Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ornwen U nás ne, mám VW Touran, r. v. 2010, automat 7st DSG. Některá auta tu automatickou ručku sice mají (slyším o tom prvně), ale je lepší počítat s tím, že ne a hlídat si to.
@alhena proto to kontroluju, jestli se rozsvítí kontrolka. Máme Peugeota 5008 z loňska
@Ornwen príma
Tak třeba až za 9 let dostanu nové auto, též tam tuhle vymoženost budu mít ![]()
@Ornwen píše:
A hlavně se neděs, že ti to na křižovatce „chcípne“ ony se ty automaty vypnou. Ale nastartuješ normálně jen plynem. Chvilku trvá, než sebou člověk přestane cukat, když se vypne motor.
Tohle ale není funkce automatu, to je „úžasnost“ nových aut bez ohledu na systém řazení… normální starší automat ti rozhodně na křižovatce motor nevypne.
@araw nevím, jestli to tu nebylo, ale co to je za auto? Já mám oktávku a ta ti to i píše. Nedovolí ti například vyndat klíček ze zapalování, pokud není nastavené P. Když nasednu, otočím klíčem, na palubce svítí zeleně kontrolka brzdy, že na ni mám stoupnout. A jinak to píše hesla, „dejte páku do polohy N nebo P“ zvládne to každej ![]()
@j.a.n.i1 jo, start-stop je kvůli snížení emisí
já to teda vypínám, hned jak Sednu do auta
@araw Jo vlastně ještě jedna věc, co tu nepadla, pokud chceš dát to D, tak musíš při tom stát na brzdě, jinak s pákou nejde pohnout a ty marně dumáš proč… případně u staršího auta, co tuhle pojistku nemáš velmi rychle poskočíš dozadu a skamarádíš se s čumákem za tebou parkujícího auta.
@svatecnice píše:
@j.a.n.i1 jo, start-stop je kvůli snížení emisíjá to teda vypínám, hned jak Sednu do auta
Nám se ho u služebního Superba zatím vypnout nepodařilo, ale pokud bys věděla jak na to, tak to někteří z nás ocení.
@j.a.n.i1 natvrdo to nejde, ale vedle zámku auta je čudlík na vypnutí. Je to áčko v kolečku(šipce dokola). Mackam to každou jízdu.
@j.a.n.i1 Kdykoliv se hýbe pákou, měla by se sešlápnout brzda. Jediné, kdy to neplatí, tak pokud jedeš a volíš mezi režimy D a S (sportovní jízda), tam se samozřejmě brzda nemačká ![]()
Podle googlu byste to měli mít u řadící páky nebo u ručky. Nevím, jakej přesně Superb máte.. každopádně tlačítko je všude stejný
@svatecnice Ha, díky, zkusím ten čudel někde najít. A budu za nejchytřejší ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Nám se ho u služebního Superba zatím vypnout nepodařilo, ale pokud bys věděla jak na to, tak to někteří z nás ocení.