Aspergerův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.12 09:00

@MichalRosky většina autistů je inteligentnější než průměr, jen to neumí dát najevo - četla jsem povídku Blbec z Peenemünde a i to byl podle mě autista, přitom geniální fyzik a matematik. Anonymka 26

• Citovat
  • Upravit
315
19.10.12 09:11

@anonymka 26: Aha, myslíš asi Blbec z Xeenemünde od Nesvatby. To bylo dokonce zfilmované pokud vím, ale neviděl jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 09:14

@MichalRosky ano, promiň, Peenemünde je opravdové město, to X si tam dodělal spisovatel. http://www.youtube.com/watch?… tady je ukázka. Anonymka 26

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 09:14

http://www.youtube.com/watch?… tady je vlastně ještě typičtější chování. Anonymka 26

• Citovat
  • Upravit
315
19.10.12 09:48
@Anonymní píše:
http://www.youtube.com/watch?… tady je vlastně ještě typičtější chování. Anonymka píše: Více

Tak nevím, jestli tohle je zrovna typicky autistické chování :-), s tím obávám se nemůžu souhlasit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen4
19.10.12 21:29

No právě jsem se bála, že by mohl ve škole trpět, neumí se moc bránit, je moc důvěřivý. Ale u psychologa mi řekli, že by mohl mít asistenta ve škole. A také, že odklad nic nevyřeší, že prostě bude mít stejné problémy teď i příští rok.Dnes jsem byla s prckem v knihovně, miluje knížky, ale byt není nafukovací, tak jsem to vyřešila tímto způsobem, mám doma dvě encyklopedie -Na dně moře, Vesmír a vznik země .....to mě potěšilo, protože jsem mu neuměla vysvětlit jak vzniká sopečná činnost :nevim: tak, aby to pochopil, kniha nám pomohla :dance: Jinak co se týče té aply, už jsem se objednala a v pondělí se ještě objednám k Dr, Krejčířové a uvidíme. Děkuji za rady, fakt moc a moc. ;)

• Citovat
  • Upravit
Lilieen4
19.10.12 21:36
@Anonymní píše:
@MichalRosky ano, promiň, Peenemünde je opravdové město, to X si tam dodělal spisovatel. http://www.youtube.com/watch?… tady je ukázka. Anonymka píše: Více

Tak to teda nevím, jestli toto má s autismem něco společného :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lilieen4
19.10.12 21:37
@Anonymní píše:
http://www.youtube.com/watch?… tady je vlastně ještě typičtější chování. Anonymka píše: Více
:nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
1002
20.10.12 10:05

Ahoj :)

Koukám, že se mi neuložil včerejší příspěvek :nevim:
Psala jsem ohledně diagnostiky - nám se nechtělo čekat půl roku u Dr. Krejčířové, a tak jsme se obrátili na dětskou psychiatričku MUDr. Schmidtovou (je v Praze v Lublaňské). Má dlouholetou zkušenost s diagnostikou poruch autistického spektra (prý se tím zabývá už asi 13 lwet), dřív dělala v Motole diagnostické pobyty. Jsme u ní moc spokojeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen4
21.10.12 14:12
@petull.a1 píše:
Ahoj :)Koukám, že se mi neuložil včerejší příspěvek :nevim:
Psala jsem ohledně diagnostiky - nám se nechtělo čekat půl roku u Dr. Krejčířové, a tak jsme se obrátili na dětskou psychiatričku MUDr. Schmidtovou (je v Praze v Lublaňské). Má dlouholetou zkušenost s diagnostikou poruch autistického spektra (prý se tím zabývá už asi 13 lwet), dřív dělala v Motole diagnostické pobyty. Jsme u ní moc spokojeni :)

Díky moc, za radu. Zkusím se s ní spojit a uvidíme. Mě se také nechce čekat :roll: .Chci to mít vyřešené než-li začne malej chodit do školy. Čekala jsem jsem, že když jdeme k psycholožce, tak ta nám řekne oč se jedná, ta nás vyšetřila a potvrdila autistické rysy v chování malého a řekla, že musíme navštívit APLU, aby nám řekli o co přesně jde jestli je to aspergenův syndrom či jen autistické rysy, ale slyšela jsem že se upouští od diagnozy -autistické rysy .Tak nevím. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
315
22.10.12 00:32
@Lilieen4 píše:
slyšela jsem že se upouští od diagnozy -autistické rysy .Tak nevím. :nevim: :nevim:

Těch řečí si nevšímej. Zrovna tak mnozí teoretici už dlouho usilují o to, aby se vyřadila diagnóza Aspergerův syndrom; americká psychiatrická asociace, která spravuje americký systém diagnostických definic mentálních chorob DSM to dokonce v poslední verzi udělala a plánuje zahrnout aspíky do tzv. širšího autistického fenotypu. Kecy, kecy, kecy; nic z toho žádného autistu z planety nevygumuje. Uvědom si, že diagnóza je ti dobrá tak k tomu, abys mohla žádat o dávky, na tvém synovi to nic nezmění - na to potřebuješ, aby ti syna vyšetřil někdo, kdo ti řekne, jak můžeš podpořit jeho přednosti a kompenzovat jeho nedostatky. TO je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen4
23.10.12 14:02

To je mi jasné, že se na malém nic nezmění. Ona psycholožka se mě zeptala, zda mě nevystrašila, když mi řekla, že má ty autistické rysy a, že to nejspíš vypadá na aspergův syndrom .Jen jsem se usmála a řekla jsem, že já to tuším už od mala, že je kluk trochu jiný, ale je můj a já mu říkám, že je pro mě výjmečný :andel: .Je to trochu úsměvné, když se tě pětiletý kluk zeptá jak vzniká sopečná činnost a velice se zajímá o vznik vesmíru a slunce. Někdy mi dá otázku a já nevím odpověď, tak se prostě musím podívat na net, nebo se podívat do knížek. Když mu vynadám, že se něco nesmí, chce znát důvod. Někdy je to docela vysilující :zed:.Víš chtěla jsem jen, aby měl diagnozu na papíře kvůli škole. Čoveče o dávky můžu žádát i já???Vždyť kluk je naprosto normální, myslím tím, že chodí, jízdu autobusem zvládá také, chodí do školky :-)) :dance:

• Citovat
  • Upravit
2331
23.10.12 14:38

Pokud budete mít potbvrzenou diagnozu - např. AS nebo autismus, tak na základě lékařských zpráv můžete žádat o dávky příspěvek na péči. Vzhledem k tomu, že se jedná o dítě, máte šanci, že nějakou dávku záskáte, ale záleží to na posouzení úkonů, které dítě zvládne sociální pracovnicí a následném rozhodnutí posudkového lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen4
23.10.12 21:56

Tak náš malej je celkem šikovnej, myslím, že o žádné příspěvky žádat ani nebudem.To spíš ve školce by k němu chtěla nejraději paní učitelka nějákého asistenta, nejde mu oblékání a obouvání bot, když mají kreslit či něco vyrábět děsně se vzteká a učitelka se nestíhá věnovat všem dětem, chodí do jednotřídky a mají tam i tříleté děti, kterým musí pomoci s oblékáním, chodí na tělocvik do tělocvičny a tak se převlékají do tělocviku, učitelka říkala, že než-li se prcek převlékne hodina tělocviku končí. Doma to trénujeme každý den, ovšem prostě mu to dlouho trvá a když mu to nejde vztekne se, dostane amok, brečí a už s ním nehnu. U jídla sebou šije a mění polohy jednu za druhou.Doma když se nekoukám hodí i nohu na stůl. Manžel mu pořád hubuje, že má sedět chvilku v klidu, tak možná minutu sedí v klidu.No je to prostě živel. Kolikrát říkal, že seděl sám u stolečku při obědě, protože paní učitelka už to nevydržela:-)Jedna strácí nervy u toho oblékání. Každý den to poslouchám. A co teprve, když jsem ho přihlásila na plavání :lol:,to se bude muset převlékat do plavek a zase zpět …to z něho vyrostou :zed:

• Citovat
  • Upravit
2331
23.10.12 22:23

Já jsem taky měla problémy se samostatným oblékáním a obouváním a když po mě někdo vyžadoval nějakou činnost, začala jsem se vztekat. Ale s věkem se to zlepšilo. Ale já mám kromě Aspergerova syndromu ještě dětskou mozkovou obrnu a slabozrakost, takže na nějaké příspěvky nárok mám. U lidí kteří mají jen AS je to horší, zejména u dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí