Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se toho spíš děsím, až tohle nastane
dcera má 6 a nemůžu si stěžovat. Hodně jezdíme po vyletech, dovolených a tak. A je teda dost samostatná. A čas sami pro sebe máme taky.
Uz jsme se dostali do tehle fáze..a prisek neplanovane nejmladsi. Jako milujeme ho nadevse, ale..ten zivot byl proste super. Ted na nej zase budeme jeste nejakou dobu cekat a i kdyz uz ted je to trochu lepší(jsou mu tri), do samostatne jednotky ma jeste daleko
Teď jsem měla cca 3-4 roky “svobody” kdy jsem měla hlídání pro teď už prostřední dceru a mohli jsme s mužem odjet k moři nebo do lázni. Teď máme čerstvé půl roční a zase jsem bez “svobody”, ale i tak teď jsme u moře a užíván si to. Těším se až bude starší, ze ji dam na hlídání a budu si moct jet sama na dovolenou, zároveň mi ale nevadí tohle stsrani se 24/7. Užívám si obojí. Ale fakt je, ze mi strašně chybí moje patky kdy jsem chodila do wellness na 3 hodiny a domu se vracela až když holky spaly.
Spoluzacka mela mimino v 19 a rikala ze aspon az dite odroste, bude v nejlepsich letech, ani ne 40, bude si pak uzivat. No ted ma 35 a druhe mimino
takze asi to pak cloveku fakt chybi, az deti odrostou ![]()
@katyna1984 A proto má manžel udělanou vasektomii ![]()
Teď mají děti 2 a 5 roků a já si tak užívám ten klid, když mám u sebe jenom jednoho
Ale těším se až mladší odloží plenky pak se bude mnohem lépe jezdit na delší výlety (teď na půldenní výlet potřebuju krosnu). Jinak my s manželem se nemůžeme dočkat než budou děti dost staré na to, aby jsme kvůli večeři nemuseli shánět hlídání ![]()
Nam uz ty deti odrustaji. Jsou vetsi, samostatnejsi v mnoha faktorech, takze i debata je rozumnejsi.
Maji 12r., 9r. a 7r. Vyhovuje mi to, jak je to ted, ze uz jsou partaci. A nekdy se mi posteskne, ze uz nejsou batolata. Uzivame si i ted, az prezijeme posledni pubertu, budou mit vystudovano, budou mit nejake sve zazemi. Pak si muzeme uzivat. Deti jsem mela brzo, takze je mozne, ze budu mit i brzo vnoucata a zacne nova etapa zivota
.
Já si třeba neumím představit jet na dovolenou bez dětí, chyběly by mi tam. Zvládnu max wellness víkend s manželem, jinak je bereme s sebou.
Nicméně dětem je 10 a 12 let, samostatní jsou až až, ale že by to jako bylo lehčí, než když byly malí, to určitě ne. Jasně, postarají se o sebe, můžeme jít klidně večer někam sami a nechat je samotné doma, ale ta puberta, to je něco. Plus naše děti jsou super akční, z čehož plynou i časté úrazy (letos toho bylo, uf uf). Takže suma sumárum, rozhodně se podepisuju pod to, že malé děti, malé problémy, velké děti, velké problémy..
Nikdy jsem to ale neměla tak, že až odrostou, budeme si užívat.
Užíváme si s nimi, proto je přece máme.
A plánujeme ještě benjamínka a ztráty svobody se opravdu nebojím. ![]()
My jsme teď v té poklidnější fázi, taková cílová rovinka před pubertou. Děti 9 a 11 let už jsou vcelku samostatné jednotky. V tomhle věku už se to samo obleče, zadek utře, nakrmí.. i do restaurace a na delší túru se dá vzít. Dokonce to občas i myčku vyklidí
a přesto je to ještě ochotné se přitulit a s rodičem si popovídat. Doma je člověk může nechat chvíli samotné a ví, že třeba hlady neumřou. Já jsem spokojená ![]()
Je to narocne, ale netesim se na to. Holky jsou moje lasky, radost. Rada o ne pecuji, ale nejsem opici matka. Holky chodi k babickam, ja nemam problem odjet a byt sama. Hlavne si myslim male deti- male starosti, velke deti- velke starosti.
Já třeba mám ráda když jdu někdy obrážet obchody bez dětiček ![]()
Cekam druhe a spis se bojim toho az deti budou pryc..jasne budeme si uzivat volneho casu ale spis se bojim aby jsme si pak meli spolu o cem povidat, jo ted je to hlavne o diteti
spolecnou rec mame, ale asi nas uz nic nenaplni tak jako deti ze jo… ![]()
Já třeba vůbec nemám ráda ty plány typu až jednou… Do lázní můžu jet i s dítětem, k moři taky. Ano musí se upravit plány apod. ale vážně neřeším až jednou budou děti velké… Kdo ví jestli se toho vůbec dožiju. Žiju přítomností a podle toho prostě plánuju život.
Mě už jedna dcera odrostla a užívám si s ní, třeba spolu jedeme na welnes.. Každý věk u dětí má svoje pro a proti, když jsou malé těšíme se na chvilku klidu, když velké vyletí z hnízda těšíme se na čas strávený společně ![]()
Tak ja mam celkem klid, svacu, oblečení i zabavu si připraví uz 5 lety
ja se těším az budou deti uplne velke, pryc z domu, to teprv bude veget
ale jinak si to uzivam, zatím nemám vek, kdy uz bych chtela uplnej klidek a nic neresit ![]()
Tohle slyším dost často od kamarádek. A jak se na to těšíme! Budem cestovat, jezdit do lázní:mrgreen: Jsem milující matka dvou dětí, ale která doma má klidu a času pro sebe fakt pomálu. Děti křičí, hádají se, to je furt: mámí já chci to, mámí já chci tamto, mámí ona mě bouchla…někdy mám chuť se měnám zavřít. Kolikrát si říkám až děti budou velké, cca 13 let, jaký to bude veget,klid.Sami si připraví nějakou sváču, sami si najdou oblečení, budou radši bez vás než s Váňa…Třeba budu pak vzpomínat na to, jak byly malí a potřebovaly mě
Tak se vás ptám, jestli se taky těšíte, až vám děti odrostou a budou samostatné nebo jste spokojené, když pečujeme dá se říct 24 hodin denně? jsem zvědavá na vaše názory