Babička - šílený strach ze zubaře!

1309
29.1.14 11:49

Babička-šílený strach ze zubaře!

Ahoj holky, babička má šílený strach ze zubaře, nechodí tam snad 40 let. POdle toho vypadají její zuby, kazy a těžká parodontóza. Má ohromnou fóbii - její manžel totiž zemřel v zubař. křesle, dostal záchvat. Zkoušíme ji tam dostat celá rodina cca 10 let, ale marně, přijde evidentně o zuby. Koupila jsem jí ústní vodu z chytré houby a speciální zubní kosmetiku z USA. Máte někdo prosím zkušenost s těžkou paradontózou? Má fóbii obecně z lékařů, nechodí tam-měla smůlu, její maminka zemřela v nemocnici vinou lékařů, tehdy to přiznala i sama nemocnice, a podobné to bylo s tatínkem-pomocná sestra ho po operaci příkazem přiměla vstát z postele, ačkoliv lékař to zakázal, tatínek poslechl, jak byl vycepovaný, rána mu praskla a zemřel. Má těžkou fóbii z lékařů a nemocnic. Nevím co s tím, jinak je čilá a bystrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.1.14 11:52

Chuděra po takových zkušenostech se nedivím..Já z nich mám fobii taky a to se mi nic podobného nestalo…To nevím co poradit…každopádně když ji donutíte, tak až ji dají rajský plyn, nebude si nic pamatovat…já nad tím taky přemýšlím

• Citovat
  • Upravit
1055
29.1.14 12:02

Možná by bylo řešením najít kliniku nebo ordinaci, kde vše udělají v celkové narkóze. A začala bych s ní jak s malým dítětem - nejdřív jen nakouknout do ordinace, pak chviličku postát u křesla, pak si do něho sednout bez ničeho dalšího, pak… Otázkou je, zda najdete někoho, kdo bude ochoten takhle s babičkou postupně pracovat, v tom vidím největší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
29.1.14 12:09

Má babička nebyla u lékaře 40let…a to jsme vážně snažili! Dokonce jsme i dr. zavolali k ní domů…Donutili jsme ji jít až začala mít obrovské bolesti, vlastně s tím sama souhlasila. Odvezli ji do nemocnice a bohužel tam zemřela :(… Na babičku docela zabírala pravnoučata - Babičko, vždyt ten doktor nic není - i prcek tam chodí. Oni ti pomůžou, uvidíš, že se ti uleví a v létě můžeš chodit s dětmi ven :-)…nebylo to ze dne na den, ale poslouchala…bohužel se léta nedočkala…Nejhorší dostat k tomu doktorovi, až tam je, mají pak docela respekt a spolupracují…hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
29.1.14 12:10

@Elisenika
A na co tam zemřela??to je úlet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
29.1.14 12:11

@SlecnaSally Rakovina po celém těle, v nemocnici dostala zápal plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
29.1.14 12:33

@Elisenika
Aha, tak to s tím nemělo spojitost.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová