Autoškola - rozjíždění

Anonymní
5.2.11 20:02

Autoškola - rozjíždění

Začala jsem chodit do autoškoly…mám problémy s plynulým rozjezdem, budu ráda za veškeré tipy a rady … :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
5.2.11 20:04

rada zní-cvičit cvičit cvičit :wink: musíte sama v autě zkoušet,když víte kde je slabina,tak je to super.v čem jezdíte v autoškole?já jezdila ve fabce a tedkom v mondeu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
5.2.11 20:06

na rovince je to pohoda,horší jsou pak rozjezdy do kopce pro začátečníka.kolikrát jste už jízdy měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.2.11 20:09

klid, to je to nejdulezitejsi, nestresuj se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
5.2.11 20:14

to je fakt,každý z toho má nervy jak začíná a pak u zkoušek :lol: ale když jsem to zvládla já tak to zvládnete i vy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
5.2.11 20:19

já bych mohla o autoškole vykládat, myslím, že můj instruktor má ze mě dodnes noční můry…a bohužel funguje opravdu jediné, pořád a dokola to zkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.2.11 20:21

Jak radí holky,být v klidu.Kdybych měla dostávat prachy za to kolikrát mi to chcíplo v autoškole tak jsem boháč :lol: :lol:

Je to o cviku,každá spojka zabírá jinak.Jíá jezdila v 307 a pak sedla do naší starý Corsy.Manža drtil zuby :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.2.11 20:23

Já začala řídit po 17 letech, co jsem udělala papíry loni v srpnu, takže z autoškoly jsem si nepamatovala lautr nic.
Párkrát mi to chcíplo, pak jsem přešla na ručku a dneska se i v prudším kopci rozjíždím bez ručky. A jak to? Protože jezdím každý den a několkrát denně jsem se snažila rozjíždět. Takže moje rada je cvik a klid, ten za tebou se nepo…! Z toho jsem ze začátku depčila nejvíc, ale pak jsem si řekla, že učený z nebe nespadl. A hlavně je to věc, která se stejně nedá naučit, protože v každým autě je spojka jiná, takže je to o cviku v každým autě.

To zvládneš a moje rada na závěr… hned jak uděláš papíry, začni řídit, at nedopadneš jak já :roll:

• Citovat
  • Upravit
7182
5.2.11 20:25
Kytka32 píše:
já bych mohla o autoškole vykládat, myslím, že můj instruktor má ze mě dodnes noční můry…a bohužel funguje opravdu jediné, pořád a dokola to zkoušet :palec:

No nevěřím, že je na tom hůř, než byl můj instruktor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.2.11 20:25

já jsem taky skončila autoškolu před dvěma měsíci…
Chce to správný rytmus v nohách :mrgreen: jak zabírá spojka atd..
Já v autoškole na jedničku, za celou dobu mi to zdechlo snad 3 krát a rozjezd asi taky tak 3,4 trochu s poskoky :-D
Ted´doma máme felicii a prostě jinak zabírá spojka celkově je to jiné auto no a já skáču jak zajíc :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
5.2.11 20:46

No tak já mám už leta automaty, a u těch si vyhodim levou nohu z okýnka a jedu

Takže po autoškole koupit automata (to je pohodička největší) a nebo prostě poznat dobře auto, kterym jezdíš. Každý auto je jiný. jsem z toho teda byla taky na mrtvici. v autoškole dva úplně jiný Golfy a každý zabíralo v jiné poloze spojky. Pak jsem jezdila škodovkou stodvácou (láska moje zelená) a tam mi teda úplně nešlo o plynulé rozjíždění jako o to, aby mi to nechcíplo

Už většina aut se ti rozjíždí, aniž bys šlápla na plyn, takže plynulému rozjíždění nic nebrání.

To dáš hele, dali jsme to všichni A jestli jsi z toho hodně na mrtvici, do kopce se rozjížděj prostě přes ručku (tak mi to šlo nejlíp a hlavně jsem si byla taková jistější), no a jestli jsi z toho ještě víc na mrtvici, tak autoškolu přežiješ a pak hurá kup automata a máš po starostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.2.11 21:11

Je to dobré opravdu po autoškole hned řídit. :) To nám tlačila do hlavy i instruktorka. Pravda je, že jsem jezdila jako širón už v autoškole :) ale u zkoušek se mi nedařilo a nedařilo a stejně jsem udělala :kytka: hlavu vzhůru, nejde o život.

A opravdu ti pomůže jenom cvičit!! A hlavně řídit. Aspoň chvíli denně po autoškole.

Automaty nejsou špatné, nicméně mylsím, že je dobré se prvně naučit i na ty manuály :think: pro každý případ. :palec:
A taky… je pravda, že každé auto je jiné. V autoškole jsme měli myslím roomster nebo fabka nebo co to bylo, prostě škoda, a s tím se mi jezdilo úplně parádně. Pak jsem nasedla do Golfa co mám a byla jsem z toho vyšokovaná, spojka prostě jinak zabírala, ale 2 dny a bylo po problému. :hug: u každého auta budeš prostě zkoušet kde spojka zabírá… tak to prostě je. Takže hlavně klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.11 21:16

Jo, jo..klid..to se Vám řekne, když máte papír v kapse :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14771
5.2.11 21:21

:lol: neboj,taky ho budeš mít,v dnešní době je fajn mít řidičák :wink: neboj,příště ti to půjde líp a bude se to zlepšovat každou jízdou.já začínala v 15 jezdit v traktoru a v avii-bez papírů,jen po poli a louce :twisted: a v 25 jsem dělala na auto papíry,sama bych se do toho nepustila ani náhodou,dokopal mě manža,prostě zaplatil a musela jsem :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.2.11 21:22

J8 mám řidičák krátce a měla jsem stejný problém, ale časem se to naučíš,já ted zvládám i couvání do kopce a rozjíždění se do kopce popředu… Pokud ti mohu poradit nepoužívej ruční brzdu při rozjezdu mě to v autoškole dělalo problém, díky tomu jsem se moc nesoustředila a nešlo mi to rozjíždění se přes ručku mi přijde ujetý…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová