Automat - jak řídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
769
16.1.17 21:58

@alhena Tak tohle v návodu fakt nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
16.1.17 22:02

@Ornwen U nás ne, mám VW Touran, r. v. 2010, automat 7st DSG. Některá auta tu automatickou ručku sice mají (slyším o tom prvně), ale je lepší počítat s tím, že ne a hlídat si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
16.1.17 22:03

@alhena proto to kontroluju, jestli se rozsvítí kontrolka. Máme Peugeota 5008 z loňska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
16.1.17 22:10

@Ornwen príma :) Tak třeba až za 9 let dostanu nové auto, též tam tuhle vymoženost budu mít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
16.1.17 22:15

@alhena za 9 let už se bude řídit samo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
16.1.17 22:20
@Ornwen píše:
A hlavně se neděs, že ti to na křižovatce „chcípne“ ony se ty automaty vypnou. Ale nastartuješ normálně jen plynem. Chvilku trvá, než sebou člověk přestane cukat, když se vypne motor.

Tohle ale není funkce automatu, to je „úžasnost“ nových aut bez ohledu na systém řazení… normální starší automat ti rozhodně na křižovatce motor nevypne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.1.17 22:45

@araw nevím, jestli to tu nebylo, ale co to je za auto? Já mám oktávku a ta ti to i píše. Nedovolí ti například vyndat klíček ze zapalování, pokud není nastavené P. Když nasednu, otočím klíčem, na palubce svítí zeleně kontrolka brzdy, že na ni mám stoupnout. A jinak to píše hesla, „dejte páku do polohy N nebo P“ zvládne to každej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.1.17 22:46

@j.a.n.i1 jo, start-stop je kvůli snížení emisí :zed: já to teda vypínám, hned jak Sednu do auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
16.1.17 22:47

@araw Jo vlastně ještě jedna věc, co tu nepadla, pokud chceš dát to D, tak musíš při tom stát na brzdě, jinak s pákou nejde pohnout a ty marně dumáš proč… případně u staršího auta, co tuhle pojistku nemáš velmi rychle poskočíš dozadu a skamarádíš se s čumákem za tebou parkujícího auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
16.1.17 22:48
@svatecnice píše:
@j.a.n.i1 jo, start-stop je kvůli snížení emisí :zed: já to teda vypínám, hned jak Sednu do auta

Nám se ho u služebního Superba zatím vypnout nepodařilo, ale pokud bys věděla jak na to, tak to někteří z nás ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.1.17 22:49

@j.a.n.i1 natvrdo to nejde, ale vedle zámku auta je čudlík na vypnutí. Je to áčko v kolečku(šipce dokola). Mackam to každou jízdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
16.1.17 22:50

@j.a.n.i1 Kdykoliv se hýbe pákou, měla by se sešlápnout brzda. Jediné, kdy to neplatí, tak pokud jedeš a volíš mezi režimy D a S (sportovní jízda), tam se samozřejmě brzda nemačká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.1.17 22:51

@j.a.n.i1

Podle googlu byste to měli mít u řadící páky nebo u ručky. Nevím, jakej přesně Superb máte.. každopádně tlačítko je všude stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
16.1.17 22:55

@svatecnice Ha, díky, zkusím ten čudel někde najít. A budu za nejchytřejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.1.17 08:19
@j.a.n.i1 píše:
Nám se ho u služebního Superba zatím vypnout nepodařilo, ale pokud bys věděla jak na to, tak to někteří z nás ocení.
:lol:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová