Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@araw Tu levou si přilep někam za krk, dej jí úplně bokem. Budeš mít nutkání šlapat na spojku a když si se stejnou intenzitou sešlápneš brzdu tak najdeš makeup na palubovce ![]()
Držím palce, je to brnkačka ![]()
A zapamatuj si D jako Dopředu ![]()
@Luisiana píše:
@araw Tu levou si přilep někam za krk, dej jí úplně bokem. Budeš mít nutkání šlapat na spojku a když si se stejnou intenzitou sešlápneš brzdu tak najdeš makeup na palubovce![]()
Držím palce, je to brnkačka
A zapamatuj si D jako Dopředu
Jojo muj muz vzdycky nadava „zas ten debilni startovaci system!“ Ale jinak je to fakt skvele! ![]()
Na stopce nic, na řadicí páku sahám až v momentě, kdy vystupuju z auta nebo když stojím už fakt delší dobu.
Co se týče sešlápnutí brzdy, tak to vlastně zjistíš, až když to sama uděláš (a ano, uděláš to). Zjistíš, že když sešlapáváš spojku, tak ji sešlapáváš opravdu rychle a prudce - u automatu to znamená, že opravdu rychle a prudce brzdíš. Jsou i jedinci, kteří si takhle dali hlavičku o volant
Pokud sešlápneš obojí, auto ti s největší pravděpodobností chcípne.
@araw Hlavně se moc neboj. Já prvně řídila automat v odpolední špičce na pražské jižní spojce, když jsem si z autosalonu vyzvedla X3. A zvládla jsem to.
Rad už tu máš dost, já si jen díky téhle diskuzi vzpomněla, jak jsem s tím jela poprvé, byla to fakt sranda, pořád jsem se snažila levou na něco šlapat a pravá ruka taky nevěděla, co se to děje
ale zvykneš si hodně rychle ![]()
Nečtu vše tak pardon pokud se opakuju. na světlech nechávám D a stojím na brzdě, P zařazuju jen než chcípám motor. ručku jsem za 6 let nepoužila.
sešlápnout oba pedály jde, pokud je někdo zvyklý na man a chce šlapat na spojku tak dupne na brzdu. stane se to že si dáš pěkný čelíčko, pokud někdo pojede těsně za tebou a nebude očekávat že budeš pridce brzdit může se ti podívat do kufru. ze začátku je dobrý levou nohu zastrčit pod sedačku
@radkka píše:
Rad už tu máš dost, já si jen díky téhle diskuzi vzpomněla, jak jsem s tím jela poprvé, byla to fakt sranda, pořád jsem se snažila levou na něco šlapat a pravá ruka taky nevěděla, co se to děje![]()
ale zvykneš si hodně rychle
Mě teda paradoxně dělala větší problém pravá ruka, pořád jsem ji dávala na řadicí páku.
@Tunrida píše:
Na stopce nic, na řadicí páku sahám až v momentě, kdy vystupuju z auta nebo když stojím už fakt delší dobu.
Co se týče sešlápnutí brzdy, tak to vlastně zjistíš, až když to sama uděláš (a ano, uděláš to). Zjistíš, že když sešlapáváš spojku, tak ji sešlapáváš opravdu rychle a prudce - u automatu to znamená, že opravdu rychle a prudce brzdíš. Jsou i jedinci, kteří si takhle dali hlavičku o volantPokud sešlápneš obojí, auto ti s největší pravděpodobností chcípne.
@ivašot. píše:
@araw Hlavně se moc neboj. Já prvně řídila automat v odpolední špičce na pražské jižní spojce, když jsem si z autosalonu vyzvedla X3. A zvládla jsem to.
No a to me prave ceka. Nemuset zacinat v Praze ve spicce spojkou, tak me to tolik nevrta v hlave ![]()
Na semaforech nebo delsim stani radim N a cekam. Nenicis prevodovku a motor. Pote zaradim znovu D a jedu.. Pokud mate start and go, mate vyreseno.
Jakmile nastartuješ, sešlápni brzdu, případně povol ručku, když je zatažená, z P dej na D, pusť brzdu a jedeš. Celou jízdu jen pravou nohou plyn a brzda, nic jiného řešit nemusíš. Když stojíš na světlech, tak buď můžeš stát na brzdě, ale auto má neustále tendenci jet dopředu, takže brzda celkem klade odpor, tak můžeš dát N a případně ruční brzdu. Vždy, když hýbeš pákou, měj sešlápnutou brzdu. Jakmile zaparkuješ, sešlápni brzdu, dej P, dej ručku a pusť brzdu. Nedoporučuje se dávat P, dokud není zatažená ručka. Hlavně klid, automat je geniálně snadný, takže se jen soustřeď na jízdu
Já přecházela na automat s ručním řízením, neb jsem přestala ovládat nohy, a během chvíle jsme se skamarádili. Plyn k sobě, brzda od sebe, aspoň si nemůžu sešlápnout brzdu a plyn najednou, na to fakt pozor ![]()
@spiky01 píše:
Nečtu vše tak pardon pokud se opakuju. na světlech nechávám D a stojím na brzdě, P zařazuju jen než chcípám motor. ručku jsem za 6 let nepoužila.
sešlápnout oba pedály jde, pokud je někdo zvyklý na man a chce šlapat na spojku tak dupne na brzdu. stane se to že si dáš pěkný čelíčko, pokud někdo pojede těsně za tebou a nebude očekávat že budeš pridce brzdit může se ti podívat do kufru. ze začátku je dobrý levou nohu zastrčit pod sedačku
Přesně tak to dělám, N dávám jedině společně s ruční brzdou, když někde stojím a nechci vypínat motor, nikdy ne mezi jízdou…
@spiky01 píše:
ručku jsem za 6 let nepoužila
Velká chyba, přečtěte si návod k autu. Na rovince to tolik nevadí, ale pokud je kopec, tak se při P bez ručky příliš opotřebovávají parkovací zoubky, můžou se i ulomit, a to je pak drahá oprava..
@alhena ručka se povolí, když dáš plyn, nemusíš s ní nic dělat. Stejně jako když zaparkuješ a dáš P, tak se ručka zapne sama (aspoň u nás. Jen kontroluju, že se fakt rozsvítí)