Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám známeho co má aspergruv syndrom a je řidičem autobusu je to možné?
@tygrtygr píše:
Mám známeho co má aspergruv syndrom a je řidičem autobusu je to možné?
co to je za otázku? proč by to nebylo možné ![]()
No když má aspergruv syndrom se divým že mu daly řidičák je takový zvláštní a sám se my přiznal že má tu poruchu?
@tygrtygr píše:
No když má aspergruv syndrom se divým že mu daly řidičák je takový zvláštní a sám se my přiznal že má tu poruchu?
Normálně na toto nereaguju, ale nedá mi to - a ty víš, co je aspergerův syndrom?
Aspergr není kontraindikací pro ŘP. Záleží na formě.. Pokud udělal standartně řidičák, není problém.. Trochu nechápu otázku, u spousty lidí to totiž ani nepoznáš, že tenhle syndrom mají..
@tygrtygr píše:
no a co, že má aspergera
kdyby neměl třeba ruku tak tvůj dotaz chápu, ale myslím, že jsi dost mimo.
@sophinka píše:
no a co, že má aspergerakdyby neměl třeba ruku tak tvůj dotaz chápu, ale myslím, že jsi dost mimo.
pod to bych se podepsala ![]()
@Bella29 viděla jsem paní, co řídí nohama…
To je sranda když někdo píše o něčem, o čem moc neví
@byron tak to já taky, ale alespoň bych chápala proč se ptá…
Jenomže člověk který ví o aspergerovi s prominutím h.vno a píše jak je ten člověk divnej a jak je možné že řídí… skoro mi to přišlo, že hned po emiminu bude psát na jeho zaměstnavateli jestli ví koho si hřeje na prsou ![]()
@sophinka Já jsem pochopila jak to bylo myšleno
Upřímně řečeno mě ten dotaz spíš dost rozčílil, tak jsem se raději ani nerozepisovala, abych nemusela být jízlivá
Kdyby si tygrtygr přečetla alespoň první stranu téhle diskuse, našla by tam seznam významných lidí, kteří trpěli nebo trpí nějakou formou PAS a nemusela by se takhle blbě divit ![]()
Mě to jenom zajímalo jak to je s tím řidičákem já to zle nemyslel já sem to nevěděl že aspergr muže mít řidičák.
@tygrtygr píše:
Mě to jenom zajímalo jak to je s tím řidičákem já to zle nemyslel já sem to nevěděl že aspergr muže mít řidičák.
jako že sis myslel/a že řídí bez řidičáku, když je,,blázen,,
Tak třeba já jsem Asperger. Manžela jsem si našla normálně, žiju normální život, s odezněním puberty odplynuly věci jako to, že jsem byla schopná celý den nepromluvit ani slovo, i nerozhodnost se hodně zlepšila. Občas bojuju s tím, že něco nestíhám, neboť jsem nechala vše na poslední chvíli, ale k životu to je, i k tomu „běžnému“.
Ahojky tak tě vyvedu z omylu, spoustu aspíku v dospělosti téměř nelze odlišit od normálních lidí ! Záleží jak silně má AS poruchu, takže může být jen že má afekty tj. je výbušný, špatně snáží změny ap, nebo je tichý a uzavřený do sebe.Můj otec byl AS a kromě těch afektů byl velice inteligentní a pracoval jako osvč vydělával hodně,a o rodinu se staral.
mamka s ním vydržela a vychovala s ním 3 děti
no pravda je že společenský moc nebyl
byl uzavřený kamarády moc neměl jo a většinu času strávil v práci to ho dost naplnovalo myslím jeho ego…čím víc vydělával tím víc byl spokojenější, v citové oblasti vůči nám byl bohužel jiný (nedával najevo city) a když tak svým zvláštním způsobem.
Nejvíc byl foxovaný citově na mamku