddělení.
ASKO jsou podvodníci a kašlou na zákony o ochraně spotřebitele
Zakoupené zboží (4 ks) bylo koupené jako zahradní. V názvu i v kategorii zahradní/venkovní. Bez jakéhokoliv návodu. Bohužel po pár dnech venku začalo plesnivět. Při snaze reklamovat mi bylo sděleno, že mou reklamaci zamítají. Odvolávají se na instrukce ukryté v obchodních podmínkách, které jsou obecné, určené pro všechny produkty.
2 ks nám zůstaly nepoužité, ale po této zkušenosti už víme, že pro ně nemáme využití, když se nakonec nemohou použít jako zahradní/venkovní, bohužel ani ty nám nechtějí vzít zpět formou odstoupení od smlouvy. Podali jsme podnět na ČOI. Opravdu nedoporučuji po této zkušenosti.
@Malapija píše: Více
V takové situaci je to určitě na reklamaci. Zboží totiž není vhodné k účelu, pro který jste zboží zakoupil (§ 2161 b) OZ) a vznikají Vám tedy práva z vadného plnění. Pokud prodejce odmítá reklamaci uznat, doporučuji to ADR u ČOI, jak píšete nebo udělat znalecký posudek pro reklamaci (při úspěšné reklamaci Vám prodejce tento posudek proplatí). Tady když tak více o tom, co dělat, když prodejce reklamaci neuzná https://www.cpor.eu/…zn-reklamaci
Já mám dobrou zkušenost s https://dubok.cz Už po prvním nákupu se mi potvrdilo, že tam mají kvalitní nábyek, a od té doby jsme si odtud nakoupili vybavení do ložnice, obýváku a jídelny a ještě k tomu i zahradní nábytek. Vše zatím v parádním stavu. Můžu jen doporučit ![]()
Příspěvek upraven 05.02.26 v 06:22
Ahoj, já jestli mohu doporučit, tak nábytek, postele, kuchyň jsme nebrali z velkoobchodů.. chtěli jsme něco kvalitního, originálního a našli jsme. Vše jsme si nechali udělat u dumnabytkustach, byli jsme u nich na pobočce v Břeclavi. 😊Postele mají kvalitní, masivní, z kvalitních dřevin (buk a dub) a hlavně matrace ty mají ortopedické, což pro moje záda je ideál.
ASKO Teplice
První zkušenost je cca.11 let stará - objednal jsem obývací stěnu - ani týden po dodacím termínu (čekal jsem 8 týdnů) nedorazila. Objednávku jsem zrušil a nechal si vrátit peníze.
Druhá zkušenost je čerstvá - 7.12.2011 jsem si objednal skříň. Prodejce byla evidentně nováček a řekl bych, že bez dostatečného zaškolení (byť značně sebevědomá) a tak jsem trnul, jestli mi skutečně dorazí zboží které jsem objednal. Pominu skutečnost, že skříň měla dle tvrzení prodejce dorazit po 8 - 10 týdnech a ve smlouvě jsem až doma objevil, že termín dodání je 9 kalendářní týden roku 2012 - což tedy rozhodně neodpovídá uvedené informaci.
Skříň jsme nutně potřebovali a tak jsme napjatě čekali, kdy dorazí. Stále nic, nedalo nám to zkusili jsme infolinku - tam nám minulý týden řekli, že skříň už je na prodejně k vyzvednutí. Nikdo nezavolal - nu což.
Po vyzvednutí a kompletaci skříně se potvrdilo mé špatné tušení a zjistili jsme, že nedostatečně proškolená prodejkyně objednalo do skříně nevhodné zásuvky - šíře sice odpovídala, ale jelikož se jednalo o 3 dveřovou skříň s posuvnými dveřmi, nebyly zásuvky vhodné do středové skříňky a jednotlivé zásuvky nešly otevřít - narážely na středové posuvné dveře, které byly moc široké.
Nu což, problémy jsou od toho, aby se řešily. Zajel jsem tedy do Aska reklamaci vyřešit - paní byla příjemná, ochotná, domluvili jsme se na všem a dočkali se omluvy. Zjistilo se, že prodejkyně objednala nesprávný typ zásuvek a měla objednat jiný vhodný pro tento typ skříně. Byla mi nabídnuta správná alternativa s tím, že si na ní budu opět muset 8 týdnů počkat - to už jsem odmítl a nevyhovující zásuvky se rozhodl vrátit. Zajel jsem tedy domů. Skříň částečně rozebral a zase složil (nezbytnost pro demontáž vsazených zásuvek) a odvezl do Aska. Zde zásuvkový díl přijali a opět jsme šli na reklamační oddělení. Odtud jsme byli odvedeni k pokladně, kde nám ale nevrátili peníze. Dali nám podepsat jakousi dohodu o vrácení peněz s tím, že nám budou zaslány obvykle do 20 dnů !!! Uvedeného jsem si nevšiml a podepsal – za mnou fronta 8 lidí. Když jsem si toho později všiml, byl jsem dost silně rozzuřen (má chyba a poučení pro příště).
Nyní již marně třetí týden čekám na vrácení peněz. I přes 3 urgence nic … I přes skutečnost, že jsem v sobotu osobně pobočku v Teplicích navštívil a hovoři s vedoucím provozovny, který mi slíbil, že celou záležitost prošetří a v pondělí se mi ozve.
Neozval se nikdo a mě to krásně zapadá do sebe.
Všechny chci varovat - jestli máte rádi problémy, tak ASKO vám je zaručeně dodá - u všeho ostatního si nejsem jist …