Aspergerův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
23.9.12 21:44
@Zes píše:
Ahoj :) mno ja mam taky tenhle syndrom a jak tu nekdo rika ze nemuzeme chodit do prace tak to je nesmysl jezdim nakladakem uz 13let mam 12leteho syna ale jsem tedy rozvedeny mno takze ehmm… aby jste se vzili do nasich situaci tak doporucuji film Ben X moc hezky udelane presne to sedi… ale divat se sam na sebe neni nic moc ale co muzu delat??? zrejme nic jen bojovat bojovat a zase bojovat kazdy den a az do konce meho zasraneho zivota az do uplneho konce dokud budu dychat… :zed: :zed:

Víš co, to je prostě hodně individuální a taky moc záleží na tom, co máš na mysli, když řekneš „práce“. K práci, kterou jsem dělal já (softwarový vývoj), už se nebudu moci vrátit (a upřímně řečeno ani nechci, i kdybych mohl), ale rozhodl jsem se to nevzdat a pokusit se zároveň o něco užitečného pro druhé. Zakládám sdružení pro podporu poskytování služeb pro autistickou komunitu, teď jsem spustil webový server jako zárodek informačního portálu ( www.adventor.org. adventor. org/), dělám poradenství rodíčům i dospělým autistům - TO je moje odpověď na otázku „co muzu delat???“.

Je pravda, že jsem měl svým způsobem kliku a díky tomu jsem na tom o něco lépe, než řada jiných AS. Ale zároveň jsem rozhodnutý to nevzdat. Investoval jsem do svého projektu hodně (práce), ale netlačím to tím „přes závit“ jak to ty myslíš, protože tím se rychle vyčerpáš a oba víme, jak to končí. Takže já bych nikdy nenapsal „az do konce meho zasraneho zivota dokud budu dychat“, ale spíš „dokud žiju, mám možnost pro projekt pracovat a dokud projekt někomu pomáhá, má můj život smysl“. Tolik můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.9.12 22:58

MichalRocky - to je dobře, že se snažíte něco dělat pro druhé. Já taky vděčím za hodně rodičům, díky nim mám např. vzdělání takové jaké mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen
24.9.12 15:28
@Anonymní píše:
Jako bych slyšela moje rodiče, jenže ti museli poslouchat o historii, vykopávkách, dinosaurech a králích :mrgreen: AS anonymka

Tak my teď máme to moře, vesmír a lidské tělo a v neposlední řadě metyl kauzu..každému vysvětluje, že nemá pít ten alkohol a jak oslepne, že jen pivo a víno :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 15:37
@Anonymní píše:
Já zatím čekám na potvrzení AS…což je zřejmé z toho co jsem tu četla…její koníček je tělo a jak funguje…snažím ji obzor rozšířit, tak se trochu daří :oops:…jinak mele mele mele…zatím to všem připadá roztomilé, ale později je to bude obtěžovat :zed:

No je pravda, že to mluvení třeba dvě hodiny v kuse o vesmíru či o moři je děs .Pak má zase chvilku kdy chce být sám a to mé uši odpočívají. Teď řeknu něco hnusného, ale já se někdy přistihnu, že už ani neposlouchám co říká, jen přikyvuji :oops:,prostě vypnu a přemýšlím co udělám k večeři, on je schopen mluvit i přes to, že se bavíme s manželem 8o

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 15:43
@MichalRosky píše:
Víš co, to je prostě hodně individuální a taky moc záleží na tom, co máš na mysli, když řekneš „práce“. K práci, kterou jsem dělal já (softwarový vývoj), už se nebudu moci vrátit (a upřímně řečeno ani nechci, i kdybych mohl), ale rozhodl jsem se to nevzdat a pokusit se zároveň o něco užitečného pro druhé. Zakládám sdružení pro podporu poskytování služeb pro autistickou komunitu, teď jsem spustil webový server jako zárodek informačního portálu ( www.adventor.org. adventor. org/), dělám poradenství rodíčům i dospělým autistům - TO je moje odpověď na otázku „co muzu delat???“.Je pravda, že jsem měl svým způsobem kliku a díky tomu jsem na tom o něco lépe, než řada jiných AS. Ale zároveň jsem rozhodnutý to nevzdat. Investoval jsem do svého projektu hodně (práce), ale netlačím to tím „přes závit“ jak to ty myslíš, protože tím se rychle vyčerpáš a oba víme, jak to končí. Takže já bych nikdy nenapsal „az do konce meho zasraneho zivota dokud budu dychat“, ale spíš „dokud žiju, mám možnost pro projekt pracovat a dokud projekt někomu pomáhá, má můj život smysl“. Tolik můj názor.

Webovka je moc pěkná, zda se nám potvrdí As či jiná forma autismu určitě se zaregistruji .Chci ,aby syn vyrůstal s pocitem, že může žít šťastně i s AS, že nemusí mít žádná omezení, prostě, že je trochu jiný a tím výjmečný …pro mě je určitě i když někdy na zaškrcení, ale můj :andel:

• Citovat
  • Upravit
2331
24.9.12 16:17

Já jsem to taky v dětství tak měla, že mi vadili, že se rodiče bavili spolu, nebo třeba když se mamka na ulici s někým zastavila, tak se mi nelííbilo, že se nevěnuje mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.12 18:45
@Lilieen píše:
No je pravda, že to mluvení třeba dvě hodiny v kuse o vesmíru či o moři je děs .Pak má zase chvilku kdy chce být sám a to mé uši odpočívají. Teď řeknu něco hnusného, ale já se někdy přistihnu, že už ani neposlouchám co říká, jen přikyvuji :oops:,prostě vypnu a přemýšlím co udělám k večeři, on je schopen mluvit i přes to, že se bavíme s manželem 8o

To je Přesně AS…bude mluvit i když to nikoho nebude zajímat a poslouchat…když už ji mám plné zuby tak ji okřiknu a nebo změním téma…dneska jsem byla s dcerkou na tancování a pořád mlela, mlela a mlela
:roll:…snažím se jí to vysvětlit, ale nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 19:33
@Anonymní píše:
To je Přesně AS…bude mluvit i když to nikoho nebude zajímat a poslouchat…když už ji mám plné zuby tak ji okřiknu a nebo změním téma…dneska jsem byla s dcerkou na tancování a pořád mlela, mlela a mlela :roll:…snažím se jí to vysvětlit, ale nic…

Když jsem jako mrně mlela a mlela, tak mě naši „odstavili“ - poslali mě to říci třeba velkému plyšákovi v dětském pokojíčku apod. Možná by tohle pomohlo? AS anonymka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 19:53
@Anonymní píše:
Když jsem jako mrně mlela a mlela, tak mě naši „odstavili“ - poslali mě to říci třeba velkému plyšákovi v dětském pokojíčku apod. Možná by tohle pomohlo? AS anonymka

většinou stačí pustit nějakou pohádku a je ticho…je to, ale chytrá hlavička ;) …jsem na ni pyšná…i kdyby ji narostla druhá nebo třetí hlava budu ji vždycky milovat :srdce: kecku jednu :hug:

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 20:27
@Anonymní píše:

Tak to jsem zkoušela, ho prostě poslat pryč, ale on někdy kříčí-mlčte, teď mluvím já. A dožaduje se prostě pozornosti, já už jsem se naučila vypnout, ovšem manžel to těžce nese :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 20:31
@Anonymní píše:
většinou stačí pustit nějakou pohádku a je ticho…je to, ale chytrá hlavička ;) …jsem na ni pyšná…i kdyby ji narostla druhá nebo třetí hlava budu ji vždycky milovat :srdce: kecku jednu :hug:

Tak to opravdu pomáhá, také to někdy tak vyřešim ;),když už cítím, že jsem před výbuchem, nebo mě už chytá migréna :roll:,tak to zachrání DVD s pohádkou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 20:32
@Lilieen píše:
Tak to jsem zkoušela, ho prostě poslat pryč, ale on někdy kříčí-mlčte, teď mluvím já. A dožaduje se prostě pozornosti, já už jsem se naučila vypnout, ovšem manžel to těžce nese :roll:

Pak tedy šupnout násilím, pokud je situace neúnosná. Prostě se musí naučit, že teď mluví dospělí a on musí chvíli mlčet. Pokud to není velmi těžký AS, tak to pochopí.

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 20:41

Tak si představte, že jsem dnes kolegyni v práci řekla, že čekáme na vyšetření na vyloučení či potvrzení As. A ona řekla jednu větu, která mi zněla v uších celou cestu domů. Řekla -Fakt jo, tak to ti asi zůstane celej život na krku, co?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 20:44
@Lilieen píše:
Tak si představte, že jsem dnes kolegyni v práci řekla, že čekáme na vyšetření na vyloučení či potvrzení As. A ona řekla jednu větu, která mi zněla v uších celou cestu domů. Řekla -Fakt jo, tak to ti asi zůstane celej život na krku, co?? :nevim:

Jak může blbka něco takového vůbec vypustit z huby…je vidět, že ví kulový…poslat ji tam kde slunce nesvítí ;)

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
24.9.12 20:48
@Anonymní píše:
Pak tedy šupnout násilím, pokud je situace neúnosná. Prostě se musí naučit, že teď mluví dospělí a on musí chvíli mlčet. Pokud to není velmi těžký AS, tak to pochopí.

Na logopedii mi řekli, že bychom měli začít chodit k dětskému psychologovi a on nám poradí, jak se v těchto situacích chovat, nechci ho moc fyzicky trestat. Ovšem je pravda, že když je to opravdu neúnosné tak manžel mu jednu lupne a on uražený odchází do pokojíčku, ale tak za deset minut je tu zpět.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA