Averze na tchýni - je oprávněná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.12.12 14:42

@neila
Lépe a výstižneji bych to nenapsala, přesně tohleto jsem měla na mysli, ale možná jsi to všechno shrnula výstižněji než já sama, páč z toho všeho mám hlavu v pejru. děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.12 14:46

A ještě teda perlička nakonec, pro zasmání - a to tenkrát i můj muž prohlásil, že je neschopná -
malé bylo tenkrát přesně 14 dní a tchýně mi píše maila - byla jsem platit popelnice a protože jsem vám chtěla pomoct (bacha citová vsuvka :lol: ) zjistila jsem vám, že za malou budete za odpad za letošek doplácet celkm 167,– Kč (suma jako prase). Tak to běžte zaplatit (jasně já se 14 denním miminem v kočáru). Nakonec jsem si to našla jak to jde převodem. Nejsem ten typ člověka, co by chtěl, aby za něj jiní platili, upřímně to nesnáším a jsem na to až hnusně hrdá, ale nedat tedavlastní vnučce, když si hraju na babičku 167,–!!! Moje mamka, můj přítel ani nejlepší kamarád těžce nechápali.

• Citovat
  • Upravit
2618
4.12.12 14:48

Koukam, ze mam velke stesti, ze nebudu mit snachu. To je fakt hrozne, co vse vam na tchynich vadi :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
4.12.12 14:53

Ja nevim-ze zacatku me taky tyhle veci zvedali, ted uz jsem si zvykla. Proste manzelova rodina ma jine zvyky, jinou vychovu, jiny zpusob komunikace, nez nase…
Fotku z porodnice my zadnou spolecnou nemame-ber to tak, ze tchyne si vzala fotak a ma pravo si fotit co chce. Nedelala bych kovbojku z toho, ze me nevyfotili-mela jsi to iniciovat-rekla si tchyni, at vyfoti vas 3? Treba ji to proste nenapadlo…
To, ze se chce pochlubit vsem-sousedkam, kamaradkam, pribuznym je normalni, je to jejich prvni vnouce. Nasi taky malou vsude ukazovali, me to treba nevadi. Pokud dite v zavinovacce jde mezi dvere ukazat sousedce-nevadilo by mi to. Co se navstev tyce-musite si to zorganizovat vy-pokud je navsteva nezvana-neotviram. Me udelala tchyne se svagrovou prepadovki v porodnici s nemocnym synovcem. Vynadala jsem jim, dite jsem jim neukazala. Rymu a kasel jsem samozrejme chytla a kaslani po cisari fakt super. Nicmene kvuli tomu jsme je nepozvali cely sestinedeli-smula, kdyz se neumi chovat :nevim:
Takze z meho pohledu, sice je tvoji tchyne dost a asi nejlepsi kamaradky nebudete, ale prijde mi, ze jsi vetsi „cita“ nez treba ja a prijde mi to trochu jak zbytecna kovbojka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.12.12 14:56

Jj, je hodně to asi případ ta tvoje skorotchýně :lol:
Jak říkám, chápu a nedivím se ti. Taky jsem hodně společenská, s lidmi vycházím dobře, snažím se věci řešit s úsměvem a pokud nikomu nic špatného nedělám, jen těžce nacházím pochopení pro odměřené a nepříjemné chování. V rodině bych to nesla obzvlášť těžce. Přála bych ti mít aspoň polovinu mojí tchýně :mrgreen: Je skvělá, tykáme si už tři roky, a to ještě nejsme ani svoji… Když se dověděla, že bude babička, tak se rozbrečela, po druhé jí dojalo, když mě její syn požádal o ruku (i když o tom „spiknutí“ věděla). Celkově je to příjemná žena, s přirozenou inteligencí a určitě také chybami. Ale je prostě normální :pankac:
Držím pěsti, ať se z ní nezhroutíš. Snad si časem k sobě cestu najdete, vždyť rodina je to nejcennější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
4.12.12 14:56

Myslím, že reakce je trochu přehnaná.. :think:, jasně, né každá ženská si parádně s tchýní sedne, ale je to všechno hlavně na Tobě, ještě když za Tebou stojí muž…pokud si neurčíš pravidla, co Ti vadí, co se Ti nelíbí apod,,, tak se pak nediv, že si s malou tchýně dělá co chce,,, kdyby byly pravidla určené a ona by je nerespektovala, v tom případě bych to řešila.., taky si tu averzi možná pěstuješ Ty sama…možná moc sleduješ co dělá a co říká, některé věci je třeba prostě vypouštět, ale pokud někdo averzi chce mít, pak mu vadí i to, že je ten člověk poblíž,,, já nevím to je můj názor… :roll: :think:…já mám třeba tchýni v pohodě, ale taky když se mi něco nelíbí, tak to prostě řeknu a ona to vezme.., když ne, tak se prostě nějak domluvíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.12.12 15:06

Myslím, že hodně věcí je dan. ých tím, že jen cituji tebe " čučíjako puk" a nereaguješ. :nevim:
V porodnici jsi snad sama mohla říct, at tě vyfotí. Nachcípaného bych vypoklonkovala, prst do pusy bych okomentovala nehezky, po chodbě bych jí lítat nenechala, pokud by mi to vadilo.
Nevím, jestli když ty jim vykáš, tak oni ti tykají, to by se mi nelíbilo. Pokud jim vykáš a oni vykají, tak to je podle mne ideál. Já to tak mám a nehodlám na tom nic měnit, speciálně když bydlíme s tchýní v jednom domě. Ono se hůř říká jděte do pr..než jdi do pr,,, vykání umožňuje jistou základní slušnost, pokud tam není z jiné podstaty (což naštěstí není náš případ).

Takže závěr, reaguj ty a nenech za sebe pořád mluvit jen přítele. I když je fajn, že za tebou stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
4.12.12 15:07

Asi jste si povahově moc nesedly, ale jinak tam nevidím nic dramatického. Dobře - neumytý prst v puse novorozeněte - asi si to neuvědomila, je to dávno, co byla novomaminkou a nachcípaná návštěva. Ale vše, co popisuješ, mi připadá, že se dá vyřešit v klidu a domluvou. Poprosit jí, aby malou tolik netahala, že vám to je nepříjemné. Ale jinak je nadšená babička, vnučku má ráda, tak by možná stačilo jen pár slov a taky z tvé strany trochu nadhledu a nebrat se a všechno tak děsně vážně. Jinak mi přijde, že prostě nic řešit nechceš, prostě jen startuješ na každou blbost, promiň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.12 15:10

@jenny.fields
Já jim vykám, oni mi od začátku tykají. Proto mi to vadí, kdyby to bylo jak říkám, oboustranné vykání, tak to vezmu.

• Citovat
  • Upravit
26574
4.12.12 15:16
@Anonymní píše:
@jenny.fields
Já jim vykám, oni mi od začátku tykají. Proto mi to vadí, kdyby to bylo jak říkám, oboustranné vykání, tak to vezmu.

Hmm, tak to škoda, že jste si to takhle zavedli. :think:
To bych snesla jen od někoho, koho si bezmezně vážím, což nejsou povinně vždy rodiče partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.12 15:17

@jenny.fields
Smutné je, že já nic nezaváděla, přišla jsem prvně na návštěvu, tak jsem vykala, jsem slušně vychovaná a oni hned na tykačku.

• Citovat
  • Upravit
4742
4.12.12 15:19

Chápu tvou averzi na tchýni, já na tu svou mám určitou taky. Ale jde to, jsou mnohem horší tchýně. Když se malý narodil, tak byla nadšenou babičkou, ale to jí vydrželo asi tak 14 dní, částečně i u mě nepochodila, neboť její příchody domů jsou tak kolem 8-9té hodiny večer… Taky u koupání sem tam byla, což mi nevadilo, ale zatrhla jsem jí hned zpočátku „uspávání“ malého. Večer jsem nakojila, malého uložila do postýlky a hned krásně usnul, pokud ho už neunavilo kojení. To vždycky říkala, že ho pak přijde uspat! A k čemu? Jeden večer mi ho bude houpat na rukách a snažit uspávat a já to pak budu muset dělat i ty dny, kdy doma nebude… Tak to byla první věc, co jsem zatrhla, ať si přijde přes den, ale to už čas samozřejmě neměla… Druhá věc byla, kdy k nám ráda chodila nachlazená a my pak nemocní všichni. Důrazně jsme ji řekli, ať nemocná nechodí. Někdy i přes to přišla, stála od malého metr a žvatlala na něj, a že tam bacily nejdou… :zed: Vysvětlete to takovému člověku, ještě studovanému… U nás, když jsme byli nemocni, tak jsme museli být doma, nebylo zvykem roznášet po návštěvách bacily, tak u toho mi fakt vstávaly vlasy na hlavě.
Za pár měsíců jí přibudou další vnoučata, jak od nás, tak od druhého syna, tak jsem zvědavá, jak dlouho jí nadšení vydrží. Babička je tak zaneprázdněná, že na vnoučata nemá čas, otočí se tak ve dveřích na 2 minuty a zase rychle spěchá… Jednou za čas si dá s náma lahvinku, kde se pak vybrečí, že nic nestíhá, a že by na vnoučata chtěla mít víc času a vzít je někde na výlet, atd. Ale skončí to jen u toho výlevu. Podotýkám, že bydlíme v jednom rodinném domě a babičkku vidíme, jakoby bydlela na jiném konci republiky. Malý i zpořátku řval, když ji viděl a bere jí spíš jako cizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
4.12.12 15:25

Ja myslim, ze co je zakladem tvoji averze je, ze mas pocit, ze tchyne te bere jako „tovarnu na vnoucata“, jak jsi sama rekla. Ze nemas pocit, ze te vidi jako samostatnou, citici osobu, ale jako jakysi privesek sveho syna. Proto te tak nas,,, ze bere tvoje dite, ukazuje ho vsude, jeji otazka okolo svatby, fakt, ze si te nikdo nevsimal okolo toho foceni, ze je nenapadlo navrhnout tykani… musim rict, ze to chapu. Je fakt, ze jinak to nevypada jako specialne hrozna tchyne, ale takovehle prehlizeni dokaze pekne vytocit: to uzna asi kazdy, ze nema rad, kdyz se k nemu chovaji jako ke kusu nabytku. Prijde mi, ze je dulezite stanovit ta pravidla navstev, jak se tu rikalo, popovidat si s muzem, udelat si to pro sebe co nejpohodlnejsi, tak, abys k tchyni dokazala udrzet respekt, a doufat, ze te treba casem tchyne uvidi jako vic nez jako tovarnu na vnoucata, ale treba i jako dobrou mamu tech vnoucat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.12 15:43

@AnnaF
přesně tak, lépe bych to nevystihla - jako kus nábytku

• Citovat
  • Upravit
16186
4.12.12 15:52
@sisovka51 píše:
Koukam, ze mam velke stesti, ze nebudu mit snachu. To je fakt hrozne, co vse vam na tchynich vadi :think: :lol:

O tom to není. Proč se chová ta bába tak divně? :nevim: Já když budu mít jednou snachu a bude NORMÁLNÍ a hlavně ji můj syn bude milovat, tak ji nebudu podrážet nohy, přijmu jí jako své další dítě, tak jak třeba naši přijali manželky bratrů ;)
Doufám, že mě nic do hlavy neuhodí, abych tohle své předsevzetí nedodržela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová