Babička schválně komolí jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11345
7.2.23 15:55
@Karamba2020 píše:
Koupila bych jí gingko a pravidelně se ptala, jestli nezapomíná užívat, jelikož mám podezření, že začíná senilnět
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4651
7.2.23 15:59
@jita22 píše:
Proč? Protože tím matka schválně vysírá? Protože tím ukazuje, jak je má u p.dele?

pokud se matka rozčílí a bude se s babičkou hádat, tak udělá přesně to co babka chce a babka zjistí, že to funguje přesně jak chtěla, má to účinek, má ty emoce. :pankac:

vůbec bych babičce nedávala ty emoce, z matky křičí její uražené ego, které chce bojovat o moc, ale babička se nezmění

dítěti bych řekla, že babička je umíněná - klidně před babkou (nedat jí emoce + ponížit, shodit, nebrat ji vážně ( = největší trest pro egoisty a manipulátory je dát jim na jevo, že na jejich názoru a na tom co dělají nezáleží ), a tím by to haslo

a ono popravdě o blbost jde. :oops:

opět mluvím v případě, že dítěti to nevadí.

Příspěvek upraven 07.02.23 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11345
7.2.23 16:01
@Niemeyer píše:
pokud se matka rozčílí a bude se s babičkou hádat, tak udělá přesně to co babka chce a babka zjistí, že to funguje přesně jak chtěla, má to účinek, má ty emoce. :pankac:vůbec bych babičce nedávala ty emoce, z matky křičí její uražené ego, které chce bojovat o moc, ale babička se nezmění

Nebude se rozčilovat, ale ukáže jí, že i ona má své páky, jak dosáhnout svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4651
7.2.23 16:04
@jita22 píše:
Nebude se rozčilovat, ale ukáže jí, že i ona má své páky, jak dosáhnout svého.

no pokud chce přerušit skutečně styk s babičkou, tak oukej.

pokud je to vyhrožování a hádání se o moc, tak je to mega trapný, jsou efektivnější metody. Ale to musí jít stranou nasr. ego.

Pořád mám pocit, že je z toho cítit vztek, víc než cokoli jiného. dítě si nestěžuje, ale maminka jde do vrtule :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
7.2.23 16:06

Diskuzi jsem nečetla, pokud je to takový extrém jako si uvedla -jakože by někdo říkal třeba Barboře Raduška, protože to končí na RA, tak by mi to přišlo asi divný. Pokud je to ale nějaká čast jména, které tvoří jiné jméno, tak se s tím setkávám a divné mi to až tak nepřijde. Jakože třeba říkají Martině-Tina, Gabriele- Ela, Veronice-Nika. Nechceš uvést konkrétní jména? Já se tady často setkávám v diskuzích že někdo píše, že babička/dědeček mu říkali "xxx :srdce: " - se srdíčkem, takže na ten jiný tvar jména od babičky mají dobrou asociaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.2.23 16:08
@Karamba2020 píše:
Koupila bych jí gingko a pravidelně se ptala, jestli nezapomíná užívat, jelikož mám podezření, že začíná senilnět

A po měsíci bych ještě přidala žádanku na vyšetření na psychiatrii….. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19388
7.2.23 16:10
@Niemeyer píše:

pokud je to vyhrožování a hádání se o moc, tak je to mega trapný, jsou efektivnější metody. Ale to musí jít stranou nasr. ego.

Pořád mám pocit, že je z toho cítit vztek, víc než cokoli jiného. dítě si nestěžuje, ale maminka jde do vrtule :nevim:

Zapirat někomu jméno, to je jako popírat jeho osobnost.
Ano, já bych šla do vrtule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4651
7.2.23 16:16

@g.sandova jasně, ale je to babička. je jí šedesát plus, napsala jsem, jak to vnímají děti.

Buď ti jde o dítě nebo o tvoje ego.

proč dcerce, když jí to nevadí, zničit a přerušit vztah s babičkou jen kvůli tomu, že se rozhodla že se jí vámi vybrané jméno nelíbí.

pro vlastní ego. tebe to sere, ne dceru. tak o koho tady potom jde.

Já měla vymyšlené hodně nezvyklé, exotické a ne moc líbivé jméno a byla jsem srovnaná s tím, že je možné, že to rodina nepřijme. Nakonec to přijali, ale kdyby jí říkali jinak, pochopila bych, že se jim to nelíbilo tak, že to nemohli zkousnout. :nevim:

daleko horší by bylo, kdyby babička říkala dceři správným jménem a pokaždé po příjezdu by dcerce připomínala, jak jí je líto jak nehezké jméno jí vybrali. uvědomuješ si že babičky dokážou dělat i něco takového? a to je daleko horší. To už radši at si babička říká jiným, ale at negativně nekomentuje to hlavní.

Příspěvek upraven 07.02.23 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
7.2.23 16:18
@Niemeyer píše:

Pořád mám pocit, že je z toho cítit vztek, víc než cokoli jiného. dítě si nestěžuje, ale maminka jde do vrtule :nevim:

Dítěti je 10 měsíců, tak jasně, že si nestěžuje.

Taky by mi to vadilo. Dá se pochopit, když si někdo to jméno nemůže zapamatovat nebo se prostě splete (babička mi taky občas omylem řekne jménem mojí mamky nebo sestřenice), ale něco jiného je dělat to naschvál se zlým úmyslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4651
7.2.23 16:21

@Rimonsiley

panebože, ono se tu řeší 10 měsíční mimino.

já si jdu třísknout hlavou o zed, tady se to někdy nedá :lol:

babča si zvykne, bude to trvat rok nebo dva, po každém oslovení nahlas, jako kdyby byla hluchá opakujte Alenka babi, Alenka!

tohle můžete dělat do jejích osmdesáti, kdy už bude fakt hluchá :lol: řeší se tu kraviny a matky desetiměsíčních jsou plné poporodních hormonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
7.2.23 16:26

@Niemeyer souhlasím, vůbec bych se do té mocenské hry nezapojovala. Já měla v dětství několik úplně jiných jmen a nijak mě to nepoznamenalo. Celkem naopak se mi to líbilo a cítila jsem se veledůležitá. :mrgreen:
Bába prostě k tommu svému dramatu potřebuje publikum, tak to bych jí neposkytovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.2.23 16:27

@Niemeyer máš to dost divně nastavený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18718
7.2.23 16:31
@Anonymní píše:
Rad a tipů jsem tu dostala dost, takže všem děkuju :palec: Ještě jednou zkusím důrazně vysvětlit, pokud se to nesejde s úspěchem, vytáhnu Marfušu :think:

Já si taky u našich všimla, ze muzu nějaké informace říkat horem a dolem, ale nejsem respektována. Řešili jsme kdysi něco okolo svatby a já dost důrazně několikrát řekla co a jak. Furt do me valili. Pak jim to stejne řekl manžel a ani nemusel dorict větu a tata srazil podpatky. Máma to pak ještě jednou zkusila vyčíst, ale to jsem utnula, ze tohle tema je uzavřené. Po 5 letech me ti stejne furt štve. O kolik je moje slovo menší než slovo manzela? Čekali, ze me jako dceru zpracují? Nebo jako žena nemám takovou silu a vážnost? Kvůli synovi dost ctu psychologii chlapců a výchovné směry atp a přesně mi to do toho zapadá. Proste si prosadit svou. Jsi na nejnižším stupni - mlada ženská takže před tebou jsou všichni - tata, matka i manžel. Jestli nejsou schopni respektovat tebe tak at dupne manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
7.2.23 16:40

@Niemeyer Dobře, tobě třeba přijde v pořádku být 10 měsíců pasivně agresivní a uražená, že není po tvém, ale někomu tenhle přístup holt vadí. Je to dětinské, ale ze strany babičky.

Dcera, až vyroste, to může brát v pohodě. Ale taky se po každé návštěvě může ptát, co je na jejím jménu špatně, proč ho babička nemá ráda a být z toho smutná. I když jí to babička explicitně neřekne, vyjde to nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.2.23 16:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat