Asymetrická střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
21.5.23 13:56

@Tala20 A co když prostě i malý třeba bude brečet a řekne že tam nechce tak dlouho být? On je na mě fixovaný prostě..ale u mojí mamky klidně spí 2-3 noci, ale když má být u otce tak tam brečel že je mu po mě smutno, není to divné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
21.5.23 13:58
@connie99 píše:
@Lucie_Sx Za mě je s ním prostě složitá domluva, vždycky mi to dal vědět jen týden dopředu nebo tak a já si prostě potřebuju věci naplánovat. Taky ho třeba nedal do kroužku a argumentoval tím že mu ho dávám málo, tak vynechal kroužek, ale to by ten soud schválit neměl když nerespektuje kroužky ne? Ne on by si ho bral podle plánku který si sám napsal, vypsal mi dny na celý rok kdy by si ho vzal, já nesouhlasila a on to chce dát k soudu, můžou mu v tom vyhovět když je to takové nepravidelné? A když já s tím prostě nesouhlasím tak to dá k tomu soudu jak? Jakože například každý měsíc po noční směně ho bude mít 5 dní a po během ranní 5 dní? Můžou mu to schválit? Nechci mu ho dát prostě protože si myslím že mi to dělá naschvál..říkala jsem si že zajdu s malým k psychologovi a uvidíme co nám tam řeknou..protože si myslím že tím bude trpět když semnou 5 dní nebude..

Podobný výmysly předložil u soudu právě ten můj ex. Soudce si ho pěkně podal. Buď ten styk bude stanovený jasně a hlavně pravidelně - od do, bez ohledu na jeho práci, abych se i já pak mohla přizpůsobit, nebo se to nechá na dohodě mezi námi. Udělal z ex docela bl.bce, dal mu to pěkně sežrat. Nakonec to zůstalo na dohodě, časem si to sedlo, ale taky jsem nebyla ochotná fungovat vždycky, když on pískne, nebo si buhvíjak převracet svoje záležitosti. Mít dítě znamená mimo jiné i velké přizpůsobení, včetně té práce - očekávám to i od druhého, že si to buď přizpůsobí jako já (u matek se to očekává automaticky), nebo si zajistí vyzvedávání, hlídání. Teď je to o té vzájemné spolupráci. U soudu můžete přednést klidně vlastní návrh - např. 7 dní u vás, 4 dny u něj (nebo jiný), ale pravidelně. Vy taky nemůžete v práci říct, že nevíte, zda můžete vzít delší směnu, až co ex. Chce se starat, ať se stará, ale v pravidelných odstupech a přizpůsobí se. Jestli má dítě s otcem dobrý vztah, tak 5 dní trpět nebude. Tohle je většinou práce těch matek, že to dítě bere jako utrpení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
21.5.23 14:02
@connie99 píše:
@arinecka Jenže to se nedomluvíme, protože mě to prostě nevyhovuje a nechci aby si ho brával na tak dlouho..myslím si že je nezodpovědný prostě a říkám, malý třeba i brečel že je mu po mě smutno

Co na to říct? Jako otce svého dítěte sis ho vybrala sama. Že ty nechceš neznamená, že to tak nebude. Dítě si zvykne, když mu nebudeš valit do hlavy nesmysly o tom, jak budeš doma sama a smutná, a bude se ti po něm stýskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.5.23 14:07

@arinecka Ale já mu to neříkám, mám přítele nejsem sama.. že mi bude smutno mu řeknu, ale to je přece přirozené, on mu to taky říká vždycky když mi ho předává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
21.5.23 14:09
@connie99 píše:
@arinecka Ale já mu to neříkám, mám přítele nejsem sama.. že mi bude smutno mu řeknu, ale to je přece přirozené, on mu to taky říká vždycky když mi ho předává..

Tak se prostě nějak domluvte, jinak to nepůjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
21.5.23 14:17
@connie99 píše: … že mi bude smutno mu řeknu, ale to je přece přirozené …

Chudák to dítě, když ho vlastní máma psychicky terorizuje a lže mu.

Ty přece nejsi smutná, když je s otcem! Tyhle lživé pohádky na mne neplatí, a nezkoušej je na soudce/soudkyni.

Ono se toho stihne hodně, když nemáš dítě za zadkem a máš najednou klid. Hupsnete s přítelem do postele a máte hlasitý sex kdykoliv chcete. Chodíš si po nákupech, kadeřnice, manikúra, hodinové telefonáty, kafe s kámoškou…

Když jsi dítě vodila do školky, to jsi mu každé ráno hned po probuzení valila do hlavy, jak mamince bude celý den strašně smutno??? Teď když chodí do školy, vykládáš mu jak se Ti bude po něm hrozně stýskat? Fakt jsi taková necitelná sadistická stvůra?

Příspěvek upraven 21.05.23 v 14:38

• Citovat
  • Upravit
5757
21.5.23 14:19
@Tala20 píše:
Chudák to dítě, když ho vlastní máma psychicky terorizuje a lže mu.

Ty přece nejsi smutná, když je s otcem. Tyhle lživé pohádky na mne neplatí, a nezkoušej je na soudce/soudkyni.

Ono se toho stihne hodně, když nemáš dítě za zadkem a máš najednou klid. Hupsnete s přítelem do postele a máte :D hlasitý sex kdykoliv chcete. Chodíš si po nákupech, kadeřnice, manikúra, kafe s kámoškou…
:poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: je hrozne, kdyz takova zruda pracuje s zivoty lidi :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: jesteze je videt i tady, ze je vas minimum :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
21.5.23 14:27
@connie99 píše:
@andelka83 A to máte že jste se dohodli nebo soudně?

Máme soudně schválenou dohodu rodičů. A alimenty. Já jsem je chtěla mít v rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
21.5.23 14:28
@connie99 píše:
@Tala20 A co když prostě i malý třeba bude brečet a řekne že tam nechce tak dlouho být? On je na mě fixovaný prostě..ale u mojí mamky klidně spí 2-3 noci, ale když má být u otce tak tam brečel že je mu po mě smutno, není to divné?

to dítě není tvůj majetek, ani tvoje hračka, to dítě má otce, který o něj má zájem a chce se s ním stýkat, takže si zvykej ty i syn
tím co děláš, tu závislost dítěte na sobě prohlubuješ a rozhodně mu neprospíváš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
21.5.23 14:28
@connie99 píše:
@andelka83 Někdy se stalo že tam byl na tři noci a večer brečel že je mu po mě smutno, říkal mi to potom doma..

To je normální. V ŠVP brečí děcka mnohdy taky, v ozdravovně..tady jsou s rodičem. Může to být nezvyklé. Ale hned po prvním to vzdát, je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
21.5.23 14:30
@connie99 píše:
@arinecka Jenže to se nedomluvíme, protože mě to prostě nevyhovuje a nechci aby si ho brával na tak dlouho..myslím si že je nezodpovědný prostě a říkám, malý třeba i brečel že je mu po mě smutno
Že je mu smutno je normální. Emoce. Nezvyk. Vy jako dospělí mu máte pomoct se s tím srovnat. Je dost pravděpodobné, že jednou bude brečet u tebe, že chce tátu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
21.5.23 14:36
@connie99 píše:
@Tala20 A co když prostě i malý třeba bude brečet a řekne že tam nechce tak dlouho být? On je na mě fixovaný prostě..ale u mojí mamky klidně spí 2-3 noci, ale když má být u otce tak tam brečel že je mu po mě smutno, není to divné?

Je mu 7. Tak ho odfixuj. V 7 letech už musí vědět že teď bude pár dní u tatínka… a on si velice rychle zvykne. Jinak ten režim podle otce je blbost, na to nikdo nepristoupi ale stridavku určitě dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.5.23 14:37

@andelka83 Takže když s ním půjdu k psycholožce a ta taky potvrdí že je lepší aby byl spíše semnou tak co..? Tak to soud nemůže schválit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.5.23 14:40

@epsice Ale já se snažím mu říkat že se za taťkou má těšit a neodrazuju ho od toho..může dostat střídavku ikdyž by v těch 7 dnech měl třeba odpolední a noční? To se jako může starat jeho přítelkyně když není přímá rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101831
21.5.23 14:40
@epsice píše:
Je mu 7. Tak ho odfixuj. V 7 letech už musí vědět že teď bude pár dní u tatínka… a on si velice rychle zvykne. Jinak ten režim podle otce je blbost, na to nikdo nepristoupi ale stridavku určitě dostane…

Tak pokud ty smeny ma pravidelně, tak na to soud klidně přistoupí, zejmena pokud matka dela po-pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová