Babička chce nahradit matku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
19.7.20 14:00

Nemáte to s ní lehké. Já jsem ráda, že naši rodiče žijí hodně daleko a nic takového, jedni na druhém konci republiky, druzí na Slovensku. Já bych si takhle kafrat do ničeho nenechala, chápu že je to těžké a nechcete ji urazit, ale prostě bych se s ní už po tom všem nemazlila, může být ráda i za ty návštěvy, i jednou týdně mi s takovým prckem přijde víc než dost. A že sama vychovala děti a neví, kdy není vhodné je tahat a diví se že dítě pláče, že by se mělo kojit dokud to jde a že taky existuje něco jako rodičovská, která dítěti ovlivní celý život, to mi taky nejde na rozum :zed: A hlavně ať vás partner podpoří, je to přeci jeho matka, buďto bych trvala na tom, ať se za mě postaví nebo bych hold na tchyni byla ostrá a přestala tam aspoň na nějaký čas jezdit, když má se vším problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.20 19:05

Je to zdravá láska k vnoucatům...?

Dobrý den, potřebuji znát názor někoho nestraneho… Mám 2děti 3roky a 10let.
3lety druhá kolej 10let chce ho mít tchyně stále u sebe např. Když byla karanténa a děti byly ze školy doma přišla s tím že by starší syn(10let)mohl bydlet u ní po dobu uzavření škol (jsem na MD) potom syn jel na tábor tak jako ostatní děti a ona po mě řvala že nejsem normální poslat tak malé dítě na tábor, když je syn u ní nepouští ho ven s ostatníma dětmi bydlíme ve stejné vesnici, tchán mu nesmí nachystat jídlo protože to neumí, tchán si ho nesmí vzít ven ani do obchodu protože by se o něj nedokázal postarat tvrdí tchyně, manžel si ho vzal na túru a ona seděla u cesty a čekala až dojdou furt manželovi psala kde jsou tak dlouho…mladší syn rozsáhlý zápal plic několik dní na jip a ona řešila rýmu u 10leteho… Když byl syn v 1 třídě chodila potají za třídní kvůli učení až mi jednou přišel syn a brečel že mu babička vynadala že nedává pozor. Tak jsem zakázala škole podávat informace jinému než nám rodičům. Neustále syna hladí po hlavě, pusinkuje synovi se to nelíbí děcka se mu smějou. S tchyni to řešit nejde vždy to skončí hadkou ona nás jako jeho rodiče nerespektuje. Vyzvedne ho ze školy a jde s ním k zubaři i k holíči. Ani vnuka (10let)jeho názor ji nezajímá když syn spí u ní musí být stále s ní zavře ho v obýváku protože sám na zahradu nesmí.
Syn (vnuk) si nesmí dělat sám pití a ani rohlík nic. Jednou se opozdil s venku asi o 10minut a ona chtěla volat policii. Už jsem se vypsala :mrgreen: :lol: přijde to někomu divné? Děkuji všem za reakce jak pozitivní i negativní :D jó a omlouvám se za případné hrubky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
31.7.20 19:48

Samozrejme to standardne nevypada. Nicmene- ted v deseti letech mi to prijde zbytecne resit, protoze drive nebo pozdeji si sam vydupe bud normalni zachazeni, nebo bude babicku bojkotovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
31.7.20 19:54

No vida, pak že ne děti ve čtyřiceti, že babičky pak ani nemůžou hlídat neb jsou na umření. A vida tady jak čiperná sedmdesátiletá tchýnička, ještě by mimino na celý týden chtěla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.20 20:01
@boball píše:
No vida, pak že ne děti ve čtyřiceti, že babičky pak ani nemůžou hlídat neb jsou na umření. A vida tady jak čiperná sedmdesátiletá tchýnička, ještě by mimino na celý týden chtěla 8o

No takových je zase jako šafránu… A mně je těch babiček od synů vcelku líto. Většina žen výrazně upřednostňuje vlastní matku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
31.7.20 20:05

@DoktorkaZorkaHorká No nám hlídala víc tchýně. Sice jen ty starší děti, ale aspon tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
31.7.20 20:15

@chmelarova21

No přijde mi to divné… :)

Mohu se zeptat, jak je to s nákupem dárků, jestli je tchýně spravedlivá anebo je protěžován desetiletý i v tomhle?

Znala jsem něco podobného, tam babička kupovala jen jednomu, vnuky měla určitě nejméně čtyři, jeden byl protěžován, pak i chtěla, aby u ní bydlel jako student, chtěla na něj i napsat byt, jak to pokračuje ted, nevím,,,

Je zajímavé, že se to někdy stane, že se takhle nezdravě upnou jen na jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.20 20:40

No dárky kupuje mladšímu ale staršímu šetří peníze a to mu i řekla že musí být s babičkou že by mohla umřít a když šla do nemocnice s karpalama tak mu řekla že se nemusí vrátit.
A když starší řekne že u ní spát nechce tak mu řekne jak chceš sak ty dolezes a to dítě to mrzí pochopitelně, tak vždy řekne že Teda u ní bude spát.
Kamarádka mi řekla když byla u téhle situace že ho trochu citově,, vydírá,,
Zkoušeli jsme to s babičkou probrat po dobrém i po zlém její dcera ji řekla že je k tomu našemu synovi jak,, psychopat,, celá rodina to vidí. Tchán se s ní poukosel o tom mluvit vše bez vysledně
Syn je vnímavý nechce ani moc chodit k ní
Protože ho vždy nutí aby u ní zůstal. Říká mu ze se bojí sama i když je tam tchán atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.8.20 17:34

@chmelarova21 je to hodně divné a nenormální, ale když tam syna pořád pouštíte, asi vám to vyhovuje a synovi také

• jinak, jak už někdo psal, problém se sám velice rychle vyřeší, děti nad 10 let velmi rychle přestávají mít o babičky zájem, bude mít své kamarády, koníčky, kroužky a k babičce zajde jen na zdvořilostní návštěvu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.20 19:28
@stinga píše:
@chmelarova21 je to hodně divné a nenormální, ale když tam syna pořád pouštíte, asi vám to vyhovuje a synovi také
  • jinak, jak už někdo psal, problém se sám velice rychle vyřeší, děti nad 10 let velmi rychle přestávají mít o babičky zájem, bude mít své kamarády, koníčky, kroužky a k babičce zajde jen na zdvořilostní návštěvu

Tak to se pak bábinka asi podle všeho půjde věšet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.8.20 21:01
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak to se pak bábinka asi podle všeho půjde věšet… :think:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit