Babička tyran

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8451
31.7.16 16:28
@Verunecka289 píše:
To já vím, ale tohle jsem tím nemyslela :nevim: z morálního hlediska je ten barák prostě babičky :nevim:

Tak ani to není tak jednoznačný. Mohl být čistě dědečka (treba dědictví) a ten ho z nějakého důvodu takhle přepsal.
Babička by se o ten dům stejně nezvládla starat (finančně, fyzicky, logisticky), takže ona tam ty mladé taky potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
31.7.16 16:37

Já bych si rozhovory s ní nahrávala. Už vidím, jak na rodinné radě říkáš, že vám řekla, že vás pomluví ve vsi, že ji týráte pokud nebude po jejím a ona to tam popře a rozbrečí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
31.7.16 16:41
@Dana066 píše:
Já bych si rozhovory s ní nahrávala. Už vidím, jak na rodinné radě říkáš, že vám řekla, že vás pomluví ve vsi, že ji týráte pokud nebude po jejím a ona to tam popře a rozbrečí se.

To je dobrý nápad. Ale rodinnou radu bych provedla bez babičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
31.7.16 16:43
@daniela31 píše:
Babička se takto chová jen k nám a k našim dětem. K ostatním vnoučatům i pravnoučatům je velice laskavá.

No to je sila teda 8o ale prece musi mit nejaky duvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
31.7.16 16:47

Určitě bych si zkusila nejdřív promluvit s rodinou a jak píše @Dana066, možná by nebylo od věci si pár rozhovorů i nahrát :( aby se pak rodina neobrátila proti vám - nevím jaké máte vztahy, ale asi nic moc hluboké, když jste to s nimi ještě neprobírali… klidně se pak může stát, že budou věřit babičce.
Pokud je tu i možnost, že je babička nemocná, bude se muset stejně zapojit i širší rodina, aby jí donutili vůbec k lékaři jít.
Jedna věc je střecha nad hlavou, víceméně bez placení a druhá je několik desítek let psychického teroru… otázka je jestli to stojí za to. Jestli by nešlo shánět jiné bydlení, ikdyž to původní zatím třeba prodat nebudete moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.7.16 17:14

Babička nám určitě peníze necpe ani nedává dětem žádné dárky. Zajištění jsme dobře, muž má dobrou práci a já sic na rodičáku, peču na zakázku. Nejsem žádný malý smrádě, je mi 40 a věřte mi, život se se mnou nemazal. Babička si sama vaří, chodí na nákup a jezdí po výletech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.7.16 17:34

Chová se k nim celkem dobře, ale před dvaceti lety zde bydlela jeho maminka a prý to byl mazec. Docházelo i k tomu, že po sobě plyvali ničili si majetek, ale znám to jen z vyprávění. Pak přenechala bydlení mladým a byl celkem klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
31.7.16 17:43

@daniela31 tak to bych si nejdřív zkusila promluvit a řešit to s příbuznými a pokud by to nepomohla, hledala jiné bydlení :( Ale pokud to dělal babička i dříve někomu jinému, tak myslím, že se nezmění :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.7.16 17:55
@daniela31 píše:
Chová se k nim celkem dobře, ale před dvaceti lety zde bydlela jeho maminka a prý to byl mazec. Docházelo i k tomu, že po sobě plyvali ničili si majetek, ale znám to jen z vyprávění. Pak přenechala bydlení mladým a byl celkem klid.

Takže to má zřejmě v povaze. Pokud jí někdo nesedne, anebo odporuje, tak asi dělá naschvály. S věkem se to většinou ještě zhoršuje. Taky bych se asi raději odstěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.7.16 20:25

Radu bohužel nemám :,( Před pár hodinami jsem založila trošku podobné téma, tak se ještě vtírnu sem, kdyby náhodou někdo dobře poradil ještě tady :,( Je to smutné, když se takové věci dějí vašim blízkým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 23:43
@LindenSkyHope píše:
To, že bylo k 1.1. 2015 zrušeno předkupní právo by jim stejně moc nepomohlo. Polovinu domu, bez ohledu na to, jestli se jedná o ideální polovinu nebo více samostatných bytových jednotek, prodáte vždycky těžce pod reálnou tržní cenou. Sama teď něco takového prodávám, takže mám malinko přehled.

Mám jiné zkušenosti. Dva majitelé nemovitosti, věcná břemena a přesto o koupi té jedné poloviny byl velký zájem a zvyšovala se cena. Také vím o nemovitosti, kdy jeden spolumajitel (bratr druhého spolumajitele) polovinu prodal, aniž by svého bratra upozornil.

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
1.8.16 00:14
@Anonymní píše:
Mám jiné zkušenosti. Dva majitelé nemovitosti, věcná břemena a přesto o koupi té jedné poloviny byl velký zájem a zvyšovala se cena. Také vím o nemovitosti, kdy jeden spolumajitel (bratr druhého spolumajitele) polovinu prodal, aniž by svého bratra upozornil.

No, nevím, jak je to možné. Asi se ve vašem případě jednalo o nějakou lukrativní nemovitost. Já chtěla prodávat už před několika lety a nabídka byla i tehdy mizerná. Mám kamaráda z dětství, který pracuje jako soudce, a od něho tytéž informace, že budu prodávat za pakatel.
Nemůžu tady rozepisovat podrobnosti, celá věc je ještě v řešení Jednám s právníkem atd.. Ačkoli PČR nedávno přišla s tím, že se o podvod nejedná. Jen tedy varování pro všechny, pokud máte starší rodiče v důchodovém věku, dejte si pozor na to, komu co podepisují. Mohlo by se celkem snadno stát, že sami sebe připraví o střechu nad hlavou.

• Citovat
  • Upravit
11
1.8.16 06:12

Děkuji vám všem za vaše rady a názory, uvidíme, co přinese rodinná rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
1.8.16 11:10
@LindenSkyHope píše:
No, nevím, jak je to možné. Asi se ve vašem případě jednalo o nějakou lukrativní nemovitost. Já chtěla prodávat už před několika lety a nabídka byla i tehdy mizerná. Mám kamaráda z dětství, který pracuje jako soudce, a od něho tytéž informace, že budu prodávat za pakatel.
Nemůžu tady rozepisovat podrobnosti, celá věc je ještě v řešení Jednám s právníkem atd.. Ačkoli PČR nedávno přišla s tím, že se o podvod nejedná. Jen tedy varování pro všechny, pokud máte starší rodiče v důchodovém věku, dejte si pozor na to, komu co podepisují. Mohlo by se celkem snadno stát, že sami sebe připraví o střechu nad hlavou.

Chápu správně, že tohle se vám v rodině stalo? 8o Já zda znám pripad. Kdy si na prodejní akci důchodci koupili hrnce a ve finále taky přišli o barák. Šílený, no. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.8.16 13:48

Ještě pro upřesnění, dům vybudoval tatínek dědečka, dědeček podědil a babička se přivdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová