Aspergerův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
735
3.9.15 19:00

Pisu to trochu zmatene, zda ma syn AS nebo ne tu nepozname, ale urcite by potreboval individualni pristup. A jestli nemate moznost jine skolky zkuste pozadat o tu asistenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 08:37

Jestli někoho zajímá pokračování, tak včera jsem byla na koberečku u paní ředitelky která si mě podala tak neslýchaným způsobem, že mám dojem, že by mi to snad nikdo ani neuvěřil. Nejspíš syna ze školky vyhodí protože tak příšerné dítě tam za jejich 36let praxe neměli. Chyba je na straně rodičů, TO dítě v životě neslyšelo NE! Je vidět, že rozhodně není hloupý, ale TAKOVÉ dítě prostě nemůže chodit s jinými dětmi. Padlo i něco o tom, jak maminky co viděly jak se chová div neomdlívají :? ještě další a další věci- o některých vím jistě že jsou nesmysl. Dosud jsem od učitelek slyšela akorát že mu dělá problém se obouvat s tím bojuje a pak že sem tam nespolupracuje, ale nic z čeho bych usoudila, že mám doma TAKOVÉ dítě. Chtějí nás donutit odjít protože pí uč. si s ním není schopná poradit- takhle se to u nás na vsi dělá s problémovými, ať si je na hrb vezme někdo jiný :? jsme přihlášení do speciální poradny kde mají zkušenosti i s dětmi s PAS tak uvidíme co nám řeknou tam. Ale musím říct, že mě to hluboce zasáhlo, sama nejlépe znám synovi zápory, ale tak jak ona ho vykreslila jako vyvrhele, teroristu, sígra a já nevím co ještě to bylo skutečně nefér :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
16694
26.9.15 17:38

Vím jak ti je :hug: Vedoucí učitelka ve školce na mě nastoupila naprosto stejně. Rok předtím chodil syn do školky v jiném městě..stěhovali jsme se a tam to s ním zvládali v celkem v pohodě. Po nástupu do místní školky to byl zlý sen. V říjnu mě odchytla vedoucí učitelka (sama se pasovala do role ředitelky, ale tou, jak jsem později zjistila, ve skutečnosti není) a spustila na mě, že kdyby věděla, CO je to za dítě, tak by v životě nepřistoupila k tomu, že by ho přijala, aniž by měl za sebou psychologické vyšetření (vtipné bylo, že aktuální psychozprávu jsem jí dávala hned při zápisech). V podstatě mi syna vylíčila přesně tak, jak popisuješ situaci ty. Taktéž nezapomněla dodat, že rodiče jiných dětí si stěžují, když vidí, jak se syn chová v šatně, že to na ty rodiče působí hrozným dojmem, když tam můj syn vyvádí (takže hlavně vypadat dobře před rodiči). Dotazovala jsem se pak třídní učitelky a ta výrazný problém neměla. Říkala, že v minulosti již měla ve třídě postupně tři autisty a můj syn je proti nim naprosto v pohodě. Má své chvilky, ale zvládají to. Ale mě to vedoucí učitelka podala skutečně tak, že nikdy nepotkali dítě, které by jakkoliv vybočovalo.

Byli by ochotní mít ve třídě asistenta pedagoga? Nebo je možnost přeřazení k jiné učitelce, když tato očividně nezvládá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 18:56

Ředitelka když uslyšela že situaci řešíme a o mém podezření na PAS najednou obrátila s tím, že musíme co nejvíce spolupracovat, že si kluka vezme k sobě- k velikánům aby se nemusel setkátvat se současnou pí. uč. O asistentovi mi řekla, že si hradí rodiče, na což pravděpodobně mít nebudeme, nicméně to je předčasné, uvidíme po poradně.
Hrozně mě zaskočila, speciálně protože syn přestal vyvádět v šatně dal pusinku a šel i k té „zlé“ učitelce, tak jsem myslela, že si to postupně všechno sedá :nevim: a najednou na mě vybalí takové historky, že jsem dokázala jen zírat. Do vyšetření si ho nechám doma, pak budeme pokračovat v řešení. Ale musím tam zajít, chci od nich písemně popsat problémové chování a vsadím se, že tam nebude ani půlka toho co mi navykládala, včetně omdlívající maminky. A co mě nejvíc štve, že mě sjela ředitelka která dohromady viděla syna asi 4× a pí uč. neměla ani koule na to vylézt a přidat se k rozpravě :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
4332
26.9.15 19:10

Ahoj, syna doma nenechávej, pokud má opravdu PAS, tak by tohle pro něj mohlo znamenat zbytečnou zátěž, máš domluvu, že si ho ředitelka vezme k sobě do jiné třídy, přistup na to. Stran asistenta. není pravda, že ho musí hradit rodiče - pokud dostanete diagnozu, tak bys měla dostat i doporučení na asistenta pedagoga. V tom případě by o něj měla požádat paní ředitelka a měl by ho platit kraj. Ovšem, bohužel, na první pololetí se to už nestihne, žádá se do června (aby byl od září), ale na druhé pololetí se to snad dá zvládnout. Ono hodně záleží na tom, jak moc bude paní ředitelka spolupracovat. Je to běh na dlouhou trať, ale neboj, vše nějak dopadne.
Je to pořád Tvůj syn, kterého miluješ, nejlépe ho znáš a děláš co můžeš. Moc Ti držím palce a nenech se otrávit nějakými psychologickými kecami od ředitelky, nebo učitelky. To, abys syna nechala doma, prosím dobře zvaž, zkus se vžít do momentu, jak pak bude syn reagovat, když po nějaké době, kdy bude s Tebou doma, bude muset zpět do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 19:18

@nonina ona mi to sama ředitelka navrhla, že mám do října omezit docházku a od října si ho vezme k sobě s tím že pokud bude nesnesitelný poletí, pak když uslyšela, o té poradně sama navrhla, že to necháme do té doby. (8.10) Velikáni mají nějakou brannou hru či co, proto si ho nemůže/nechce vzít hned. Synovi je celkem jedno jestli chodí a nebo nechodí, je spokojený tak jak je. Ale přemýšlela jsem nad tím že bych tam chodila v rámci možností s ním na pár hodin dopoledne aby pobyl mezi vrstevníky. Navíc si ho tam oblíbil jeden klučík a každé ráno na něho čeká- toliko ke tvrzení že ho děti jen vidí a řvou. :zed: Ve dnech kdy by mi manžel mohl dohlídnout na mladšího, pokud by mě tam nechali sedět a dohlížet na něj by to možná bylo prozatimní řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.15 20:13

Bohužel tu jde primárně o učitelku, která je starám zlá a nezvládá jiné děti než ty co nesedí s rukama za zády, natož když se objeví někdo problémovější. Tahle opatření i zastrašovací výstup paní ředitelky to všechno směřuje jen k tomu, že potřebuje doklepat dobu než pí. uč. odejde do důchodu a všichni si oddechnou. Děti zastrašuje. Sama ředitelka mi loni prozradila že o potížích s ní ví, nebyla jsem první kdo se ptal proč děti pláčí když zjistí že ráno je tam Jitka. :nevim: Už neví jak by se synem hla, tak to zkouší odtud. Ale samozřejmě vím, že syn má problém se začlenit a s komunikací, rozhodně ho neomlouvám, jen tím chci říct, že nezvládá „normální“ děti natož ty malinko jiné.

• Citovat
  • Upravit
3540
8.10.15 19:28

Ahoj podle ppp je syn „čistý“ asperger. Ještě nás čeká psychiatr aby diagnozu potvrdil. Psycholožka z poradny sjede do školky jim udělat přednášku jak s takovým dítětem zacházet a že nic co dělá nedělá jako útok na jejich osobu. Jak budeme pokračovat dál nevím. školka jakoukoli komunikaci neguje. Uvidíme co mi řeknou teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.10.15 19:37

Teď už bez anonymu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
9.10.15 05:51

@evick2 je fajn, že udělali jasno tak brzo. Stra školky, vyběhej si papíry, třeba by fakt šlo pořešit AP (asistenta pedagoga), ten by pak mohl být nápomocen tomu, aby syna ve školce učitelky nebraly jako přítěž, i kdyžz teda je to hrozné, že ho tak berou.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.10.15 06:38

@evick2 Taky držím palce! Bude to dobré, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
9.10.15 07:18

Jednání se školkou je horší než jednání s Honzíkem, u toho alespoň vím na čem jsem u nich jen zírám. Když jsem od nich chtěla popis problémového chování pro poradnu tak mi ho nejprve odmítly napsat, později mi ředitelka „omylem“ dala do obálky jiný papír.. no jeden by se z nich pic :zed: a když jsem si přečetla ten jejich výtvor tak jsem šla do kolem, popis více méně normálního dítěte, zajímalo by mě kde je ten vyvrhel, kterého mi popisovala, jak z něj rodiče omdlévají a děti jen ho vidí tak řvou… :pocitac: jo holt chtějí odstranit problémové dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.2.16 07:45

Má dcera z jiné planety

Chtěla bych se podělit o zkušenosti s holčičkou z jiné planety.
Lucinka se narodila jako druhá dcera do naší aktivní, vtipné a veselé rodiny. Do té doby vše fungovalo skvěle. Už v porodnici byla jiná než ostatní děti, pořád jen křičela. Po příchodu domů začalo peklo, neuměla sát, každá manipulace s ní vyvolala neskutečný řev. První tři roky prostě jen řvala a nikdy nikdo nevěděl proč. Byla jsem na antidepresivách(jen dočasně) kdy mě napadali myšlenky jak se jí zbavit. Nazvala bych to zoufalstvím, kdy jsem si seděla v kuchyni, popíjela kávu a kouřila jednu za druhou a čekala až přijde manžel z práce aby vzal „to dítě“ které bylo připraveno v autosedačce a já ho přemlouvala aby jí odvezl do baby boxu, protože zabití jsem zavrhla. Možná to zní hrozně ale tenkrát jsem tak přemýšlela…řev, řev, nic nefungovalo, můj, náš život se hroutil.Ve třech letech se ze dne na den vše změnilo, přestala ječet a stal se z ní andílek. Nevím zda je člověk vybaven pobírat ta velké změny.
O to víc začala být jiná. Jinak si hrála, vše rovnala do přesných řad podle velikostí a barev a pokud jí něco nesedělo tak plakala. Dlouhé minuty se dokázala při hudbě točit na místě a nikdy se nemazlila tak jako starší dcera. Roky ubíhaly a my po mnoha vyšetřeních měli jen odpovědi, že je jiná, zvláštní, ale na severu čech najít odborníka není snadné. Smířila jsem se s tím, že je prostě jiná. Měli jsme štěstí na učitelky mš a zš. Až nyní v 10letech přišel zlom.Ve škole co se učení týče problém není, má jedničky ale jakmile se k ní dostane jiný učitel, který ji nezná a hlavně ona nezná jeho tak to skřípe. Odříkat básničku v Aj sice zvládne ale o přednesu se nedá mluvit a když přišla ze školy, že se to paní učitelce nelíbilo, že koktá tak jsem jednala. Možná jsem doufala jen v nějakou poruchu učení, ale diagnoza byla jasná hned…Aspergerův syndrom. Každý chce mít zdravé dítě, ale mě se tak moc ulevilo. Konečně vím z jaké planety je Moje Lojzinka.
Ona nikdy nevkročila na silnici, protože jsem řekla, že se to nesmí. Nikdy nelezla na okno, protože se to nesmí. Když jiné dítě otevíralo branku u plotu tak vyváděla, protože se to nesmí. Jsem 10let s mojí Lojzinkou doma, nepobírám žádné příspěvky, ale to rozhodnutí bylo správné. Zavázat tkaničky je nadlidský výkon. Pochopit zadání úkolu jen z textu není možné. Na vše musí dostat jasné instrukce a hlavně mě potřebuje jako oporu. Je to ten Aspík co je stále smutný, nikomu neubližuje, samotář, často pláče protože jí nikdo nerozumí. Je to můj anděl a to nejlepší co mě v životě mohlo potkat. Má skvělou rodinu která tu vždy pro ní bude. |
Mám strach z budoucnosti, mám strach až vyroste aby narazila jen na hodné lidi. je tak naivní, že by jí každý využíval. Ale ta úleva po vyslovení diagnozy byla velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
23.2.16 08:17
@Anonymní píše: Ředitelka když uslyšela že situaci řešíme a o mém podezření na PAS najednou obrátila s tím, že musíme co nejvíce spolupracovat, že si kluka vezme k sobě- k velikánům aby se nemusel setkátvat se současnou pí. uč. O asistentovi mi řekla, že si hradí rodiče, na což pravděpodobně mít nebudeme, nicméně to je předčasné, uvidíme po poradně.
Hrozně mě zaskočila, speciálně protože syn přestal vyvádět v šatně dal pusinku a šel i k té „zlé“ učitelce, tak jsem myslela, že si to postupně všechno sedá :nevim: a najednou na mě vybalí takové historky, že jsem dokázala jen zírat. Do vyšetření si ho nechám doma, pak budeme pokračovat v řešení. Ale musím tam zajít, chci od nich písemně popsat problémové chování a vsadím se, že tam nebude ani půlka toho co mi navykládala, včetně omdlívající maminky. A co mě nejvíc štve, že mě sjela ředitelka která dohromady viděla syna asi 4× a pí uč. neměla ani koule na to vylézt a přidat se k rozpravě :pocitac:

Obávám se, že s takovou ředitelkou a učitelkama to bude boj s větrnýma mlýnama. Už jste hledali jinou školku?
Měli jsme to v první školce podobné, navíc problém, že se syn při spaní ještě počůrával. Že je jiný „vyřešili“ tím, že si ho nevšímali, přitom nedělal problémy, jen např. na rozkaz nenakreslil žebřík. prosila jsem učitelku, jestli by ho nechala postavit komín z kostek a k tomu by ten žebřík určitě rád udělal. Z toho ale vyvodila, že to dítě v životě nevidělo fixu a pastelku a musím s ním doma začít kreslit a ukazovala mi, jak vypadají pastelky :lol: To jsem na ní trochu vyjela, že to snad nemyslí vážně! Pak problém s tím počůráváním, to se jim hodilo, přesto že jsem domů nosila prát i povlečení ze školky, ideální věc ke zbavení se trochu vybočujícího dítěte. Měli jsme limit, že pokud se do 30.11. nepřestane počůrávat, nemůže ve školce zůstat na spaní a odpoledne. Prostudovala jsem směrnice a papíry školky, nic o počůrávání tam nebylo. Ale stejně mě ředitelka dostala, napsali by do posudku, že dítě není seznámeno a nezvládá hygienické návyky!! Tak ještě by z nás udělala socky, co se nemyjou a dítěti v životě nekoupili pastelku! naštěstí jsme našli jinou školku, s úplně jiným přístupem a i díky tomu se syn v mnohém zlepšil.
Pardon, trochu jsem se rozepsala - co chci říct, najděte jinou školku, takový přístup starých struktur a učitelek a ředitelek, které svoji práci přetrpí, mu jen ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
23.2.16 08:24

@lenkahody Chceš říct, že jste to s odborníkama řešili až v 10ti letech po tom, co se učitelce nelíbil přednes? Do té doby nic? Žádná poradna? Co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí