Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@helenkka píše:
No ale když jí poslali i DOPIS
No to asi proto, aby zaplatila ne? Alespoň to jsem pochopila, že ji došel dopis, že má zaplatit. Ne dopis o exekuci od aukra. Po měsíci je to blbost, to by se prostě nedalo stihnout, nehledě na to, že můžeš klidně zaplatit až další měsíc. To mi přijde jako nesmysl vzhledem k tomu, jak dlouho exekuce trvá. Minimálně 3 měsíce, dřív ani ťuk ![]()
Poslali jí dopis, že budou pohledávku vymáhat, ale né že už to má exekutor.
Upřímně nechápu, jak by to mohlo aukro soudně vymáhat, když má jen její adresu a jméno a kod ještě ani neposílají doporučeně do vlastních rukou.
Takže to v podstatě může převzít kdokoliv.
Když není žádná smlouva s podpisem a rodným číslem, tak myslím, že jediný postih ze strany aukra může být blokace účtu, ale těžko říct ![]()
@Jennyyyyyy píše:
Ano vyrozumeni mi prislo prislo jedno dopisem a druhe mi prislo email ale jelikoz ja email nenavstevuju vubec tak sem si toho vsimla teprve ve stredu a to az po mesici, mela sem to uhradit v prosinci. dluznou castku jsem zaplatila hned ve ctvrtek po precteni emailu.pote sem se dozvedela ze mam zablokovanej ucet a exekuci na 20 000.a kdyz jsem uz tu dluznou castku zaplatila, pomuze mi to? ze mi treba ucet odblokujou…a prijde mi to ponekud docela velka suma. zbozi sem vystavila jen jednou a neprodalo se
Tak já si myslím, že to asi nebude za aukro. Zkus pořemýšlet, kde máš ještě nějáké resty. Aby byla exekuce 20000 musí ta vymáhaná částka být podstatně vyšší
@barcas11 píše:
Tak já si myslím, že to asi nebude za aukro. Zkus pořemýšlet, kde máš ještě nějáké resty. Aby byla exekuce 20000 musí ta vymáhaná částka být podstatně vyšší
No to ani nemusí
Myslím být podstatně vyšší, protože i z pokuty se exekuce šplhají na částky kolem 14-15,000,– ale 100% to nebude aukro z prosince ![]()
Ale neee, poprvi sem sem psala ze ted dluh tam mam uz tak rok. v prosinci mi prislo na email ze to uz musim zaplatit a ja to zaplatila az v lednu
@Jennyyyyyy píše:
Ale neee, poprvi sem sem psala ze ted dluh tam mam uz tak rok. v prosinci mi prislo na email ze to uz musim zaplatit a ja to zaplatila az v lednu
Tak se zeptej v bance od koho máš exekuci a spoj se s exekutorem, ale fakt nevěřím tonmu, že bys to měla z aukra kvůli 130,–
@Jennyyyyyy píše:
Ano vyrozumeni mi prislo prislo jedno dopisem a druhe mi prislo email ale jelikoz ja email nenavstevuju vubec tak sem si toho vsimla teprve ve stredu a to az po mesici, mela sem to uhradit v prosinci. dluznou castku jsem zaplatila hned ve ctvrtek po precteni emailu.pote sem se dozvedela ze mam zablokovanej ucet a exekuci na 20 000.a kdyz jsem uz tu dluznou castku zaplatila, pomuze mi to? ze mi treba ucet odblokujou…a prijde mi to ponekud docela velka suma. zbozi sem vystavila jen jednou a neprodalo se
Exekuce může být jen na exekuční titul.
Exekuční titul může být buď z pohledávky za úřadem, nebo - pokud jde o soukromoprávní pohledávku (třeba z Aukra) platební rozkaz (po marném uplynutí 15 dnů na odpor nebo zaplacení) nebo rozsudek soudu.
V každém případě, neměla bys mít exekuci zničehož nic, bez toho, abys předtím dostala dopis s pruhem.
Dobrý den, prosím o pomoc, asi 3 měsíce zpátky jsem na aukro dával svůj pc který se vydražil ale bohužel neprodal jelikož kupec nekomunikoval.
Neřešil jsem to protože jsem myslel že se žádné poplatky neplatí.
Včera mi přišla sms že pokud nezaplatím 4500korun tak aukro dá vymáhání soudně.
Chci se zeptat jestli není nejaký kontakt, psal jsem jim všude ale neodepisují. Ten pc se neprodal tak nechci vzbytečně platit 4500korun. A vrácení provize si dát nemohu jelikož je po splatnosti.
![]()
@Petr2427 píše:
Dobrý den, prosím o pomoc, asi 3 měsíce zpátky jsem na aukro dával svůj pc který se vydražil ale bohužel neprodal jelikož kupec nekomunikoval.
Neřešil jsem to protože jsem myslel že se žádné poplatky neplatí.
Včera mi přišla sms že pokud nezaplatím 4500korun tak aukro dá vymáhání soudně.
Chci se zeptat jestli není nejaký kontakt, psal jsem jim všude ale neodepisují. Ten pc se neprodal tak nechci vzbytečně platit 4500korun. A vrácení provize si dát nemohu jelikož je po splatnosti.![]()
![]()
Tady máš kontakt (adresu) a kontaktní formulář: https://aukro.cz/stranka/kontakt
Apropos: Psal jsi jim všude, ale neodepisují? Máš o tom doklad, že jsi jim psal o platební údaje a oni neodpověděli?
Doporučeným dopisem nebo do datové schránky jsi jim napsal o platební údaje (variabilní symbol a číslo účtu) na adresu Aukro, s. r. o., Londýnské náměstí 886/4, Štýřice, 639 00 Brno, můžeš to doložit (poslal jsi to doporučeně, máš schovanou kopii dopisu, podací lístek a výsledek doručení zásilky jako webový archiv stavu zásilky ze sledování zásilek nebo potvrzení o roručení od pošty), ale oni ti neodověděli?
Je důležité mít svou snahu o součinnost zadokumentovanou tak, abys to mohl dokázat před soudem!!!
Pokud jsi jim psal doporučeně o platební údaje, čili projevil jsi snahu o součinnost a ochotu zaplatit, ale oni neodpověděli, tak jsi z obliga. V takovém případě by totiž po tobě nemohli úspěšně vymáhat ani úrok z prodlení ani jiné sankce, ani přísudky. Jenom dlužnou částku.
Ale je důležité, abys to měl zadokumentované, co jsi jim poslal a kdy jim to bylo doručeno. Třeba službou pošty Sledování zásilek.
Stav zásilky, o který mi jde bych uložil jako webový archiv mhtml, abych měl zadokumentováno, že jsem jim svou žádost o platební údaje poslal na kontaktní adresu anebo adresu z obchodního rejstříku a co se se zásilkou dělo.
Pokud dlužník projeví snahu zaplatit, ale věřitel nevyvine součinnost nutnou k uspokojení jeho pohledávky, je v prodlení věřitel a až do doby, než věřitel odstraní tyto své překážky k uspokojení ze své strany, není v prodlení dlužník, ale věřitel.
Přečti si něco o prodlení věřitele.
https://www.kurzy.cz/…ragraf-1975/
https://www.epravo.cz/…e-14778.html
Zjisti si od nich platební údaje - VS a číslo účtu, na který máš zaplatit. Došla ti SMS, a co se stane, když zavoláš na číslo, ze kterého byla odeslána?
Soudně to sice vymáhat můžou, ale pokud ti předtím nepošlou písemnou předžalobní výzvu, tak by jim soud neměl přiznat přísudky. Ale na předžalobní výzvu bych nečekal, od odeslání předžalobní výzvy k podání žaloby je totiž velmi krátká lhůta - 7 dnů.
Takže, pokud budeš schopen před soudem dokázat, že jsi měl snahu svůj dluh vůči nim zaplatit, ale oni neposkytli součinnost (nedali ti číslo účtu a variabilní symbol ani přes tvou žádost), tak nejspíš sice dlužnou částku vysoudí, ale bez úroků z prodlení či jiných sankcí za prodlení od doby, kdy jsi tu snahu projevil až do doby, kdy ses dozvěděl, kam a s jakými symboly platby ji máš zaplatit, bez nákladů řízení a právního zastoupení, ba - spíš si myslím, že soud jim uloží nahradit náklady tvého právní zastoupení.