Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, babička má šílený strach ze zubaře, nechodí tam snad 40 let. POdle toho vypadají její zuby, kazy a těžká parodontóza. Má ohromnou fóbii - její manžel totiž zemřel v zubař. křesle, dostal záchvat. Zkoušíme ji tam dostat celá rodina cca 10 let, ale marně, přijde evidentně o zuby. Koupila jsem jí ústní vodu z chytré houby a speciální zubní kosmetiku z USA. Máte někdo prosím zkušenost s těžkou paradontózou? Má fóbii obecně z lékařů, nechodí tam-měla smůlu, její maminka zemřela v nemocnici vinou lékařů, tehdy to přiznala i sama nemocnice, a podobné to bylo s tatínkem-pomocná sestra ho po operaci příkazem přiměla vstát z postele, ačkoliv lékař to zakázal, tatínek poslechl, jak byl vycepovaný, rána mu praskla a zemřel. Má těžkou fóbii z lékařů a nemocnic. Nevím co s tím, jinak je čilá a bystrá.
Chuděra po takových zkušenostech se nedivím..Já z nich mám fobii taky a to se mi nic podobného nestalo…To nevím co poradit…každopádně když ji donutíte, tak až ji dají rajský plyn, nebude si nic pamatovat…já nad tím taky přemýšlím
Možná by bylo řešením najít kliniku nebo ordinaci, kde vše udělají v celkové narkóze. A začala bych s ní jak s malým dítětem - nejdřív jen nakouknout do ordinace, pak chviličku postát u křesla, pak si do něho sednout bez ničeho dalšího, pak… Otázkou je, zda najdete někoho, kdo bude ochoten takhle s babičkou postupně pracovat, v tom vidím největší problém.
Má babička nebyla u lékaře 40let…a to jsme vážně snažili! Dokonce jsme i dr. zavolali k ní domů…Donutili jsme ji jít až začala mít obrovské bolesti, vlastně s tím sama souhlasila. Odvezli ji do nemocnice a bohužel tam zemřela
… Na babičku docela zabírala pravnoučata - Babičko, vždyt ten doktor nic není - i prcek tam chodí. Oni ti pomůžou, uvidíš, že se ti uleví a v létě můžeš chodit s dětmi ven
…nebylo to ze dne na den, ale poslouchala…bohužel se léta nedočkala…Nejhorší dostat k tomu doktorovi, až tam je, mají pak docela respekt a spolupracují…hodně štěstí
@SlecnaSally Rakovina po celém těle, v nemocnici dostala zápal plic