Aspergerův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lilieen
24.9.12 20:57
@Anonymní píše:
Jak může blbka něco takového vůbec vypustit z huby…je vidět, že ví kulový…poslat ji tam kde slunce nesvítí ;)
Asi si to nechám pro sebe a mé nejbližší, je to má blbost, že jsem to vykecala .Ale je pravda, že jsem nad tím přemýšlela. Kamarádka mojí mamky má syna s AS a tomu je 38 a žije s rodiči. Bylo by mi asi líto, kdyby si nenašel holku a nezažil lásku .Ale myslím, že dnes v době internetu a různých webových stránek pro As se můžou seznámit i tam, budou jeden druhému rozumět :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 21:04
@Lilieen píše:
Tak si představte, že jsem dnes kolegyni v práci řekla, že čekáme na vyšetření na vyloučení či potvrzení As. A ona řekla jednu větu, která mi zněla v uších celou cestu domů. Řekla -Fakt jo, tak to ti asi zůstane celej život na krku, co?? :nevim:

To je normální kr*va. Lilieen, klid. Jsem AS a našim jsem rozhodně na krku celý život nezůstala, zvládla jsem jak žít sama, tak si najít přítele a pak se za něj provdat a žít spokojeným partnerským životem. AS anonymka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 21:08
@Anonymní píše:
To je normální kr*va. Lilieen, klid. Jsem AS a našim jsem rozhodně na krku celý život nezůstala, zvládla jsem jak žít sama, tak si najít přítele a pak se za něj provdat a žít spokojeným partnerským životem. AS anonymka

TO JSI NÁM MAMINKÁM OD DĚTÍ S „AS“ UDĚLALA OBROVSKOU RADOST :hug: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 21:37
@Anonymní píše:
TO JSI NÁM MAMINKÁM OD DĚTÍ S „AS“ UDĚLALA OBROVSKOU RADOST :hug: :potlesk:

Je pravda, že jsem od našich odešla až skoro ve třiceti, ale pak to šlo velmi rychle, postavila jsem se na vlastní nohy a už šest let žiju v pohodě a v klidu, napřed rok a půl sama a pak s přítelem - později s manželem. Manžel je zlato, to, oč jsem já víc „mužská“ - narozeniny apod. mi nic neříkají, ano, popřeju když mi to napráská kalendář, ale nějaké „tanečky okolo“ apod. nee, o to je on citlivější a jemnější, prostě se doplňujeme. Tvůj syn to bude mít lehčí o to, že nějaké supervýlevy se od chlapců neočekávají, od děvčat ano, takže pokud si k sobě jednou najde nějakou milou a jemnou bytost, tak se doplní a bude to v pohodě. Uvidíš :hug:

• Citovat
  • Upravit
Zes
25.9.12 21:11

MichalRosky: Jasne ze to individualni to da rozum a tim chci rict ze i nekteri mohou zit celkem v pohode neziju si spatne :) takze u deti se teprv uvidi ;) a samozrejme si cenim co delas a mas muj veliky obdiv ;) ale nemyslim si ze budu nekdy potrebovat tvoji pomoc :) tim to vas zdravim a Lilieen uz jsi videla ten filmek? :)

• Citovat
  • Upravit
Zes
25.9.12 21:13

Jasne ze je to individualni** oprava :)

• Citovat
  • Upravit
315
25.9.12 21:58
@Zes píše:
ale nemyslim si ze budu nekdy potrebovat tvoji pomoc

Tak jsem to ani nemyslel, jen mě trochu zamrzel ten negativismus…

Filmy: výborný je Simon's space/Simonův vesmír

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zes
27.9.12 12:43

MichalRosky: Kdepak tak jsem to vubec nemyslel ;) negativismus vtom nehledej ja si vazim tve nabidky :) myslel jsem to prave uplne opacne :) rikam da se zit i stimhle syndromem uplne v klidu… Az budu mit cas zastavim se podivat ju? slibuju.. ale kdy to je otazka delam mesicne 450-500hod moc casu nemam :) ty jsi videl ten film co jsem rikal? Ben X? dnes jeste jedu na moravu ale zitra jak se vratim podivam se na Simona pak ti napisu muj nazor zatim…

• Citovat
  • Upravit
315
27.9.12 17:20

@Zes: Ano, znám ho. Je až nechutně reálný, pominu-li závěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zes
29.9.12 01:36

Zdravim te ano mas pravdu bohuzel je az moc realny… podivej se jeste na tohle ma to i svoje vyhody ;) http://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
Zes
29.9.12 01:38

Mysleno pro: MichalRosky. kdo neumi anglicky at si zapne titulky :)

• Citovat
  • Upravit
315
1.10.12 00:19

@Zes: Pěkný, s tím můžu jedině souhlasit. Mám například klientku, která nemluví, ale má absolutní sluch a komunikuje zpěvem. Přál bych ti zažít, co ta holka dovede všechno vyjádřit jen tím, že vezme melodii, kterou zazpívám já, nepatrně jí změní a zazpívá jako variaci: změny jsou minimální, vyznění úplně jiné, takové, aby přesně vyjádřilo její momentální stav. Má problémy s koordinací pohybů, často podléhá krizím, ale pokud jde o komunikaci, je špičkovým expertem - pro ty, kdo jsou ochotni alespoň zpochybnit tu sebestřednou ideu, že správné a normální je jen to, jak „se to dělá“ a ostatní je vadné a nesprávné. POTOM si s ní můžeš povídat o věcech, které pomocí slov vůbec není možné uchopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen4
18.10.12 22:36

Ahoj :mavam: tak jsme byli u psycholožky. Závěr -porucha autistického spektra. Dále nás odeslali na aplu…docela mě šokovala osmiměsíční objednací doba. Prý je náš chlapeček vysoce inteligentí, ovšem prostě vykazuje autistické rysy. Nevíte někdo o jiném psychologovi, který se zaměřuje na autismus, nebo myslíte, že apla je nejlepší a mám prostě počkat :nevim: .Kluk má jít příští rok do školy, chtěla jsem mu dát odklad, ale doktorka nám to nedoporučila, prý je na odklad moc inteligentní, naučil se za čtrnáct dní celou abecedu :potlesk: :potlesk: :potlesk:.Chtěla jsem mít všechno vyřešené do zápisu do školy. Dík za Vaše rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2331
18.10.12 22:46

Dobrý den,
myslím si, že Apla je na diagnostiku autismu nejlepší, např. Phdr. Thorová. Jestli je syn inteligentní, odklad bych mu téaké nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
19.10.12 00:47

@Lilieen4: No je pravda, že Dr. Thorová je opravdu dobrá, ale sluší se taky říct, že není v ČR jediná dobrá diagnostička a kromě toho je to trochu drahé - třeba Dr. Krejčířová v Thomayerce disgnostikuje na pojišťovnu. Ale objednací lhůty budou všude, kde dělají kvalitní diagnostiku, podobné.

Hodně záleží, jak na tom je s příznaky. Já nejsem hlopupý a ve škole jsem trpěl jako zvíře, ale odklad by mi stejně nepomohl. Najdi někoho, kdo začne se synkem aktivně terapeuticky pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí