Aspergerův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lilieen
20.9.12 21:37

Můj syn má asi autismus

Ahoj všem..chtěla jsem se Vás všech zeptat na váš názor, už nemohu ani spát musím pořád myslet na to co nás čeká. Náš pětiletý syn se narodil ve 37 týdnu císařským řezem, kvůli mé eklapsii.Byl úplně normální miminko, dobře se vyvíjel, ovšem až na řeč začal mluvit skoro až ve třech letech, nikdy po nás neopakoval slova, ani hry tipu paci paci po nás nikdy neopakoval, za to už od miminka při radosti plácá o sebe rukama, jako když si chcete oklepat ruce od špíny, to dělá do dnes i při malé pochvale, když dostane jídlo které má rád. Jeho hra s autíčky byla také divná, místo aby jezdil, řadil auta do řady, hraje si převážně sám, nikdy jsem neslyšela: mami pojď si hrát, to jen když chce hrát pexeso a domino .Jako miminko nikdy nedělal haf haf ani bů, když jsme mu ukázali psa či krávu. Nesnáší nové oblečení, musím ho na nová trika či kalhoty připravovat než-li mu je dám .Od jara, ale začal kuňkat, bručet a ptát se pořád dokola (třeba i 40× za den)kolik je hodin.No a od srpna začal mrkat a při tom trochu pootevře pusu. Já už mám podezření dlouho, ale naše obvodní doktorka mi řekla, že ty verbální projevy jsou jen dětská hra, až když viděla při pětileté prohlídce to mrkání a ještě přešlapování na místě dala nám doporučení na Neurologii, tam jdeme až v říjnu a já jsem jak na trní. K tomu jsme byli před týdnem u logopedky a já jsem se ani slůvkem nezmínila a logopedka mi řekla, že malej má autistické rysy. Ještě jsem si vzpoměla, že neříkáme básničky ani písničky, nemaluje lidi, ale plánky letadel, či akvárko s rybama a když mu výkres nejde, tak se vztekne a prostě nemaluje :cert:,také oblékání je děs, ve školce si pořád stěžují .Je také naprosto ujetý na knížky pořád musím číst, ale i on sám třeba tři hodiny vydrží prohlížet knížky. Možná si na vše ani nevzpomenu. Jinak je naprosto normální kluk :) :andel:,chodí do školky, má rád děti, oční kontakt navazuje, ovšem jen u toho koho dobře zná .Koho nezná s tím nemluví. Chtěla jsem se zeptat :myslíte, že hrozba diagnozy autismu je reálná :?: Omlouvám se za hrubky a překlepy :oops:

• Citovat
  • Upravit
2331
20.9.12 22:42

Dobrý den,
myslím, že Váš syn by mohl mít Aspergerův syndrom. Projevy každého dítěte jso trochu jiné, je to individuální. Někteří autisti udržují oční kontakt, jiní ne. To stavění aut do řad, ptaní se pořád dokola na stejnou věc nebo že nesnáší nové oblečení, to jsou autistické rysy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 22:37
  • Citovat
  • Upravit
Lilieen
22.9.12 23:05

Děkuji za odkaz na článek, něco sedí něco vůbec. Uvidíme co na neurologii, kam nás pošlou dál. Ono se stejně nic nezmění, jen na to budeme mít papír, ale zase si myslím, že by mě mohli poradit ve výchově, třeba jestli něco neděláme špatně a ještě by ve školce mohli přestat prudit zkrz to oblékání, on než se převlékne na tělák(chodí do tělocvičny)tak učitelku berou mrákoty :lol: no a pak ve škole, máme jít za rok 8o.

• Citovat
  • Upravit
Lilieen
22.9.12 23:14

Jani, také si to myslím .No uvidíme, co nám řeknou doktoři. Už od mala mi každý říká, že je jiný i ve školce učitelky. Někdy to pociťuji, někdy si říkám, že je uplně stejný jako ostatní. Pravdou je, že je stejný jako ostatní, až na těch pár výjmečností. Je to můj :andel: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2331
22.9.12 23:24

To já jsem s oblékáním měla taky problémy, nebavilo mě dělat praktické věci, neměla jsem trpělivost na zavazování tkaniček, skládání oblečení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen
23.9.12 08:44

Tak to je přesné, malej na to také nemá trpělivost, jak mu nejde vrazit nohu do nohavice tak se začne vztekat :evil: a je ze vším konec, problém je i narvat nohu do boty. Někdy mám nervy na krajíčku a jsem před výbuchem..ovšem musím říct, že trpělivost je mou silnou stránkou :D :D

• Citovat
  • Upravit
Zes
23.9.12 11:52

Zdravim

Ahoj :) mno ja mam taky tenhle syndrom a jak tu nekdo rika ze nemuzeme chodit do prace tak to je nesmysl jezdim nakladakem uz 13let mam 12leteho syna ale jsem tedy rozvedeny mno takze ehmm… aby jste se vzili do nasich situaci tak doporucuji film Ben X moc hezky udelane presne to sedi… ale divat se sam na sebe neni nic moc ale co muzu delat??? zrejme nic jen bojovat bojovat a zase bojovat kazdy den a az do konce meho zasraneho zivota az do uplneho konce dokud budu dychat… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
2331
23.9.12 13:09

Lileen já jsem na to časem přišla, že je to pro život důležité, dělat ty praktické věci, ale trvalo to několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilieen
23.9.12 15:21

Zes-díky za tip, hned se po filmu podívám. Víte jak se řeklo autismus já si hned vybavím Reimanna s Hofmanem. Myslím, že hodně lidí to má prostě spojené s tím filmem. Četla jsem o dosti lidech, kterým byla diagnoza zdělena až v dospělosti, tak že s na ně nikdo nebral ohled asi ani ve škole ani v zaměstnání. Je super, že prostě bojujete, že nic nevzdáváte, ono člověku asi nic jiného nezbude .Syn stojí vedle mě a mluví a mluví a mluví…vypráví mi o moři a žralokách a co všechno tam žije, ovšem už snad hodinu a půl. :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.12 16:43
@Lilieen píše:
Zes-díky za tip, hned se po filmu podívám. Víte jak se řeklo autismus já si hned vybavím Reimanna s Hofmanem. Myslím, že hodně lidí to má prostě spojené s tím filmem. Četla jsem o dosti lidech, kterým byla diagnoza zdělena až v dospělosti, tak že s na ně nikdo nebral ohled asi ani ve škole ani v zaměstnání. Je super, že prostě bojujete, že nic nevzdáváte, ono člověku asi nic jiného nezbude .Syn stojí vedle mě a mluví a mluví a mluví…vypráví mi o moři a žralokách a co všechno tam žije, ovšem už snad hodinu a půl. :D :D :D

Jako bych slyšela moje rodiče, jenže ti museli poslouchat o historii, vykopávkách, dinosaurech a králích :mrgreen: AS anonymka

• Citovat
  • Upravit
2331
23.9.12 16:53

AS anonymní, já mám taky své oblasti zájmu - např. lázeňství. Znáte pražskou Aplu? Vloni jsem s nimi byla na pobytu pro lidi s Aspergevovým syndromem. Jestli chcete, můžeme se někdy v budoucnu setkat osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.12 16:56

@Jana Martinková neznám, já těm organizovaným věcem moc nefandím, jak už jsem psala o pár stránek dříve ( debata o lázních v TP ). AS anonymka

• Citovat
  • Upravit
2331
23.9.12 17:00

Aha, já taky znám hodně lidí s AS, kteří jsou spíše samotáři. Já jsem docela společenská, mnohdy však neumím kontakt správně navázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.12 18:42

Já zatím čekám na potvrzení AS…což je zřejmé z toho co jsem tu četla…její koníček je tělo a jak funguje…snažím ji obzor rozšířit, tak se trochu daří :oops:…jinak mele mele mele…zatím to všem připadá roztomilé, ale později je to bude obtěžovat :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA