Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lilieen píše:
Tak si představte, že jsem dnes kolegyni v práci řekla, že čekáme na vyšetření na vyloučení či potvrzení As. A ona řekla jednu větu, která mi zněla v uších celou cestu domů. Řekla -Fakt jo, tak to ti asi zůstane celej život na krku, co??
To je normální kr*va. Lilieen, klid. Jsem AS a našim jsem rozhodně na krku celý život nezůstala, zvládla jsem jak žít sama, tak si najít přítele a pak se za něj provdat a žít spokojeným partnerským životem. AS anonymka
@Anonymní píše:
To je normální kr*va. Lilieen, klid. Jsem AS a našim jsem rozhodně na krku celý život nezůstala, zvládla jsem jak žít sama, tak si najít přítele a pak se za něj provdat a žít spokojeným partnerským životem. AS anonymka
TO JSI NÁM MAMINKÁM OD DĚTÍ S „AS“ UDĚLALA OBROVSKOU RADOST
![]()
@Anonymní píše:
TO JSI NÁM MAMINKÁM OD DĚTÍ S „AS“ UDĚLALA OBROVSKOU RADOST![]()
Je pravda, že jsem od našich odešla až skoro ve třiceti, ale pak to šlo velmi rychle, postavila jsem se na vlastní nohy a už šest let žiju v pohodě a v klidu, napřed rok a půl sama a pak s přítelem - později s manželem. Manžel je zlato, to, oč jsem já víc „mužská“ - narozeniny apod. mi nic neříkají, ano, popřeju když mi to napráská kalendář, ale nějaké „tanečky okolo“ apod. nee, o to je on citlivější a jemnější, prostě se doplňujeme. Tvůj syn to bude mít lehčí o to, že nějaké supervýlevy se od chlapců neočekávají, od děvčat ano, takže pokud si k sobě jednou najde nějakou milou a jemnou bytost, tak se doplní a bude to v pohodě. Uvidíš ![]()
MichalRosky: Jasne ze to individualni to da rozum a tim chci rict ze i nekteri mohou zit celkem v pohode neziju si spatne
takze u deti se teprv uvidi
a samozrejme si cenim co delas a mas muj veliky obdiv
ale nemyslim si ze budu nekdy potrebovat tvoji pomoc
tim to vas zdravim a Lilieen uz jsi videla ten filmek? ![]()
@Zes píše:
ale nemyslim si ze budu nekdy potrebovat tvoji pomoc
Tak jsem to ani nemyslel, jen mě trochu zamrzel ten negativismus…
Filmy: výborný je Simon's space/Simonův vesmír
MichalRosky: Kdepak tak jsem to vubec nemyslel
negativismus vtom nehledej ja si vazim tve nabidky
myslel jsem to prave uplne opacne
rikam da se zit i stimhle syndromem uplne v klidu… Az budu mit cas zastavim se podivat ju? slibuju.. ale kdy to je otazka delam mesicne 450-500hod moc casu nemam
ty jsi videl ten film co jsem rikal? Ben X? dnes jeste jedu na moravu ale zitra jak se vratim podivam se na Simona pak ti napisu muj nazor zatim…
Zdravim te ano mas pravdu bohuzel je az moc realny… podivej se jeste na tohle ma to i svoje vyhody
http://www.youtube.com/watch?…
Mysleno pro: MichalRosky. kdo neumi anglicky at si zapne titulky ![]()
@Zes: Pěkný, s tím můžu jedině souhlasit. Mám například klientku, která nemluví, ale má absolutní sluch a komunikuje zpěvem. Přál bych ti zažít, co ta holka dovede všechno vyjádřit jen tím, že vezme melodii, kterou zazpívám já, nepatrně jí změní a zazpívá jako variaci: změny jsou minimální, vyznění úplně jiné, takové, aby přesně vyjádřilo její momentální stav. Má problémy s koordinací pohybů, často podléhá krizím, ale pokud jde o komunikaci, je špičkovým expertem - pro ty, kdo jsou ochotni alespoň zpochybnit tu sebestřednou ideu, že správné a normální je jen to, jak „se to dělá“ a ostatní je vadné a nesprávné. POTOM si s ní můžeš povídat o věcech, které pomocí slov vůbec není možné uchopit.
Ahoj
tak jsme byli u psycholožky. Závěr -porucha autistického spektra. Dále nás odeslali na aplu…docela mě šokovala osmiměsíční objednací doba. Prý je náš chlapeček vysoce inteligentí, ovšem prostě vykazuje autistické rysy. Nevíte někdo o jiném psychologovi, který se zaměřuje na autismus, nebo myslíte, že apla je nejlepší a mám prostě počkat
.Kluk má jít příští rok do školy, chtěla jsem mu dát odklad, ale doktorka nám to nedoporučila, prý je na odklad moc inteligentní, naučil se za čtrnáct dní celou abecedu
.Chtěla jsem mít všechno vyřešené do zápisu do školy. Dík za Vaše rady ![]()
Dobrý den,
myslím si, že Apla je na diagnostiku autismu nejlepší, např. Phdr. Thorová. Jestli je syn inteligentní, odklad bych mu téaké nedávala.
@Lilieen4: No je pravda, že Dr. Thorová je opravdu dobrá, ale sluší se taky říct, že není v ČR jediná dobrá diagnostička a kromě toho je to trochu drahé - třeba Dr. Krejčířová v Thomayerce disgnostikuje na pojišťovnu. Ale objednací lhůty budou všude, kde dělají kvalitní diagnostiku, podobné.
Hodně záleží, jak na tom je s příznaky. Já nejsem hlopupý a ve škole jsem trpěl jako zvíře, ale odklad by mi stejně nepomohl. Najdi někoho, kdo začne se synkem aktivně terapeuticky pracovat.